Follow us

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

MissBloom TEAM
επιδαυρος

Ενδιαφέρον προδιαγράφεται το φετινό πρόγραμμα της Επιδαύρου, με διεθνείς καλλιτεχνικές παρουσίες, σημαντικά σκηνοθετικά ονόματα και συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις του αρχαίου δράματος και εμφανή κυριαρχία της τραγωδίας. Η "συνομιλία" των ξένων καλλιτεχνών με το αρχαίο ελληνικό δράμα συνεχίζεται και η φετινή έναρξη του Φεστιβάλ Επιδαύρου, στις 5 και 6 Ιουλίου, γίνεται με την κατά Timofey Kulyabin "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" με τη συμμετοχή ενός ελληνικού θιάσου. Ο Ρώσος σκηνοθέτης που έχουμε απολαύσει δύο φορές στην Ελλάδα, σε Πειραιώς 260 και Στέγη με έργα Τσέχοφ ("Τρεις αδερφές", 2018) και Κολτές ("Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι", 2023), θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με Έλληνες και Ελληνίδες ηθοποιούς και θα παρουσιάσει την τραγωδία του Ευριπίδη με τους Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρία Ναυπλιώτου, Νικόλα Παπαγιάννη, Δημήτρη Παπανικολάου, Θάνο Τοκάκη, Νίκο Ψαρρά κ.ά. Διεθνή υπογραφή φέρνει και η Comédie Française, που επανέρχεται στο αργολικό θέατρο λίγα χρόνια μετά την παράσταση "Ηλέκτρα/Ορέστης" (2019), αυτή τη φορά με τον Tiago Rodrigues στη σκηνοθεσία. Λίγους μόλις μήνες μετά την προβοκατόρικη "Καταρίνα και η ομορφιά να σκοτώνεις φασίστες", ο Πορτογάλος σκηνοθέτης προτείνει μία διασκευή της ευριπίδειας "Εκάβης" με την παράσταση "Not Hecuba" (26-27/7), παντρεύοντας τον αρχαίο ελληνικό μύθο με μία σύγχρονη ιστορία.

Το Εθνικό κατοχυρώνει μια σημαντική συνεργασία με τον Θόδωρο Τερζόπουλο, γεγονός μεγάλης καλλιτεχνικής εμβέλειας καθώς σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία του διεθνώς καταξιωμένου δημιουργού με το πρώτο κρατικό θέατρο της χώρας. Ο Τερζόπουλος ανεβάζει την αισχυλική τριλογία της "Ορέστειας" (12-13/7), πιστός στο αρχετυπικό θέατρο που υπηρετεί, διερευνώντας τη δυναμική σχέση του σώματος με τον μύθο, τον χρόνο και τη μνήμη. Στους ρόλους μερικοί από τους σταθερούς συνεργάτες του: Έλλη Ιγγλίζ, Δαυίδ Μαλτέζε, Άννα Μαρκά Μπονισέλ, Αγλαΐα Παππά, Σάββας Στρούμπος, Σοφία Χιλλ κ.ά. Το Εθνικό προτείνει τραγωδία και για τη δεύτερη επιδαύρεια παραγωγή του, την οποία αναθέτει στον ταλαντούχο Θάνο Παπακωνσταντίνου. Έξι χρόνια μετά την εντυπωσιακή "Ηλέκτρα" του, ο δημιουργός με την ιδιαίτερη υπογραφή, που επίσης φέρει έντονα στοιχεία τελετουργικότητας, σκηνοθετεί τις ευριπίδειες "Βάκχες" (2-3/8), με τους Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Μαριάννα Δημητρίου, Αλεξία Καλτσίκη, Θέμη Πάνου, Αργύρη Πανταζάρα κ.ά.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ