Follow us

Lieserl Einstein | Το "κρυφό" παιδί του Albert Einstein που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

MissBloom TEAM
αινσταιν

Ο Albert Einstein υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές ιδιοφυΐες του κόσμου, με τις καινοτόμες ιδέες και ανακαλύψεις του να διευρύνουν με νέα δεδομένα τον τομέα των φυσικών επιστημών. Όσο σπουδαία και λαμπρή υπήρξε η επαγγελματική του πορεία ως καταξιωμένος φυσικός, άλλο τόσο ασταθής και ιδιότροπος ήταν στην προσωπική του ζωή.

Σύμφωνα με τους βιογράφους του, επρόκειτο για έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία και απρόβλεπτο χαρακτήρα με πολλές παραξενιές, αποδέκτης των οποίων υπήρξε η οικογένεια του. Ο Einstein είχε αποφασίσει να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στην έρευνα με οποιοδήποτε κόστος, εγκαταλείποντας την πρώτη του σύζυγο και τους δύο γιούς τους, δημιουργώντας έναν νέο πιο ανεξάρτητο ερωτικό δεσμό με την πρώτη του ξαδέρφη, Elsa Einstein. Η επεισοδιακή ζωή του φυσικού επιβεβαιώθηκε όταν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο μυστικό του: η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του, αλλά και η εξαφάνιση του από προσώπου γης.

Η Lieserl Einstein, όπως ονομαζόταν η μοναχοκόρη του Albert Einstein, ήταν το "κρυφό" παιδί που απέκτησε μαζί με την πρώτη του σύζυγο, Mileva Marić. Το 1901 η νεαρή φοιτήτρια και μοναδική γυναίκα σπουδάστρια στο τμήμα φυσικής και μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, εγκαταλείπει τις σπουδές της και επιστρέφει στον τόπο καταγωγής της, για να φέρει στον κόσμο το καρπό του έρωτα της με τον συμφοιτητή της, Albert. Η ύπαρξη αυτού του παιδιού ανακαλύφθηκε το 1986 όταν ερευνητές μελετούσαν διεξοδικά την προσωπική του ζωή, διαπιστώνοντας ότι υπήρξε αναφορά σε αυτό μόνο τρεις φορές στην αλληλογραφία με την μετέπειτα σύζυγο του, Μileva, μετά την γέννηση του παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ