Follow us

Θεσσαλία | Πλημμυρισμένα χωριά, κλειστοί δρόμοι και η Εθνική Οδός

Απόγνωση και καταστροφή επικρατεί στον θεσσαλικό κάμπο μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά της.

Πλημμύρες thetoc.gr

Απόγνωση και καταστροφή επικρατεί στον θεσσαλικό κάμπο μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά της.

Πολλά χωριά είναι πλημμυρισμένα και αποκλεισμένα, καλλιέργειες και επιχειρήσεις έχουν εξαφανιστεί, ενώ νεκρά ζώα, σκουπίδια και επικίνδυνα υλικά στα λιμνάζοντα ύδατα συνθέτουν την υγειονομική βόμβα που απειλεί την περιοχή της Θεσσαλίας.

Την ίδια ώρα κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στα Τέμπη συνεχίζεται η αγωνία των κατοίκων για την αντοχή των αναχωμάτων του Πηνειού. Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι των χωριών της Καρδίτσας, καθώς οι ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις είναι μεγάλες.

Στη Θεσσαλία, από τα 21 χωριά που πλημμύρισαν, τα 7 (Πηνειάδα, Κεραμίδι, Βλοχός, Μεταμόρφωση, Μάραθος, Κόρδα και Κοσκινάς) δεν έχουν οδική πρόσβαση, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος που συνδέει τα Τρίκαλα με τη Λάρισα μέσω Φαρκαδόνας.

Πολλές ζημιές έχει και η σιδηροδρομική γραμμή από τη Λάρισα προς τον Βόλο, καθώς έχουν ξηλωθεί οι γραμμές. Υπάρχουν ζητήματα και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου στον νομό Λάρισας αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία.

Διάβασε περισσότερα: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ