Follow us

Η Ντένια Ψυλλιά μιλά στο Missbloom για την υποκριτική, τη νέα παράσταση που συμμετέχει και το ταξίδι των ονείρων της

Λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασής της, η Ντένια Ψυλλιά στο Missbloom.

Ντένια Ψυλλιά @Ντένια Ψυλλιά

Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για τους ηθοποιούς. Νιώθω πως η υποκριτική είναι μία αξιοθαύμαστη εργασία, που εκτός από ταλέντο, απαιτεί να βρίσκεσαι σε μία συνεχή αναζήτηση του εαυτού σου. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, επιθυμώ πάντα να συνομιλώ με νέους καλλιτέχνες που αγαπούν αυτό που κάνουν, έχουν πάθος και όνειρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ντένια Ψυλλιά, η νεαρή ηθοποιός που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια μέσα από τους ρόλους της στις ταινίες "Seashell Secret" και "Blackout", αλλά και τη σειρά "Έξαψη". Φέτος, η Ντένια Ψυλλιά συμμετείχε στην επιτυχημένη σειρά του Ant1 η "Μάγισσα”, ενώ από την Πέμπτη 9 Μαΐου, θα μπορούμε να την παρακολουθήσουμε στην παράσταση "Ριχάρδος ΙΙΙ” στο Σύγχρονο Θέατρο. Λίγο πριν την πρεμιέρα λοιπόν, η ηθοποιός μίλησε στο missbloom.gr για το όνειρό της να γίνει ηθοποιός, τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να έχει ένας καλλιτέχνης της υποκριτικής, αλλά και το ταξίδι των ονείρων της.

Η Ντένια Ψυλλιά μιλά στο Missbloom για την υποκριτική, τη νέα παράσταση που συμμετέχει και το ταξίδι των ονείρων της

Αυτή την περίοδο, σε βρίσκουμε στην παράσταση "Ριχάρδος ΙΙΙ”, που είναι μία ελεύθερη διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη στο ομώνυμο έργο του William Shakespeare. Μίλησε μας για τον ρόλο που υποδύεσαι.

Η παράσταση είναι θέατρο μέσα στο θέατρο. Παρουσιάζει έναν θίασο ο όποιος κάνει πρόβες για να ανεβάσει το έργο Ριχάρδος ΙΙΙ του Σαίξπηρ. Επομένως υποδυόμαστε όλοι τους ηθοποιούς που κάνουν τις πρόβες. Στο έργο του Σαίξπηρ, υποδύομαι την Λαϊδη Άννα, την γυναίκα του Ριχάρδου, την οποία κατάφερε με τα τεχνάσματα του να την πείσει να τον παντρευτεί, αφού πρώτα είχε σκοτώσει τον άντρα της και τον πεθερό της. Αφού ο Ριχάρδος γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας και η Άννα βασίλισσα, την δηλητηριάζει για να παντρευτεί την κόρη της, Ελισάβετ. Είναι ακόμη ένα πιόνι που χρησιμοποίησε ο Ριχάρδος για να ανέβει στην εξουσία και "πέταξε" όταν δεν τον συνέφερε πια.

παρασταση Ριχαρδος

Φέτος όμως, συμμετείχες και στην επιτυχημένη σειρά του Ant1 η "Μάγισσα” με τον ρόλο της Κερασίνας Δραγουμάνου. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Η "Μάγισσα" ήταν σίγουρα μια πολύ όμορφη και μαγική εμπειρία. Δεν γίνονται συχνά τέτοιες δουλειές στην Ελλάδα, οπότε είναι ευλογία που ήμουν σε μια από αυτές. Μόνο ευγνωμοσύνη νοιώθω προς τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν.

Κινηματογράφος, τηλεόραση ή θέατρο; Τι αγαπάς περισσότερο και για ποιον λόγο;

Έχω αδυναμία στην λεπτομέρεια του κινηματογράφου. Το θέατρο βεβαία έχει άλλου είδους μαγεία. Βασικά δεν έχει τόσο σημασία τι είδος υποκριτικής τέχνης είναι. Με ενδιαφέρει να είναι μια όμορφη δουλειά. Ένας ενδιαφέρων ρόλος. Και επειδή την κάθε δουλειά την δημιουργούν οι άνθρωποί της, να υπάρχει υγιές και άμορφο κλίμα.

Ονειρευόσουν πάντα να γίνεις ηθοποιός; Τι σε έκανε να κάνεις αυτή την επιλογή;

Ακούγεται κλισέ αλλά πραγματικά από παιδί ήξερα τι ήθελα. Δεν υπήρξε ποτέ περίοδος που να ψαχτώ, επομένως αυτό ίσως με βοήθησε στο ότι μπήκα στο χώρο αρκετά νωρίς. Δεν υπήρξε στιγμή που το αποφάσισα. Ήταν μία επιθυμία που με τα χρόνια φούντωνε μέχρι που έγινε ευτυχώς πράξη.

Ντένια Ψυλλιά

Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με την υποκριτική; Υπάρχει κάποια παράσταση ή ταινία που σε σημάδεψε;

Είχα συμμετάσχει σε ένα μιούζικαλ όσο ήμουν στο σχολείο. Είχαμε ανεβάσει μία παράσταση στην Αθήνα και μία στην Πάρο. Εκεί κατάλαβα κυρίως, ότι θεατρικά, θα ήθελα να ασχοληθώ πολύ με το Μιούζικαλ. Έχει μία διαφορετική μαγεία, μία παιδικότητα. Δε με σημάδεψε κάτι συγκεκριμένο, αλλά θυμάμαι μικρή, να βλέπουμε με την μητέρα μου πολλές ταινίες, επομένως είχα πολλές εικόνες και ερεθίσματα από κινηματογράφο, που με έκαναν να αγαπήσω εξίσου το σινεμά.

Ποια πιστεύεις πως είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται να έχει ένας ηθοποιός; και ποια είναι τα στοιχεία που θα σε κάνουν να δεχτείς μία συνεργασία;

Δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Δεν θα σου πω τι πρέπει να έχει, γιατί ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά. Ένα σημαντικό στοιχείο για μένα, που το αντιλαμβάνομαι με τα χρόνια, είναι να μην χαθεί η παιδικότητα. Γιατί με το που χάνεται, αρχίζεις και κρίνεις τον εαυτό σου. Προσωπικά, κάνω αυτοκριτική. Κυρίως όταν δεν είμαι σίγουρη για κάτι, ενώ θα "έπρεπε" να αφεθώ και να δω που θα με πάει. Εμπιστοσύνη λοιπόν. Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό. Εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Είμαι ακόμα μικρή για να έχω το περιθώριο να δέχομαι μια συνεργασία μόνο όταν όλα είναι άρτια. Κοιτάω και το ένστικτό μου. Αν νιώθω μια καλή ενέργεια, προχωράω. Όπως και κοιτάω και το οικονομικό, γιατί καλώς ή κακώς βιοπορίζομαι από την υποκριτική.

παρασταση Ριχαρδος

Στη μέχρι στιγμής πορεία σου στην υποκριτική, έχεις αντιμετωπίσει διακρίσεις λόγω φύλου;

Δεν θα το έλεγα. Βασικά μέχρι στιγμής να σου πω την αλήθεια, δεν έχω αντιμετωπίσει καμία διάκριση η παρενόχληση ή οτιδήποτε άσχημο, πέρα από μηδαμινές εντάσεις, οι οποίες είναι και φυσικές γιατί είμαστε άνθρωποι. Ειδικά όταν επικρατεί το άγχος.

Πώς ονειρεύεσαι την πορεία σου στην υποκριτική; Ποιος είναι ο στόχος σου;

Θέλω να υποδυθώ όσο το δυνατόν περισσότερους και διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και ιδανικά, θα ήθελα να μην χρειαστεί να κάνω κάτι άλλο επαγγελματικά. Θέλω να συνεχίσω να βιοπορίζομαι από αυτό. Όπως επίσης, αν ήταν όλα ιδανικά, θα ήθελα πολύ να έκανα μια ταινία στο εξωτερικό. Καλά και πάνω από μια, δεν θα πω όχι. (γέλιο)

Παρακολουθείς τις τάσεις της μόδας και της ομορφιάς; Πώς θα περιέγραφες το προσωπικό στιλ σου;

Όχι και τόσο. Φοραώ ό,τι να, ναι. Αναλόγως την όρεξή μου. Βέβαια, νομίζω ότι το στιλ μου παραπέμπει σε πιο 90s τάσεις.

Ντένια Ψυλλιά

Περιέγραψέ μας το ιδανικό ταξίδι για εσένα.

Αχ. Μια εβδομάδα σε ένα εξωτικό νησί, σε ένα σπίτι μπροστά στην θάλασσα. Με έναν άνθρωπο που αγαπάω και την Άλμπα (το σκυλί μου).

Τέλος, ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Είναι ρευστά όλα ακόμη. Επικεντρώνομαι κυρίως στο θέατρο. Μακάρι να έρθουν όμορφα πράγματα.

Πληροφορίες για την παράσταση "Ριχάρδος ΙΙΙ”

Σύγχρονο Θέατρο

Παραστάσεις: Από Πέμπτη 9 Μαΐου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη στις 21:15, Σάββατο στις 19:00, Κυριακή στις 21:15

παρασραση

Ελεύθερη διασκευή: Ανδρέας Φλουράκης

Σκηνοθεσία-Δραματουργική Επεξεργασία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Δραματολόγος: Ξένια Γεωργοπούλου

Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Νικολόπουλος

Κίνηση-Χορογραφίες: Σοφία Μαρτίου

Σκηνικά- Κοστούμια: Χαρά Κονταξάκη

Φωτογραφίες: Υπατία Κορνάρου

Τρέιλερ: Στέφανος Κοσμίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Κωστογιαννοπούλου

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: Anima theatre

Ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης: Ορέστης Τζιόβας, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Γιώργης Παρταλίδης, Ντένια Ψυλλιά, Μαρία Καρακίτσου, Δημήτρης Καραβιώτης, Γιώργος Δεμελίδης, Δανάη Τάγαρη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ