Follow us

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη |"Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

MissBloom TEAM
λασκαρη

H Ζωή Λάσκαρη, ένα από πιο λαμπερά αστέρια του ελληνικού κινηματογράφου, γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1942 και έφυγε από τη ζωή στις 18 Αυγούστου 2017. Η αγαπημένη ηθοποιός έζησε μία πάρα πολύ δύσκολη ζωή σαν παιδί. Ο πατέρας της δολοφονήθηκε όταν ακόμα ήταν μωρό, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Η διάσημη ηθοποιός θα δηλώσει σε μεταγενέστερη συνέντευξη της ότι "Δεν μισώ τους δολοφόνους, δεν μισώ κανέναν. Αλλά δεν πέρασα φυσιολογικά παιδικά χρόνια". Λίγο αργότερα, όταν ήταν 7 ετών, έχασε και την μητέρα της.

Όταν κέρδισε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς στον διαγωνισμό των καλλιστείων η ζωή της άλλαξε σημαντικά. Με πλαστά χαρτιά (είχε αλλάξει την ημερομηνία γέννησης της για να φαίνεται πως είναι 18 χρονών, ενώ ήταν 15) έφυγε για την Αμερική, όπου έζησε δύο χρόνια. Έπειτα ήρθε το σινεμά με την αρχή να γίνεται μέσα από την ιστορική πια ταινία "Ο Κατήφορος". Ο Φιλοποίμην Φίνος είχε προτείνει τότε στην Αλίκη Βουγιουκλάκη να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά εκείνη αρνήθηκε φοβούμενη ότι δεν ταιριάζει καθόλου με την εικόνα της. Επέλεξε "Το Δόλωμα", μία ταινία με δραματικές αναφορές αλλά πολύ πιο ανάλαφρη από το διάσημο δράμα του Γιάννη Δαλιανίδη.

Αυτή ήταν και η αρχή μίας μοναδικής σχέσης ανάμεσα στη Ζωή Λάσκαρη και τον ισχυρό άντρα του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Φίνος λάτρεψε τον συνετό της χαρακτήρα, την ευγένεια της, την εργατικότητα της, το γεγονός ότι δούλευε σκληρά δίχως να έχει απαιτήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ