Follow us

27 εστιατόρια για έξοδο αλά ιταλικά

Τα εστιατόρια ιταλικής κουζίνας αυξάνονται στην Αθήνα, τόσο στο κέντρο όσο και στα προάστια, προσανατολίζοντας το γευστικό GPS μας από τον Βορρά έως τον Νότο της Γείτονος.

MissBloom TEAM
ιταλικη κουζινα

Η γαστρονομική κουλτούρα της Ιταλίας είναι από τις πιο γοητευτικές και εξωστρεφείς παγκοσμίως κερδίζοντας με την comfort θέρμη, την απλότητα και τη βαθιά νοστιμιά της τους ουρανίσκους των απανταχού γαστροφίλ. Εξάλλου, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό πιάτο από χειροποίητα ζυμαρικά ή μία pizza με φρέσκα υλικά που σε προσκαλεί να την απολαύσεις; Η απάντηση είναι άμεση και αυθόρμητη: Κανείς! Γιατί η ιταλική είναι η πιο αγαπημένη, γοητευτική, ερωτεύσιμη κουζίνα του κόσμου και εμείς ως γείτονες δείχνουμε αφειδώς τα αισθήματά μας για τη γαστρονομική κουλτούρα της Μπότας, ετοιμάζοντας ένα αφιέρωμα με 27 εστιατόρια ιταλικής κουζίνας στην Αθήνα.

Χαρτογραφώντας γαστρονομικά τη χώρα, μπορούμε να τη χωρίσουμε σε τρεις γαστρονομικές περιοχές, βόρεια, κεντρική και νότια, καθεμιά από τις οποίες διαθέτει το δικό terroir, το οποίο προφανώς επηρεάζει και τον χαρακτήρα της παραγωγής. Στην κουζίνα της βόρειας Ιταλίας για παράδειγμα, κυρίαρχα υλικά είναι το κρέας και τα γαλακτοκομικά αφού στην περιοχή εκτρέφονται αρκετά βοοειδή και παράγονται εξαιρετικά τυριά από αγελαδινό γάλα και βούτυρο. Επίσης καταναλώνονται ευρέως τα φρέσκα ζυμαρικά, η πολέντα και το ρύζι δεδομένου ότι το Πιεμόντε είναι και ο μεγαλύτερος παραγωγός ρυζιού της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ