Follow us

Η Θεσσαλία στις λάσπες | 36 χωριά χωρίς πρόσβαση - Θα χρειαστούν μέρες για να ξανανοίξει η Εθνική Οδός

Με βάρκες, τρακτέρ και εναέρια είναι εφικτή η πρόσβαση σε κάποια χωριά των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Βόλου. Πόρτα πόρτα η έρευνα στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Θεσσαλία Amna.gr

Με βάρκες, τρακτέρ και εναέρια είναι εφικτή η πρόσβαση σε κάποια χωριά των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Βόλου. Η οδική πρόσβαση σε 36 χωριά σε αυτούς τους νομούς είναι προβληματική έως και ανέφικτη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Μεταμόρφωση Καρδίτσας που δεν έχει πάει κανείς, όπως και στο Πουρί Πηλίου.

Η υπερχείλιση του Πηνειού και των παραποτάμων, έχουν μετατρέψει σε… ποτάμι τον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), σε ένα μήκος περίπου 50 χιλιομέτρων. "Παρότι λιακάδα, το νερό τρέχει πάνω στον αυτοκινητόδρομο. Η στάθμη έπεσε μόνο ένα μέτρο", αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι μεγάλες ποσότητες νερού ενδέχεται να αποστραγγιστούν με φυσικό τρόπο, τις επόμενες πέντε ημέρες, ωστόσο θα χρειαστεί ο έλεγχος του οδοστρώματος προκειμένου ο αυτοκινητόδρομος να δοθεί στην κυκλοφορία. Για την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης.

Χωριά σε "απομόνωση"

Σε Καρδίτσα και Τρίκαλα τουλάχιστον 17 χωριά αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα πρόσβασης, μετακίνησης και διαμονής. Στη Μεταμόρφωση, ένα χωριό 400 κατοίκων δεν έχει φθάσει ακόμη βοήθεια, ενώ προβληματική έως αδύνατη είναι η πρόσβαση στα χωριά Βλοχός, Μαραθέα, Κόρδα- η μετάβαση γίνεται με βάρκες- Καλογριανά, Αγία Τριάδα, Παλαμάς όπου γίνονται αντλήσεις, Σοφάδες, Κοσκινάς, Πεδινό (πάνε με βάρκες), Μεγάλα Καλύβια, Πηνειάδα, Φαρκαδόνα, Αγία Κυριακή, Άγιος Δημήτριος, Αργιθέα, Ριζοβούνι.

Διάβασε περισσότερα: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ