Follow us

Πρόεδρος Μεταμόρφωσης Καρδίτσας | ''Αν κινδυνεύουμε, να μας δώσουν σπίτια να μείνουμε αλλού''

"Ισως αύριο να καταφέρουμε να μπούμε στα σπίτια μας", δήλωσε ο πρόεδρος της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, Πέτρος Κοντογιάννης, καθώς όπως είπε "το νερό αρχίζει και υποχωρεί δύσκολα σήμερα".

Καρδίτσα THETOC

"Ισως αύριο να καταφέρουμε να μπούμε στα σπίτια μας", δήλωσε ο πρόεδρος της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, Πέτρος Κοντογιάννης, καθώς όπως είπε "το νερό αρχίζει και υποχωρεί δύσκολα σήμερα".

"Το νερό μέσα στο σπίτι είναι μέχρι το γόνατο, έξω από το σπίτι το νερό είναι μέχρι τη μέση περίπου. Πιστεύω ότι για να φύγει το νερό από τα σπίτια θα χρειαστεί 2-3 μέρες ακόμα, για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία να καθαρίζουμε τα σπίτια", συμπλήρωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Ερωτηθείς για το αν ισχύει η πρόθεση κάποιων κατοίκων να φύγουν από την περιοχή απάντησε πως "περιμένουμε την πρόταση από την κυβέρνηση, δεν είναι απλά τα πράγματα να μας πουν "παίρνουμε αυτά τα μέτρα, σας δίνουμε αυτό"". "Δεν θέλουν πλέον οι κάτοικοι να μείνουν στο χωριό το 90% μπορεί και το 100%. Δεν θελουμε πλέον συνέβη για δεύτερη φορά μέσα σε 30 χρόνια, τρίτη φορά από το 1954. Είμαστε μια ειδική περίπτωση, κάθε χρόνο κινδυνεύουμε. Δεν γίνεται κάθε χρόνο τα ίδια", είπε επίσης ο ίδιος και συνέχισε:

"Έγιναν κάποια έργα μετά τον Ιανό. Γίνανε κάποια έργα ώστε να αντέξουμε έναν Ιανό άλλα 100 κυβικά το στρέμμα παραπάνω τα έργα που πρέπει να γίνουν τώρα είναι ότι πρέπει να ανοιχθεί ο Πηνειός, πρέπει να ξεκινήσουν όλα από την αρχή να καθαρίζουν από τη θάλασσα προς τα πίσω. Εγώ δεν νιώθω ασφαλής πλέον, ότι έργο και να γίνει δεν νιώθω ασφαλής, το χωριό όλο δεν νιώθει ασφαλές ότι έργο και να μας κάνουν".

Διάβασε περισσότερα: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ