Follow us

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

MissBloom TEAM
βιλα

Μπαρόκ αισθητική, αχανείς κήποι, καταπράσινο τοπίο, επαύλεις καθηλωτικές με μία υποψία υγρασίας να "ποτίζει" γλυκά τα ντουβάρια, κάνοντας τα ακόμα πιο ελκυστικά, ακόμη πιο μυστηριώδη. Μαρμάρινες προτομές, πανήψυλοι καθρέφτες, χρυσά κηροπήγια, σκαλιστές κουπαστές, αμέτρητοι αστέρες του Χόλιγουντ πάνω σε vintage, ξύλινα, μηχανοκίνητα σκαφάκια που σκίζουν με στυλ τα νερά της λίμνης. Ατμόσφαιρα κινηματογραφική που θα μπορούσε άνετα να είναι το σκηνικό για κάποια ιστορία μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι ή κάποια άλλη, οποιαδήποτε ιστορία μυστηρίου: Μία παρέα αγνώστων περνάει τις διακοπές της κάτω από τον καυτό ήλιο της Μεσογείου, τα μέλη της κοιτάζοντας μεταξύ τους με καχυποψία. Μέχρι τη στιγμή που γίνεται ένας φόνος.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι η λίμνη Como, εμβληματικός τουριστικός προορισμός, στις συνειδήσεις όλων όσων είχαν κάποτε την τύχη να βρεθούν έστω και για λίγο εκεί, αλλά και όσων την χαζεύουν απλά μέσα από τις ιλουστρασιόν σελίδες κάποιου ταξιδιωτικού λευκώματος.

Όλα αυτά και ακόμα παραπάνω είναι επίσης και η επιβλητική Villa Sola Cabiati, χτισμένη πάνω στους πρόποδες της λίμνης, ένα οίκημα που έρχεται να αναζοπυρώσει στη φαντασία μας σκηνές από ταινίες εποχής έτσι όπως στέκει επιβλητική σε όλο το νεοκλασσικό της μεγαλείο, τα μπαλκόνι από μάρμαρο και τα καταγάλανα πατζούρια που στέκουν πάντα ορθάνοικτα και αποκαλυπτικά, αφήνοντας να φανούν από μέσα κρυστάλλινοι, φωτεινοί πολυέλαιοι και περίτεχενς τοιχογραφίες.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ