Follow us

Οι πραγματικοί χαρακτήρες των DiCaprio και De Niro στο Killers of the Flower Moon

Ετοιμάσου για μια ιστορία εξαπάτησης, δολοφονίας και λύτρωσης, όπως μόνο ο Scorsese μπορεί να την αποδώσει.

MissBloom TEAM
ταινια Apple

Στα σκοτεινά χρονικά του αμερικανικού εγκλήματος, υπάρχει μια ιστορία τόσο "μαύρη", τόσο βαθιά μπλεγμένη στην προδοσία και την απληστία, που μπορεί να ειπωθεί μόνο μέσα από το φακό του διάσημου σκηνοθέτη Martin Scorsese. Ο λόγος γίνεται φυσικά, για την ταινία Killers of the Flower Moon.

Επανενωμένος με τις κινηματογραφικές του "μούσες", τον Leonardo DiCaprio και τον Robert De Niro, ο Scorsese διάσημος σκηνοθέτης παρουσιάζει το εν λόγω αστυνομικό δράμα που μας εισάγει στα σκοτεινά βάθη του καταυλισμού του έθνους των Οσάγε στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920.

Ο Scorsese, "μάστορας" στο να υφαίνει αφηγήσεις εμπνευσμένες από αληθινά γεγονότα, στρέφεται στις σελίδες του μη μυθοπλαστικού αριστουργήματος του David Grann για έμπνευση. Το Killers of the Flower Moon είναι έτοιμο να βγει στους κινηματογράφους στις 20 Οκτωβρίου, μετά το θριαμβευτικό ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Καννών, όπου άφησε κριτικούς και προγνώστες των Όσκαρ με δέος. Στην Ελλάδα κάνει πρεμιέρα (πού αλλού;) στις Νύχτες Πρεμιέρας, στις 8 Οκτωβρίου, σε μια προβολή, που είναι ήδη sold out.

Απάτες, παρανομίες και δολοφονίες

Το σκηνικό είναι μια ανατριχιαστική συνωμοσία για τον πετρελαϊκό πλούτο. Το έθνος των Οσάγε, εκδιωγμένο από τα πατρογονικά του εδάφη, βρέθηκε σε έναν άγονο καταυλισμό μέχρι που η τύχη χτύπησε με την ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου. Μέχρι τη δεκαετία του 1920, ο πλούτος τους ξεπέρασε τα 400 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινό νόμισμα, καθιστώντας τους τους πλουσιότερους κατά κεφαλήν στον κόσμο.

Ωστόσο, το σκοτάδι καραδοκούσε. Μια ομάδα πανούργων επιχειρηματιών συνωμότησε για να αποσπάσει τον έλεγχο του πετρελαϊκού πλούτου από τους Οσάγε, χρησιμοποιώντας ως εργαλεία την απάτη, την παρανομία, ακόμη και τη δολοφονία. Ο William Hale, τον οποίο υποδύεται ο De Niro, έχτισε την αυτοκρατορία του στη γη των Οσάγε, κερδίζοντας το προσωνύμιο "ο βασιλιάς των λόφων Οσάγε".

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ