Follow us

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down | " Να υποθέσεις ότι μπορώ, οπότε θα το κάνω"

Η viral διαφήμιση που προσπαθεί να καταρρίψει στερεότυπα και προκαταλήψεις.

MissBloom TEAM
Madison Tevlin Instagram

Εκτός από Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης σήμερα, είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down. Το γεγονός ότι οι δύο αυτές ημέρες τιμώνται την ίδια ημερομηνία, ίσως είναι τυχαίο, ίσως και όχι. Όσο τα χρόνια περνούν πάντως, παρατηρούμε με μεγάλη μας χαρά, τα άτομα με τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα, να εντάσσονται όλο και πιο ομαλά στην κοινωνία. Η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της βέβαια, μιας και οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα είναι ακόμα ορατά.

Μία νέα διαφήμιση, η οποία έχει ήδη γίνει viral και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, επικεντρώνεται στο να καταδείξει όλα τα λάθος πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας για ένα άτομο με σύνδρομο Down.

Για τις ανάγκες του video, επιστρατεύεται η ηθοποιός και μοντέλο Madison Tevlin η οποία αναφέρεται με απλό και άμεσο τρόπο στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα, λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης του κοινού.

"Βartender υποθέτεις ότι δεν μπορώ να πιω Μαργαρίτα, οπότε δεν μου σερβίρεις Μαργαρίτα οπότε τελικά δεν πίνω Μαργαρίτα" λέει όταν της σερβίρουν πορτοκαλάδα αντί για το αλκοολούχο ποτό που ζήτησε. "Η υπόθεσή σου γίνεται πραγματικότητα". Στη συνέχεια απευθύνεται στους γονείς της: "Υποθέτουν ότι δεν μπορώ να μείνω μόνη μου, οπότε δεν με ενθαρρύνουν να μείνω μόνη μου και τελικά... δεν μένω μόνη μου"! Λειτουργίες και συνήθειες που οι υπόλοιποι ενήλικες απολαμβάνουν καθημερινά, όπως τον αθλητισμό, την έξοδο, το σεξ η Madison πρέπει να τα διεκδικήσει με πολύ κόπο μιας και οφείλει να αποδείξει ότι είναι ικανή για όλα αυτά.

Το video έχει ως στόχο να καταδείξει όλες τις λάθος εντυπώσεις που έχουμε για τα άτομα με Σύνδρομο Down, τις οποίες θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αν ο καθένας μας ξεχωριστά, αλλά και η ίδια η κοινωνία, φροντίζαμε να ενημερωθούμε σωστά και να αντιμετωπίσουμε τους ανθρώπους αυτούς ως ικανούς ενήλικες με όνειρα, φιλοδοξίες και ανάγκες.

"Να υποθέσεις ότι μπορώ, οπότε και θα το κάνω".


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ