Follow us

Ο συναυλιακός χάρτης του 2024

MissBloom TEAM
συναυλια © shutterstock.com

Ο Max Cooper ερμηνεύει τον φωτεινό αιθέρα

O "επιστήμονας" του ηλεκτρονικού ήχου Max Cooper επιστρέφει στην Αθήνα για λογαριασμό του Plisskën, αυτή τη φορά στην αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο μουσικός παραγωγός που εμπνέεται από την επιστήμη της γενετικής για να μιλήσει μέσα από το έργο του για έννοιες όπως η ανάδυση, το άπειρο και η ταυτότητα παρουσιάζει στις 16 Ιανουαρίου ένα νέο οπτικοακουστικό πρότζεκτ για το οποίο συνεργάστηκε με το στούντιο design Architecture Social Club. Το "Aether" μια τρισδιάστατη εγκατάσταση ηχητικού/οπτικού πεδίου αναζητά την ομορφιά στις θεμελιακές αρχές του περιβάλλοντος.

Coldplay και πυροτεχνήματα στην Αθήνα!

Μετά την τεράστια επιτυχία της sold out καλοκαιρινής περιοδείας της περασμένης χρονιάς, οι pop/rock ήρωες από τη Βρετανία ανακοίνωσαν ένα τρίτο σκέλος του Music of The Spheres World Tour, που περιλαμβάνει για πρώτη φορά την Αθήνα. Πέρα από τις bigger than life επιτυχίες τους ("Yellow", "The Scientist", "Fix You" κ.λπ.), οι Coldplay είναι διάσημοι για τα θεαματικά και πολύχρωμα live shows τους. Έτσι, οι Έλληνες fans των Coldplay έκαναν ανάρπαστα τα εισιτήρια της πρώτης συναυλίας (8/6) σε χρόνο-ρεκόρ, με την παραγωγή να ανακοινώνει και δεύτερη ημερομηνία μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη της προπώλησης (9/6). Φυσικά, μένει να απαντηθεί πού θα φιλοξενηθούν οι πολυαναμενόμενες συναυλίες μετά τα ερωτήματα που δημιούργησε η αναστολή αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο κεντρικό στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Οι rock εικονοκλάστες των 90s στο Plisskën

Η alt-rock μπάντα που ηγήθηκε της εναλλακτικής σκηνής των 90s κάνει στάση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Τρίτη 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους The World Is a Vampire. Με περισσότερα από 30 εκατομμύρια πωλήσεις από το ντεμπούτο άλμπουμ τους ("Gish", 1991) μέχρι τον ενδέκατο ολοκληρωμένο και διπλό δίσκο τους "CYR" (2022) και δύο βραβεία Grammy, οι Smashing Pumpkins παραμένουν ένα από τα πιο επιδραστικά ροκ σχήματα που κατάφερε να ξεπεράσει σε δημοφιλία πολλά ονόματα του mainstream ήχου. Ήταν 1995 όταν, σε πείσμα της δισκογραφικής τους αλλά και του μουσικού Τύπου, το συγκρότημα από το Σικάγο με επικεφαλής τον αντιφατικό Billy Corgan ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός διπλού άλμπουμ· εγχείρημα που μέχρι τότε είχαν τολμήσει μεγαθήρια όπως οι Beatles, οι Pink Floyd και οι Who. Ο λόγος για το διαμαντένιο "Mellon Collie and the Infinite Sadness" (1995), που σφράγισε την εποχή του εναλλακτικού ροκ. Ακολούθησαν κι άλλες κορυφαίες στιγμές, σαν το πλατινένιο "Adore" (1998) και το χρυσό "Machina/The Machines of God" (2000), με τους Smashing Pumpkins να μην κόβουν ταχύτητα ποτέ, τόσο στο στούντιο όσο και στη σκηνή.

H καλειδοσκοπική rap του Billy Woods

Έπειτα από μια αντισυμβατική πορεία στην underground rap σκηνή της Νέας Υόρκης ως solo artist αλλά και ως μέλος των σχημάτων Super Chron Flight Brothers, Reavers και Armand Hammer, ο βετεράνος MC κυκλοφόρησε μαζί με τον Kenny Segal έναν από τους καλύτερους δίσκους του 2023, το "Maps". Με μια αγέρωχη βεβαιότητα ότι βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ο Woods ισορροπεί ανάμεσα στον Κάφκα και τις pop culture αναφορές, το σαρκασμό και τον οραματισμό, την ποίηση και τη rap. Έρχεται στο "An Club", καλεσμένος του Plisskën Festival. (10/2)

Οι πρωτεργάτες του nu metal στο Ejekt

Οι Korn, το βραβευμένο με Grammy συγκρότημα που πριν από τριάντα χρόνια άλλαξε για πάντα την πορεία του σκληρού ήχου, συστήνοντάς τον στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση ("South Park", "The Simpsons" κ.λπ.), το σινεμά ("End of Days", "The Crow", "Lara Croft" κ.ά.) και το mainstream κοινό γενικότερα θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Ejekt Festival, στις 22 Ιουλίου, στο ΟΑΚΑ (Parking 5). H μουσική τους, αναπόσπαστο κομμάτι της ποπ κουλτούρας, άνοιξε το δρόμο για πολλά μεταγενέστερα γκρουπ, όπως οι Limp Bizkit, οι Slipknot και οι Sepultura, μεταξύ άλλων.

Ο Kravitz "ροκάρει" το AthensRocks 2024

O φεστιβαλικός πυρετός του καλοκαιριού αναμένεται να κορυφωθεί με την άφιξη του σούπερ σταρ Lenny Kravitz, ο οποίος επιστρέφει στις 2 Αυγούστου μετά από 16 χρόνια στην Ελλάδα (ΟΑΚΑ). Ο πολύπλευρος τραγουδιστής, κιθαρίστας, fashion icon, ηθοποιός, παραγωγός, συνθέτης και ακτιβιστής ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2024 τον νέο του δίσκο "Blue Electric Light". Με σχεδόν σαράντα χρόνια εμπειρίας, ο αειθαλής Kravitz συνεχίζει πάντα πιστός στο πνεύμα του rock ‘n roll, της soul αλλά και της funk να ροκάρει με το πάθος ενός ανερχόμενου ονειροπόλου.

Ο Άρης Μπινιάρης αναμετριέται με τον Pasolini

Σε ένα από τα μεγάλα καλλιτεχνικά στοιχήματα της φετινής περιόδου, η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ καλεί τον Άρη Μπινιάρη να παρουσιάσει την εν εξελίξει έρευνά του γύρω από το έργο "Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα". Η παράσταση μουσικού θεάτρου μεταφέρει σε ένα σύγχρονο πλαίσιο το ασφυκτικό και ζοφερό κλίμα των τελευταίων ημερών της φασιστικής Ιταλίας, αναδεικνύοντας τους επίκαιρους προβληματισμούς του αιρετικού σκηνοθέτη Pier Paolo Pasolini. Τη μουσική υπογράφει ο Jeph Vanger, ενώ συμμετέχει ένας πολυάριθμος θίασος διακεκριμένων ηθοποιών. Παράλληλα με τις παραστάσεις, ο σκηνοθέτης επιμελείται το "Salò: The Concert" σε συνεργασία με καλλιτέχνες της ελληνικής ραπ σκηνής. (10/2-10/3)

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Πλατείας Νερού

Αν και οι ανακοινώσεις του δημοφιλούς μουσικού φεστιβάλ δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, συγκεντρώσαμε τους σίγουρους διεθνείς καλεσμένους που θα δώσουν το "παρών" αυτό το καλοκαίρι στο Release Athens. Το πολυσυλλεκτικό line-up θα ανοίξει με τους Offspring, την κορυφαία punk rock μπάντα που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του "Smash" (9/6). Λίγες ημέρες μετά περιμένουμε ένα από τα πιο αγαπητά ονόματα της britpop σκηνής, τους Pulp, μαζί με το super group των The Smile (20/7).

Στις 9 Ιουλίου, οι Thievery Corporation και οι Black Pumas στήνουν ένα εκρηκτικό χορευτικό show στην Πλατεία Νερού, ενώ στις 17/7 θα υποδεχτούμε τους trip hop ήρωες Massive Attack και στις 18/7 τους θρυλικούς Duran Duran. Φυσικά, τις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί συμπληρώνει ένα μεταλλικό τριήμερο αφιερωμένο στους λάτρεις του σκληρού ήχου, με headliners τους Megadeth (14/6), τους Judas Priest με τον Bruce Dickinson (21/7) και τους Behemoth με τους Testament (28/7).

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ