Follow us

Καμπανάκι μετεωρολόγων για τη νέα κακοκαιρία - Ερχεται πολικός αεροχείμαρρος με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου ενώ παράλληλα σφοδρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.

MissBloom TEAM
βροχες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου ενώ παράλληλα σφοδρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως το διήμερο Παρασκευής - Σαββάτου, με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα βουνά.

Το κύμα κακοκαιρίας θα έρθει από τα βόρεια, και θα φέρει ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, ιδίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Στην Αθήνα αναμένονται βροχές από το βράδυ της Παρασκευής.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του προειδοποίησε για δυνατή βροχόπτωση στα δυτικά και τα βόρεια, χωρίς ωστόσο να περιμένει ακραία φαινόμενα.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε πως η σημαντικότερη επιδείνωση του καιρού αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής, η οποία θα διαρκέσει για περίπου 24 ώρες.

Για "επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών" μίλησε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η οποία μέσα στην Παρασκευή θα σαρώσει τη χώρα μας, δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με τοπικά μεγάλο όγκο νερού που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια.

"Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς!" αναφέρει από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος σημειώνει ότι θα πέσουν και χιόνια στα βουνά, με δυσκολότερες μέρες το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο.

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με τη πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου, στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές έως τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ