Follow us

Μήπως η ιστορική επιτυχία της Madonna στο Ρίο έχει κάτι να μας διδάξει;

Στην εποχή της εφήμερης μόδας, η Madonna απέδειξε ότι διαθέτει διαχρονικό ταμπεραμέντο. Και έπεισε 1,6 εκατομμύρια κόσμου.

Madonna Splash news/ ideal images

Στους νόμους της σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας, το μυστικό της επιτυχίας εντοπίζεται στην ορθώς δομημένη τέχνη του να καταφέρεις να γίνεις viral. Στην ικανότητα αφενός του μάρκετινγκ και αφετέρου των δημιουργών να συνθέσουν μελωδίες που η επανάληψή τους γεννά σεροτονίνη (σ.σ. ορμόνη της ευτυχίας) στον εγκέφαλο σε έναν παλμό εθιστικό, μα σύντομης διάρκειας.

Aπό τον Νίκο Κοντομήτρο

Δευτερόλεπτα απομονώνονται με στόχο να ντύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα βίντεο – χιουμοριστικά ή ουσιώδη – στο TikTok, το Instagram, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στίχοι επαναλαμβάνονται ή αφαιρούνται γεννώντας νεωτερισμούς, φρέσκες τάσεις, λέξεις που ίσως να μην έχεις διαβάσει – ή έστω ακούσει – ξανά. Το να κάνεις ομοιοκαταληξία ή να προκαλείς (σ.σ. τεχνική που πλέον φορά την πασέ ενδυμασία της) είναι η ουσία. Άλλωστε, όπως οι διευθυντές των μεγαλύτερων δισκογραφικών εταιριών σήμερα, επισημαίνουν: καλύτερα να φτάσουμε στην κορυφή για μία μόλις εβδομάδα, παρά να παράξουμε μία επιτυχία που ναι μεν θα διαρκέσει, αλλά δεν θα φτάσει στο ψηλότερο σημείο του Billboard και των υπολοίπων τσαρτ παγκοσμίως.

Δες περισσότερα στο Harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ