Follow us

Οι καλύτερες στιγμές του Joaquin Phoenix στη μεγάλη οθόνη

Από τον Joker ως τον Johnny Cash, αυτές είναι οι καλύτερες στιγμές του μεγάλου ηθοποιού.

MissBloom TEAM
phoenix

Λίγοι ηθοποιοί είναι τόσο εκρηκτικοί και απρόβλεπτοι όσο ο Joaquin Phoenix. Η δημόσια περσόνα του συχνά μας δίνει τροφή για σκέψη, είναι από εκείνους τους καλλιτέχνες, που δεν ενδιαφέρονται να παίξουν με τους κανόνες του συστήματος του Χόλιγουντ.

Είτε υποδύεται κάποιο ρόλο, είτε μιλά χωρίς περιστροφές στις συνεντεύξεις του και στις απονομές βραβείων, το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι συναρπαστικό και αναζωογονητικό να παρακολουθείς την καριέρα ενός ανθρώπου τόσο πολύπλοκου και μοναδικού.

Ο Joaquin Phoenix είναι "ο καλλιτέχνης του καλλιτέχνη". Αν και αυτό μπορεί μερικές φορές να βγαίνει στην οθόνη ως επιτηδευμένο και δυσάρεστο, τις περισσότερες φορές παράγει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και βαθιές ερμηνείες στον σύγχρονο κινηματογράφο.

Με την πιο πρόσφατη ταινία του, το μεγάλο, τολμηρό -και κάπως αμφισβητήσιμο- Napoleon να βρίσκεται στις αίθουσες, βρήκαμε ευκαιρία να ψάξουμε για τις καλύτερες ερμηνείες του Joaquin Phoenix. Τις βλέπεις παρακάτω.

Gladiator (2000)

Πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Phoenix ότι μπορεί να γίνει απίστευτα μισητός. Υπάρχει κάτι τόσο γνήσια περιφρονητικό σε αυτήν την ερμηνεία του, με τα daddy issues και την ανικανότητα για ηγεσία, καθώς παίρνει τον έλεγχο μιας παγκόσμιας υπερδύναμης με άθλια μέσα και γίνεται ένας τυραννικός εχθρός του λαού. Πραγματικά σε βάζει σε σκέψεις.

Quills (2000)

Το 2000, ο Phoenix απέκτησε έναν από τους πρώτους του σημαντικούς ρόλους στη βιογραφική ταινία Quills για τον Μαρκήσιο ντε Σαντ. Πρωταγωνίστησε ως Abbé du Coulmier, ένας καθολικός ιερέας, που υπηρέτησε επίσης στη γαλλική νομοθετική εξουσία κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Ο Phoenix δίνει μια στιβαρή ερμηνεία.

The Immigrant (2013)

Mια ιστορία από τις αρχές του εικοστού αιώνα για μια νεαρή Πολωνή μετανάστρια, την Ewa (Marion Cotillard), που φτάνει στην Αμερική και σώζεται αμέσως από την απέλαση και στη συνέχεια παρασύρεται στην πορνεία από τον σκιώδη ιδιοκτήτη θεάτρου Μπρούνο (Phoenix).

Ο χαρακτήρας του Phoenix είναι ο προφανής κακός, ένας νταβατζής που ενδιαφέρεται πρωτίστως για τη δική του ευημερία, άσχετα με το τρομερό κόστος που πρέπει να πληρώσουν οι άλλοι για την επιβίωσή του.

Η ερμηνεία του Phoenix είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή άσκηση μοχθηρότητας, καθώς η γνήσια αγάπη του Ewa δημιουργεί ένα ακατάστατο συναισθηματικό μπέρδεμα που, αναπόφευκτα, οδηγεί στην τραγωδία.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ