Follow us

Molly Ringwald | Η αγαπημένη ηθοποιός των '80s μιλά για τους "Harvey Weinstein", την παιδοφιλία στο Χόλιγουντ και γιατί εξαφανίστηκε μυστηριωδώς

Γιατί απέρριψε το Pretty Woman και το Ghost για να ζήσει στη Γαλλία;

ταινια

Τι απέγινε το χρυσό κορίτσι των '80's; Η Molly Ringwald ; Η Μolly μας; Η αλήθεια είναι ότι δεν έλειψε ποτέ από το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό γίγνεσθαι, καθώς έπαιζε για χρόνια στο Riverdale και τώρα πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στον δεύτερο κύκλο του Feud, μαζί με την Demi Moore, την Calista Flockhart και την Chloë Sevigny. Σειρά που έχει ως πυρήνα το σκάνδαλο που ξέσπασε στην ελίτ της Νέας Υόρκης όταν ο Truman Capote προδημοσίευσε απόσπασμα από το βιβλίο του Unanswered Prayers, στο οποίο αποκάλυπτε μυστικά των διάσημων φίλων του.

Όσοι ήσασταν στην εφηβεία τη δεκαετία του '80 δεν μπορεί να μην τη θυμάστε. Γιατί η Molly Ringwald είχε παίξει σε εκρηκτικές επιτυχίες της εποχή, όπως στα 16 κεράκια, το "Η κουκλίτσα με τα ροζ" και βέβαια το The Breakfast Club, που λάτρεψε το νεανικό κοινό.

Τα κόκκινα της μαλλιά, το εγκάρδιο χαμόγελο της και τα φωτεινά της μάτια έγιναν σήμα-κατατεθέν της εποχής. Κι όπως είχαν γράψει οι κριτικοί της εποχής η Μolly είχε αυτή τη "χαρισματική κανονικότητα", ήταν ένα κορίτσι ανάμεσα μας, αλλά λίγο πιο λαμπερό.

"Αν ήσουν λευκό κορίτσι των προαστίων με ανασφάλειες, απλώς έβλεπες τον εαυτό σου στην οθόνη" είχε πει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Μάικλ Άγκερ για εκείνη. Ιδίως με το The Breakfast Club τόσο η Μolly όσο και οι συμπρωταγωνιστές της έγιναν σούπερ σταρ. Μαζί με την Demi Moore, τον Charlie Sheen, τον Robert Downey Jr., τον Rob Lowe, τον John Cusack κ.ά έγιναν γνωστοί ως Brat Pack. Μια συμμορία νέων, όμορφων, ταλαντούχων ηθοποιών που άρχισαν να αναδύονται τη δεκαετία του '80 για να συνεχίσουν στα '90's -και κάποιοι από αυτούς να φτάσουν ως το σήμερα.

Μάλιστα η Μolly έχει και fashion icon της εποχής. Με μπάγκι παντελόνια, καπέλα, βραχιόλια, κολιέ, παλιές μπότες και κόκκινα χείλη τα κορίτσια της εποχής έκαναν τη δική τους "επανάσταση" στο σχολείο. Αυτό το ολίγον vintage ερχόταν για πρώτη φορά στο προσκήνιο μιας εποχής δε που χαρακτηριζόταν για την ευμάρεια της. Λέγεται όμως πως εκείνη "εφηύρε" το στιλ της, γιατί απλώς οι γονείς της δεν της έδιναν μεγάλο χαρτζιλίκι. Ο μπαμπάς της ήταν πιανίστας και η μαμά της σεφ, ενώ έχει δύο ακόμη αδερφές και έναν αδερφό που πέθανε.

H χρυσή εποχή των επιτυχιών

Η Μolly άρχισε να παίζει από τα πέντε της χρόνια κάνοντας το ντεμπούτο της σε θεατρική μεταφορά της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Έτσι όταν ήρθαν όλοι οι μαγικοί ρόλοι του που έγραψε τότε ο John Hughes εκείνη ήταν έτοιμη.

Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1984 με το 16 κεράκια, όπου υποδυόταν τη Samantha Baker, μια 16χρονη της οποίας η οικογένεια ξέχασε τα γενέθλιά της. Η ερμηνεία της κέρδισε τις εντυπώσεις. Το 1985 ήρθε το The Breakfast Club με την κακομαθημένη ηρωίδα της Κλερ που το έσκαγε από το σχολείο για να πηγαίνει στο εμπορικό κέντρο της εποχής. Ξέρετε μεγάλα προβλήματα της δεκαετίας του ΄80.

Την επόμενη χρονιά κι όσο εκείνη εξακολουθούσε να πηγαίνει σχολείο, πήρε τον διάσημο πλέον ρόλο της Άντι Γουόλς, της "Κουκλίτσας με τα ροζ" που αρχικά ήθελε να αφήσει. Όμως πείστηκε να συνεχίσει επειδή η παραγωγή δυσκολευόταν τόσο πολύ να βρει αντικαταστάτρια. Αυτός ήταν ο ρόλος που εξοβέλισε τη φήμη της στα ύψη. Μια όμορφη, αλλά παράξενη κάπως μαθήτρια που δεν είναι διόλου δημοφιλής μέχρι που την ερωτεύεται ένα πλουσιόπαιδο, όταν όμως είναι ερωτευμένος μαζί της και ο καλύτερος της φίλος. Μετά από αυτή την επιτυχία της ξαναπρότειναν έναν παρεμφερή ρόλο, όμως εκείνη αρνήθηκε καθώς πλέον ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ