Follow us

Η " αστυνομία των ηθών" καταδίκασε σε 74 μαστιγώσεις νεαρή ακτιβίστρια επειδή δεν φορούσε μαντίλα

"Η γυναίκα μου ζήτησε να φορέσω τη μαντίλα. Δεν σταμάτησα και μου την τράβηξε ξανά πάνω από το κεφάλι...", περιγράφει η νεαρή ακτιβίστρια τις τρομακτικές στιγμές που έζησε στα χέρια της αστυνομίας των ηθών.

MissBloom TEAM
μαντιλα ιραν Courtesy of hengaw_organization

Και ενώ ο πόλεμος στην μέση Ανατολή εντείνεται, οι αρχές του Ιράν καταδίκασαν νεαρή ακτιβίστρια σε μαστίγωμα επειδή δεν φορούσε την μαντίλα της. Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες της Ανατολής θυμίζει εικόνες μεσαίωνα, με τις γυναίκες να είναι διαρκώς στο στόχαστρο των αρχών.

Η Roya Heshmati, 33 ετών, είναι το πιο πρόσφατο θύμα της αστυνομίας των ηθών στο Ιράν, η οποία κατηγορήθηκε για "παραβίαση των δημοσίων ηθών" και της επέβαλαν πρόστιμο επειδή αρνήθηκε να φορέσει χιτζάμπ, ενώ περπατούσε στους δρόμους της Τεχεράνης.

Το πρόστιμο 255 λιρών πλήρωσε η νεαρή ακτιβίστρια, αφού "ενθάρρυνε την ανεκτικότητα" περπατώντας δημόσια χωρίς να καλύψει το κεφάλι της, αλλά η τιμωρία της δεν σταμάτησε εκεί! Η Heshmati εξήγησε πώς την ξυλοκόπησαν αλύπητα στην πλάτη, τα πόδια και τους γλουτούς της σε ένα υγρό δωμάτιο που παρομοίασε με μεσαιωνικό θάλαμο βασανιστηρίων.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ