Follow us

"Εμένα χτύπησαν. Δεν αντέχω άλλο" | Το βίντεο- γροθιά κατά του σχολικού εκφοβισμού

MissBloom TEAM
σχολικος εκφοβισμος

Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε το τηλεοπτικό του σποτ κατά του σχολικού εκφοβισμού ‘Stop Bullying – Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς!‘, με στόχο να σπάσει ο φαύλος κύκλος με θύματα και δράστες ανήλικα παιδιά.

"Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Αν είσαι μαθητής/μαθήτρια ή γονέας μαθητή που βιώνει bullying στο σχολείο, μπες στο https://stop-bullying.gov.gr και κάνε αναφορά. Το σχολείο σου μαζί με μια ομάδα ειδικών θα διαχειριστούν το ζήτημα σου με ασφάλεια, μέχρι να επιλυθεί", αναφέρει η ανάρτηση του Υπουργείου στα social media.

Το βίντεο είναι συγκλονιστικό, αφού δείχνει με πολύ ρεαλιστικό τρόπο την καθημερινότητα ενός παιδιού που είναι θύμα bullying αλλά και τους θύτες και όσους παρακολουθούν και απλά δεν αντιδρούν. Κάποια στιγμή, το παιδί-θύμα βλέπει τον ξυλοδαρμό του στην τηλεόραση μαζί με τους γονείς του. Δακρύζει. Η μητέρα του τον ρωτάει "ξέρεις κάτι για αυτό;”. Και τότε το παιδί ξεσπάει: "Εμένα χτύπησαν. Δεν αντέχω άλλο".

Σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε το "Χαμόγελο του Παιδιού" για το 2023: 1 στα 3 παιδιά σε όλη την χώρα, δηλώνει ότι έχει δεχθεί bullying. 1 στα 4 παιδιά, αισθάνεται πώς το σχολείο δεν του μαθαίνει να μην εκφοβίζει τους συμμαθητές τους. 1 στα 3 παιδιά που δηλώνει ότι ξοδεύει πολλές ώρες σε οθόνες ημερησίως, βιώνει σχολικό εκφοβισμό.

Τι είναι ο εκφοβισμός;
Μπορείτε συνήθως να αναγνωρίσετε τον εκφοβισμό μέσα από τα ακόλουθα τρία χαρακτηριστικά: πρόθεση, επανάληψη και δύναμη. Ένας νταής σκοπεύει να προκαλέσει πόνο, είτε μέσω σωματικής βλάβης είτε με προσβλητικές λέξεις ή συμπεριφορά και το κάνει επανειλημμένα. Τα αγόρια είναι πιο πιθανό να βιώσουν σωματικό εκφοβισμό, ενώ τα κορίτσια είναι πιο πιθανό να βιώσουν ψυχολογικό εκφοβισμό.

Ο εκφοβισμός είναι ένα μοτίβο συμπεριφοράς και όχι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Τα παιδιά που κάνουν bullying συνήθως προέρχονται από μια υψηλότερη κοινωνική θέση ή θέση ισχύος, όπως τα παιδιά που είναι μεγαλύτερα, ισχυρότερα ή αντιλαμβάνονται ότι είναι δημοφιλή.

Διαβάστε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ