Follow us

10 σειρές και ταινίες για να δεις μετά το True Detective | Night Country

Αν σου λείπει η ατελείωτη νύχτα και η Jodie Foster, η λίστα αυτή φτιάχτηκε για σένα.

MissBloom TEAM
σειρα

Μετά το φινάλε του True Detective: Night Country, έχουμε μερικές απορίες. Ίσως όμως ποτέ να μην πάρουμε απαντήσεις. Η σειρά του HBO ολοκλήρωσε τον 4ο κύκλο της με το τέλος του 6ου επεισοδίου και εμείς μείναμε πάλι χωρίς True Detective. Ήταν μεγάλη η αναμονή και λίγα τα επεισόδια. Πεινάμε. Γι' αυτό είπαμε να δούμε τι άλλο έχει το μενού.

Αν ψάχνεις κι εσύ για περισσότερες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που θα σου δώσουν άλλο ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυστήριο, τότε μπορούμε να σε βοηθήσουμε σε αυτό. Αν σου άρεσε η υπερφυσική "επικάλυψη" του Night Country, ο οικολογικός τρόμος, το μυστήριο με τις δολοφονίες ή η πολύ καλή ερμηνεία της Jodie Foster, έχουμε μπόλικες προτάσεις για εσένα.

The Twilight Zone (1959-1964)

Ενδιαφέρεσαι για φιλοσοφικά διλήμματα και ανεξήγητα φαινόμενα; Το The Twilight Zone τα έχει όλα αυτά και πολλά άλλα. Υπάρχει επεισόδια που θα ικανοποιήσουν την πείνα σου για τα πάντα: σωσίες, UFO, ακόμα και κούκλες που ζωντανεύουν. Ακριβώς όπως είπε ο Rod Sterling, "υπάρχει μια πέμπτη διάσταση... μεταξύ του λάκκου των φόβων του ανθρώπου και της κορυφής της γνώσης του". Σε αυτό το άγνωστο, τρομακτικό μέρος μπορείς να βρεις ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας.

Alien (1979)

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την απομόνωση σε ένα διαστημόπλοιο, αν θέλεις να ανεβάσεις παλμούς. Το Alien σχετίζεται ελαφρά με το Night Country από την άποψη ότι μια τυπική εργασιακή διαδικασία αλλάζει ξαφνικά προς τον κοσμικό τρόμο. Επιπλέον, το Alien διαθέτει μια σκληροτράχηλη πρωταγωνίστρια, που βυθίζεται στο άγνωστο για να προστατεύσει τον εαυτό της και τους ανθρώπους που αγαπά.

The Shining (1980)

Αν το να είσαι παγιδευμένος μέσα σε μια χιονοθύελλα, ενώ παράλληλα χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα, σου ακούγεται σαν ωραία ιδέα, θα λατρέψεις το The Shining. Αυτή η κλασική διασκευή του βιβλίου του Stephen King είναι γεμάτη αξέχαστες τρομακτικές στιγμές και χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα. Όλοι μας τρελαινόμαστε λίγο μερικές φορές. Και το The Shining είναι το τέλειο παράδειγμα για το πώς ο κρύος καιρός και ένα απόκοσμο περιβάλλον μπορούν να κλονίσουν την επαφή σου με την πραγματικότητα.

The Thing (1982)

Αν εξακολουθείς να ψάχνεις για παγωμένη κοσμική φρίκη, που δεν μπορείς να κατανοήσεις, το The Thing είναι must-watch. Αν νόμιζες ότι η Αλάσκα φαίνεται σκοτεινή, κρύα και μίζερη, το The Thing διαδραματίζεται σε μια ακόμη πιο ανελέητη τοποθεσία: την Ανταρκτική. Στην ταινία, μια ομάδα ερευνητών (όπως στο Night Country) σταθμεύουν στην Ανταρκτική και βρίσκονται στο έλεος ενός απάνθρωπου πλάσματος, που είναι αποφασισμένο να τους καταστρέψει όλους.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ