Follow us

11 Σεπτεμβρίου 2001 | Η Επίθεση στους Δίδυμους Πύγους που "πάγωσε" όλον τον πλανήτη

H στιγμή που ψιθυρίζουν στο αυτί του Τζορτζ Μπους πως ένα αεροπλάνο είχε μόλις χτυπήσει την καρδιά του Μανχάταν.

11 Σεπτέμβρη womantoc

Το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, 22 χρόνια πριν, ο - τότε- πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους πηγαίνει σε ένα δημοτικό σχολείο στην πόλη Sarasota στη Φλόριντα για να μιλήσει στους μαθητές της Δευτέρας Δημοτικού για ένα νέο, πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας.

Ενώ η δασκάλα της τάξης δείχνει στους μαθητές κάτι στον πίνακα, έχοντας τον Μπους καθισμένο πλάι της σε μία καρέκλα, ένας άνδρας από την ασφάλεια του προέδρου τον πλησιάζει και του ψυθιρίζει κάτι στο αυτί. Εκείνο το δευτερόλεπτο το πρόσωπο του Τζορτζ Μπους παγώνει, τα μάτια του κοιτάζουν χαμένα το κενό, ενώ εκείνος καταφέρνει με τα βίας να κουνήσει ελαφρά το κεφάλι του, σε μία σοκαρισμένη κίνηση πανικού και απορίας.

Μόλις μισή ώρα αργότερα ο ίδιος ο Μπους βγάζει έκτακτο διάγγελμα μέσα από το κτίριο του σχολείου, ανακοινώνοντας στον αμερικανικό λαό ότι δύο αεροπλάνα είχαν μόλις προσγειωθεί πάνω στους Δίδυμους Πύργους στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου του Μανχάταν, στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο κόσμος δεν θα ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος.

Σήμερα, δύο δεκαετίες μετά, τα παιδιά αλλά και η καθηγήτρια που ήταν παρόντες στην τάξη τη στιγμή που ο Μπους πληροφορήθηκε στο αυτί την είδηση της επίθεσης, μιλούν σε ρεπορτάζ του BBC με θέμα τα 17 σοκαριστικά λεπτά που άλλαξαν τον κόσμο.

Διάβασε περισσότερα: womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ