Follow us

Αφιέρωμα | Ταβέρνες και εστιατόρια για την Τσικνοπέμπτη

Από παραδοσιακές ταβέρνες και μοντέρνα steak restos μέχρι σταθερά upscale στέκια κρεατοφαγίας και σουβλατζίδικα με οινικές αναζητήσεις: από όλα εκείνα τα σημεία της πόλης, δηλαδή, που τιμούν στο κρέας σε όλες τις μορφές του και ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν για την Τσικνοπέμπτη, ανάβοντας τα κάρβουνα και προετοιμάζοντας τις σχάρες τους.

MissBloom TEAM
ταβερνα

"Wood": Στην αυλή της υψηλής κρεατοφαγίας

Συνδυάζοντας το ρουστίκ με το σύγχρονο τόσο στο design όσο και στην κουζίνα, το "Wood" εκτιμάται από τους κρεατολάγνους των βορείων προαστίων για την άριστη ποιότητα της εμπειρίας που προσφέρει. Η αδιαπραγμάτευτα πολύ καλή πρώτη ύλη και η βαθιά γνώση των τρόπων επιλογής και διαχείρισής της είναι εδώ αξίες σταθερές. Σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής με πανέμορφη αυλή προσφέρονται premium κοπές ψημένες στην εντέλεια, ενώ και τα πρώτα στέκονται σε αντίστοιχο ύψος. Ξεχωρίζουν, λοιπόν, κρύα ορεκτικά όπως το καρπάτσιο ελληνικής μοσχίδας με κρέμα παρμεζάνας και τρούφας, το άψογο ταρτάρ βοδινού φιλέτου, αλλά και ζεστά πιάτα όπως τα καραμελωμένα spare ribs με χειροποίητη σάλτσα BBQ ή τα αρνίσια παϊδάκια, προλογίζοντας την κρεατοφαγική συνέχεια. Στα κυρίως, το σιγομαγειρεμένο οσομπούκο από μοσχάρι γάλακτος με πουρέ πατάτας, το φιλέτο σχάρας με σάλτσα béarnaise και baby πατάτες φιγουράρουν δίπλα σε στιβαρές κοπές όπως rib-eye Αμερικής ωρίμανσης 45 και πλέον ημερών, Ruba Galicia Ισπανίας, ωρίμανσης 90 και πλέον ημερών και κρέατα ελληνικής εκτροφής, ωρίμανσης έως και 45 ημερών. Το σενάριο ολοκληρώνει η προσεγμένη λίστα κρασιών.

Tip: Γνώριμες street προτάσεις προτείνονται σε εκδοχές που δεν θα προσπεράσετε, όπως το τυλιχτό αρνίσιο κεμπάπ, που ψήνεται στα κάρβουνα με την πίτα του, και ο μοντέρνος χοιρινός γύρος.

Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Κηφισιά, 2108074416, woodrestaurant.gr, FB: Wood Restaurant, IG: @woodrestaurant

"Malt Fine Dining & Spirits": All-day εμπειρία γεύσης

Το ολοήμερο bar-restaurant, που στεγάζεται στο εντυπωσιακό νεοκλασικό της Πλατείας Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση που προσφέρει –μεταξύ άλλων– και καρνιβορικές συγκινήσεις. Μπορεί το κομψό αυτό πόστο να έχει καθιερωθεί για πρωινό ή lunch break με ωραίες επιλογές για σνακ και καλοφτιαγμένα πιάτα ζυμαρικών και ριζότο, στον βραδινό κατάλογο, όμως, περίοπτη θέση –εκτός από προσεγμένες sushi και sashimi προτάσεις– έχουν οι επιδέξια ψημένες ειδικές κοπές κρέατος. Η picanha από Black Angus, τέλεια περασμένη από τη φωτιά, σερβίρεται με πατάτες τηγανητές και ξεχωρίζει, όπως και το rib eye steak Black Angus, που φτάνει στο τραπέζι συνοδευόμενο από ψητή πατάτα και σπαράγγια. Δοκιμάστε ακόμα την ταλιάτα tartufo, που συνδυάζει την τρυφερή μοσχαρίσια σάρκα με τα αρώματα της τρούφας, ενώ στα "must" είναι και το μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ σελινόριζας και σος béarnaise.

Tip: Αξίζει να συνδυάσετε τις προτάσεις των κοκτέιλ με το γεύμα σας ή να εξερευνήσετε την κάρτα αμέσως μετά. Αξιόλογα και τα κρασιά τους.

Αγίου Γεωργίου 57, Κορυδαλλός, 2104954154, FB: Malt - Fine Dining & Spirits, IG: @maltfinediningspirits

"Zaatar": Καρνιβορική όαση

Στον γαστρονομικό χάρτη της Νέας Ερυθραίας, το "Zaatar" ξεχωρίζει για τη μοντέρνα ελληνική ταυτότητα και τις προσεγμένες κρεατοφαγικές του προτάσεις. Στο μενού, που επιμελείται ο σεφ Χρυσόστομος Πρασατζής, θα βρείτε οικείες γεύσεις φορμαρισμένες με σύγχρονη ματιά, που περιλαμβάνουν πληθωρικά ορεκτικά και κυρίως, μεταξύ των οποίων και ζουμερά αρμένικα κεμπάπ. Ξεκίνημα με κυκλαδίτικα τυριά τυλιγμένα σε καταΐφι αρωματισμένο με βούτυρο γάλακτος, αβγά τηγανισμένα στη στάκα, χειροποίητα τσιπς από φρέσκες πατάτες, προσούτο από πρόβατο και μαύρη τρούφα ή την ταλιάτα από μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος βιολογικής εκτροφής. Από ζυμαρικά, δοκιμάστε τις παπαρδέλες με μοσχαρίσια φιλετάκια, μανιτάρια του δάσους και μαύρη τρούφα, ενώ το Chateaubriand, επίσης με μοσχαρίσιο φιλέτο 600-700 γραμ. και μιλφέιγ ψητών λαχανικών είναι πιάτο που δεν πρέπει να χάσετε. Από το λουκούλλειο δείπνο δεν θα λείψει η χυμώδης μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα που ψήνεται ολόσωστα και φτάνει στο τραπέζι με το τρίο bbq sauce, pepper sauce και μουστάρδα βοτάνων.

Tip: Η όμορφα δομημένη λίστα κρασιών και επιδόρπια όπως ο σπαστός μπακλαβάς και το "Σικάγο" συμπληρώνουν το γευστικό σενάριο.

Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία, 2108070969, www.zaatar.gr, FB: Zaatar, IG: @zaatar.gr

"Ox Chop House": Στιβαρό και οικείο

Γνώριμη κρεατοφαγία με γαστρονομικές παραλλαγές, ένας ξυλόφουρνος, ψησταριές και μια custom made parilla, σε ωραία σκηνογραφημένες ιδέες με το άγγιγμα του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, δίνουν τον τόνο στο νέο εστιατορικό εγχείρημα. Δεν συστήνεται σαν ένα ακόμα ακριβοθώρητο κρεατάδικο· εδώ τον πρώτο ρόλο έχει η ανοιχτή φωτιά που καρυκεύει διαλεχτά κρεατικά και οι ραφιναρισμένες εκδοχές οικείων προτάσεων σε έναν ιδιότυπο συγκερασμό ταβέρνας και steak house. Ξεκινάτε με αλείμματα, όπως πρόβειο τζατζίκι με fermented αγγούρι, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, αιχμηρή τυροκαυτερή και μαϊντανοσαλάτα, έτοιμα για... "καταδύσεις" με ροδίτικη λαδόπιτα, και συνεχίζετε με λιμπιστικούς τσιγεροσαρμάδες, μεστά και βαθιά νόστιμα φρυγαδέλια, κοκορέτσι-έπος, κοντοσούβλι με όλους τους χυμούς του και σωστά ψημένα παϊδάκια πρόβατου. Φροντίστε να αφήσετε λίγο χώρο για το φινάλε που γράφουν το εκμέκ με φιστίκι Αιγίνης και η μους σοκολάτας.

Tip: Ειδική μνεία αξίζει στην κάβα, που φιλοξενεί περισσότερες από 100 ετικέτες επιλεγμένες από τον expert του είδους, Γιάννη Μακρή.

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Ιλίσια, 2107107070, FB: Ox Athens, IG: @ox_athens

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ