Follow us

Εστιατόρια ελληνικής κουζίνας, ταβέρνες και μεζεδοπωλεία που πρέπει να δοκιμάσεις στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα

Επιλέξαμε τα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας, τις ταβέρνες με γαλανόλευκη συνείδηση και τα μεζεδοπωλεία με μοντέρνο ή παραδοσιακό εθνικό προφίλ που υπερασπίζονται και εξελίσσουν την εθνική μας γεύση, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αίγινα, την Καλαμάτα και τις πλαγιές των Τζουμέρκων.

MissBloom TEAM
εστιατοριο

Είναι σαφές τα τελευταία χρόνια πως η εθνική μας γαστρονομία γνωρίζει μια πρωτόγνωρη άνθηση αλλά και πως τα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας, οι ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία αυξάνονται και πληθύνονται. Από τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, και τις γειτονιές τους, ως τους λαμπρούς τουριστικούς προορισμούς μας σαν την Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Χαλκιδική και την Κρήτη, αλλά και από τις ζεστές γωνιές της Πελοποννήσου μέχρι τις πιο κρύες αλλά όχι λιγότερο γοητευτικές της βόρειας Ελλάδας, οι ταβέρνες και τα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας μας συναρπάζουν με τις γεύσεις τους και μας κάνουν να φουσκώνουμε από εθνική υπερηφάνεια.

Το bing bang της ελληνικής κουζίνας

Επιχειρώντας βέβαια μια μικρή ιστορική αναδρομή θα δούμε πως δεν ήταν πάντα έτσι. Σε παλαιότερες δεκαετίες οι γευστικοί μας κάλυκες αγαπούσαν περισσότερο τις συνταγές του εξωτερικού και τα ξενόφερτα υλικά, τα δικά μας προϊόντα θεωρούνταν παλιομοδίτικα και ξεπερασμένα, και τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία ελληνικής κουζίνας ήταν πραγματικά είδος προς εξαφάνιση. Χρειάστηκε να συμβούν σημαντικά γεγονότα όπως η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αλλά και να δημιουργηθεί μια μαγιά ταλαντούχων Ελλήνων σεφ που αποφάσισαν να ασχοληθούν συστηματικά με την γαλανόλευκη γεύση έως ότου οδηγηθούμε σε αυτό το big bang με εστιατόρια ελληνικής κουζίνας που ξεχωρίζουν και συχνά βραβεύονται.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ