Follow us

Iman | Η ιστορία ζωής του θρυλικού supermodel από τη Σομαλία

Από τις πασαρέλες των πιο γνωστών σχεδιαστών, τις φιλανθρωπίες και την επιχείρηση της, μέχρι τον γάμο της με τον τραγουδιστή David Bowie

MissBloom TEAM
Iman | Η ιστορία ζωής του θρυλικού supermodel από τη Σομαλία Splash News / Ideal Images

Μία από τις πιο εμβληματικές παρουσίες στον χώρο της μόδας, το μοντέλο που άσκησε το επάγγελμα για 15 μόλις χρόνια και κατάφερε μέσα σε αυτά να ασκήσει την μεγαλύτερη επιρροή. Φυσικά, μιλάμε για την Ιμάν, η οποία έσβησε τούρτα στις 25 Ιουλίου και έγινε 68 ετών.

Το supermodel και πλέον επιχειρηματίας ήταν τότε αξιοθαύμαστη όχι μόνο για την λαμπρή της καριέρα στο μόντελινγκ, αλλά και για τον τρόπο ζωής της, τις πεποιθήσεις της, τις φιλανθρωπίες και τον αγώνα της για τα ίσα δικαιώματα των μοντέλων, που δεν ανήκαν στην καυκάσια φυλή.

Η Ιμάν γεννήθηκε στη Μουγκαντίσου της Σομαλίας ως Ζάρα Μοχάμεντ Αμπντουλματζίντ, ένα από τα πέντε παιδιά ενός διπλωμάτη και μιας γυναικολόγου. Αργότερα, και με πρωτοβουλία του παππού της, θα μετονομαζόταν σε Ιμάν, που στα αραβικά σημαίνει "πίστη"παρόλο που το όνομα είναι αντρικό. Η ίδια έχει περιγράψει τα παιδικά χρόνια της ως προνομιακά, με σπουδές στα καλύτερα σχολεία.

Διάβασε τη συνέχεια στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ