Follow us

Είδαμε το "Poor Things" - Η κριτική του Αθηνοράματος για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Το βραβευμένο με Χρυσό Λέοντα φιλμ προβάλλεται σε επιλεγμένους κινηματογράφους προτού διανεμηθεί ευρέως στα σινεμά από 1η Ιανουαρίου.

MissBloom TEAM
poor things

Η νέα βραβευμένη με Χρυσό Λέοντα στη Βενετία και υποψήφια για επτά Χρυσές Σφαίρες ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, το "Poor Things", προβάλλεται 26-27/12 σε επιλεγμένους κινηματογράφους της Αθήνας, προτού διανεμηθεί ευρέως από 1η Ιανουαρίου, τους οποίους μπορείτε να βρείτε στη σχετική αναλυτική λίστα εδώ. Παρακολουθήσαμε την ταινία στη δημοσιογραφική προβολή της και παρακάτω ακολουθεί η κριτική για μια από τις καλύτερες προσθήκες στη φιλμογραφία του Λάνθιμου.

Η κριτική του "Poor Things":

"Πιστεύεις ότι δεν είμαι έτοιμη για κάτι πιο ποπ, ενώ είμαι". Η ατάκα της χορεύτριας (Ariane Labed ) στην εισαγωγή των "Άλπεων" έρχεται, δώδεκα χρόνια μετά, να περιγράψει ιδανικά τη δημιουργική φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Γιώργος Λάνθιμος. Διότι, σε μεγάλο βαθμό, το "Poor Things" είναι η ποπ στιγμή του σκηνοθέτη, όντας ταυτόχρονα απόλυτα "λανθιμική", αλλά και κινηματογραφικά ρηξικέλευθη όσο και προσβάσιμη. Συμπτωματικά, την εποχή των "Άλπεων" ο Λάνθιμος διάβασε τα "Χαμένα κορμιά" (Alasdair Gray), ένα αντισυμβατικά γραμμένο, ψυχεδελικό γοτθικό αφήγημα, το οποίο ο δημιουργός μεταφέρει τώρα στο σινεμά, έχοντας στα χέρια του το σπουδαία διασκευασμένο σενάριο του Tony McNamara ("Η Ευνοούμενη").

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ