Follow us

"Είναι Μοιραίο" | Το πρώτο single του μουσικού ντουέτου SORITES

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο", σε μουσική και στίχους του Αντρέα Λάσου.

MissBloom TEAM
Sorites Instagram

Το μουσικό ντουέτο, δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2023 και αποτελείται από τον Αντρέα Λάσο, που ασχολείται με την σύνθεση, ηχογράφηση παραγωγή μουσικού υλικού και από την Δήμητρα Τσαγκαράκη, την τραγουδίστρια του σχήματος. Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι SORITES δανείζονται το όνομά τους από τους "σωρείτες", που αποτελούν κατηγορία νεφών, γνωστά ως τα σύννεφα του "καλού καιρού”. Είναι πυκνά και λευκά και έχουν μια fluffy αίσθηση. Ο Αντρέας μας περιγράφει πώς εμπνεύστηκε το όνομα: "Ξεκίνησα να παρατηρώ τα σύννεφα αυτά, όταν ένας χαρακτήρας από μια συγκεκριμένη σειρά που έβλεπα είχε πει την ατάκα "Sometimes i wish i were a cloud”, την ώρα που άραζε κάτω από ένα δέντρο και παρατηρούσε τους σωρείτες μια καλοκαιρινής ημέρας. Έπειτα ξεκίνησα να σκέφτομαι την όλη σημασία της "γαλήνης” του ανθρώπινου νου και ψυχής και κατάλαβα το βαθύ νόημα αυτής της σκέψης. Ξεκίνησα να θαυμάζω την στάση που έχουν αυτά τα σύννεφα στην σύντομη ζωή τους. Είναι ευέλικτα αλλά και στιβαρά, μεταλλάσσονται, ενώ συγχρόνως διατηρούν το σχήμα τους. Κι έτσι, σαν πράοι γίγαντες ταξιδεύουν γαλήνια στον καλοκαιρινό ουρανό με οδηγό πάντα τον άνεμο".

"Είναι Μοιραίο" | Το πρώτο single του μουσικού ντουέτου SORITES

Το "Είναι Μοιραίο" είναι το πρώτο single από τον δίσκο που ηχογραφούν οι SORITES και θα κυκλοφορήσει το 2025.

Αντρέας Λάσος

Ο Αντρέας Λάσος ξεκίνησε να παίζει βιολί όταν ήταν 6 χρονών. Λίγα χρόνια αργότερα, σε ηλικία 10 χρονών ξεκίνησε μόνος του να μαθαίνει κιθάρα και να παίζει σε διάφορες ροκ-μπλουζ μπάντες. Σπούδασε Jazz Guitar στην Ολλανδία και Jazz Guitar στο SUNY Purchase College στην Νέα Υόρκη. Το 2021 ηχογράφησε στην Αθήνα τον πρώτο του δίσκο με όνομα "Part Time Warrior", Από το καλοκαίρι του 2023 είναι μέλος στην μπάντα της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Την άνοιξη του 2023 εμπνεύστηκε τους SORITES, στους οποίους γράφει μουσική και στίχο και αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στούντιο για την ηχογράφηση του πρώτου τους άλμπουμ.

sorites

Δήμητρα Τσαγκαράκη

Η Δήμητρα Τσαγκαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και της αρέσει να τραγουδάει από πολύ μικρή ηλικία. Στα οχτώ της χρόνια ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο, ένα αργότερα παρακολούθησε και μαθήματα κλασικού τραγουδιού. Σήμερα,σπουδάζει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Μουσικού Τμήματος του ΕΚΠΑ "Εθνομουσικολογία και μουσική πράξη" και έχει ειδίκευση στο παραδοσιακό τραγούδισμα.

Έχει συμμετάσχει σε διαφορετικές μπάντες παίζοντας ροκ και funky/soul, σε χορωδίες, αλλά και σε σχήματα ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Αντώνη Απέργη, Χρήστο Ψαρομήλιγκο και Στέλιο Κοτίδη. Από το 2023, συνεργάζεται με τον Αντρέα, έχουν δημιουργήσει τους SORITES κι αυτή την περίοδο, βρίσκεται στο στούντιο για την ηχογράφηση του πρώτου τους άλμπουμ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ