Follow us

Οι 10 καλύτερες κινηματογραφικές ερμηνείες της χρονιάς

Μια λίστα με τους πιο αξέχαστους ρόλους της χρονιάς.

MissBloom TEAM
ταινιες Barbie

Αποχαιρετούμε το 2023 με τις 10 ερμηνείες που έμειναν ανεξίτηλες στη μνήμη μας, χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές στις σκοτεινές αίθουσες.

Οι 5 καλύτερες γυναικείες ερμηνείες:

1. Cate Blanchett ("Tár")

Στο μάλλον πιο απαιτητικό ρόλο της χρονιάς, κι ας της στέρησε ένα ακόμα Όσκαρ, η Cate Blanchett κόβει και ράβει ενσαρκώνοντας μια βαθιά προβληματική καλλιτεχνική διάνοια, καταφέρνοντας να σωματικοποιήσει τόσο τους γρίφους πίσω από τα κίνητρα της ηρωίδας της, αλλά και να αποτυπώσει το γνήσιο τρόμο που την κυριεύει απέναντι στον κίνδυνο της ενοχής.

2. Sandra Huller ("Ανατομία μιας Πτώσης")

Τόσο εδώ όσο και στη "Ζώνη Ενδιαφέροντος", η Sandra Huller, η οποία συστήθηκε κινηματογραφικά το "Requiem" (Hans-Christian Schmid, 2006) και σάστισε το κοινό με το αριστουργηματικό "Toni Erdmann" (Μaren Ade, 2016), δεν έχει πάψει να σαρώνει σε απονομές και εντυπώσεις. Μια ηθοποιός που κάθε φορά παραδίδει αμίμητες ερμηνείες - επίδειξη υποκριτικής δύναμης. Κάτι που καταφέρνει και στην "Ανατομία μιας Πτώσης", στο ρόλο μιας επιτυχημένης συγγραφέως η οποία εμπλέκεται στο φόνο του άντρα της και έπειτα επιδεικνύει μια απρόβλεπτη συμπεριφορά που φτάνει την αμφισημία στα άκρα.

3. Mia McKenna-Bruce ("How to Have Sex")

Με υποκριτική εμπειρία που ξεκινά το 2008 και μετρά αρκετές συμμετοχές σε σινεμά και τηλεόραση, η 26χρονή Mia McKenna -Bruce αποδεικνύει περίτρανα το ταλέντο της στον πρώτο πραγματικά απαιτητικό ρόλο που ανέλαβε ως σήμερα. Η ηθοποιός υποδύεται μια νεαρή κοπέλα η οποία αναλύπτει απότομα τι σημαίνει προσωπικό όριο και συναίνεση κατά τη διάρκεια των διακοπών της στα Μάλια. Χάρη στη σπουδαία ερμηνεία της, η ΜcKenna -Bruce ισορροπεί δεξιοτεχνικά τις περίπλοκες δυναμικές του χαρακτήρα της, όπως το άγχος της έκθεσης σε έναν δυσερμήνευτο κίνδυνο, βοηθώντας έτσι να φορτίσει με ένταση ένα ατρόμητο φιλμ.

4. Lily Gladstone ("Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού")

Όσοι γνώριζαν τις δουλειές της Lily Gladstone στις παραγωγές του ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά, όπως το "Certain Women" (Kelly Reichardt, 2016), σίγουρα δεν εξεπλάγησαν από την επιβλητική παρουσία της στην πένθιμη ταινία του Martin Scorsese‎‎. Χωρίς να χρειαστεί να κάνει πολλά, η ηθοποιός αφήνει διακριτό στίγμα με το παίξιμό της και ξεχωρίζει με διαφορά, αρνούμενη να συμμορφωθεί και να χαθεί στο φόντο όπως και ο χαρακτήρας της.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ