Follow us

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora

H αγαπημένη μας blogger και chef patissier μας ανοίγει την πόρτα του αυθεντικού vintage διαμερίσματος της. Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora


Στους πρόποδες της Ακρόπολης, λίγα μέτρα από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, σε ένα διαμέρισμα της δεκαετίας του '60 ζουν η Ιωάννα και ο Κώστας, ένα ζευγάρι από εκείνα που ο ένας συμπληρώνει τις φράσεις του άλλου και έχουν ένα "ενορχηστρωμένο" ατακαδόρικο χιούμορ που σε κάνει να νιώθεις εξ αρχής μέλος της παρέας.


Κείμενο-Φωτογραφίες: Γαβριήλ Νικολαΐδης


Την Ιωάννα την ξέρετε ήδη από το blog της pasta-flora.com και βέβαια από τα εκλεκτά γλυκά που έχει κατα καιρούς δημιουργήσει για εμάς (όπως τα γενέθλια της Βίκυς και το video μας με τη Μαίρη). O Κώστας Θεοχάρης είναι εικονογράφος, μπορείς να δεις τη δουλειά του στο www.costastheoharis.com, είναι δεινός vintage lover, προτιμάει τα '60s γιατί τα '70s του φαίνονται κιτς αλλά πάνω από όλα είναι ο ωραίος τύπος που θα ήθελες να κάνεις κοπάνες μαζί του στο λύκειο.

Η μουσική σε αυτό το σπίτι έρχεται από το πικάπ πίσω από τον καναπέ και από ένα ζευγάρι λευκά Blaupunkt ηχεία κρυμμένα στις γωνιές του σαλονιού, ειδική παραγγελία από το ebay. Με την είσοδο σου στο διαμέρισμα καταλαβαίνεις ότι μπαίνεις σε μια άλλη δεκαετία. Το χολ λειτουργεί ως time machine που σε φέρνει στο σκηνικό της ταινίας "Μια τρελή τρελή οικογένεια". Από εκεί άλλωστε προέρχεται και το παρατσούκλι που εξελίχθηκε σε brand name και αργότερα στο url pasta-flora.com.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora
Την είσοδο του σπιτιού κοσμεί μια λευκή κονσόλα συνδυασμένη με ένα έργο του Κώστα και δύο vintage απλίκες σε πράσινο και πορτοκαλί.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 2
Ο κεντρικός καναπές του σαλονιού είναι ένα σύγχρονο κομμάτι από το κατάστημα Myran. Ο Κώστας και η Ιωάννα έχουν αλλάξει πολλές φορές σαλόνι αλλά ήθελαν κάποια στιγμή να έχουν ένα καναπέ που να ενδείκνυται για χαλάρωση.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 3
Η vintage πολυθρόνα είναι διακοσμημένη με ένα πράσινο μαξιλάρι που έχει σχεδιάσει και τυπώσει με την τεχνική της μεταξωτυπίας ο Κώστας. Η έμπνευση σίγουρα πηγάζει από τη συλλογή με τσαγιέρες της Ιωάννας.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 4
Η κουνιστή πολυθρόνα του σπιτιού είναι ένα αυθεντικό κομμάτι του Hans Wegner που βγήκε σε παραγωγή το 1944 από την εταιρία FDB MOBLER, ενώ το έτος κατασκευής για το συγκεκριμένο κομμάτι είναι το 1966. Είναι η ίδια πολυθρόνα που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Μια τρελή τρελή οικογένεια» που χάρισε στην Ιωάννα την έμπνευση για το pasta-flora.com.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 5
Τα ράφια που βρίσκονται πάνω από τον καναπέ είναι τα αυθεντικά String και φιλοξενούν μερικές από τις συλλογές του ζευγαριού.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 6
Το πικάπ στην πλάτη του καναπέ συμβάλει τόσο αισθητικά όσο και μουσικά στο '60s πνεύμα του σπιτιού. Το λευκό επιδαπέδιο φωτιστικό είναι το αυθεντικό Panthella που σχεδίασε ο Verner Panton για την εταιρία Louis Pulsen.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 7
Τα πράσινα μαξιλάρια πάνω στον καναπέ προήλθαν από υφάσματα που βρήκε η Ιωάννα σε ένα παλαιοπωλείο στο κέντρο της πόλης.

Διάβασε περισσότερα στη σελίδα ii

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 8
H τραπεζαρία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του σπιιού για το ζευγάρι αφού πολύ συχνά φιλοξενεί τους φίλους.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 9
Το σπίτι είναι γεμάτο από τα γλυκά που φτιάχνει η Ιωάννα. Μπορείς να δεις συνταγές και να μάθεις πως μπορείς να κάνεις παραγγελία στο pasta-flora.com.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 10
Ο μπουφές πίσω από το κεντρικό τραπέζι είναι ένα έργο του 1962 από τον αρχιτέκτονα Oscar Niemeyer, του ανθρώπου που σχεδίασε τα εμβληματικά κτίρια της Μπραζίλια. Είναι και αυτό ένα προϊόν της χρόνιας έρευνας του ζευγαριού σε παλαιοπωλεία.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 11
Μια συλλογή από vintage λευκά κεραμικά βάζα και κηροπήγια κοσμεί το μπουφέ.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 12

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 13
Η πορτοκαλί φλοκάτη, κληρονομιά από τη γιαγιά, κάνει το δωμάτιο πιο ζεστό.

Διάβασε περισσότερα στη σελίδα iii
Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 14
H Ιωάννα δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά στην ερώτηση: «Πόσες τσαγέρες έχεις;». Στην τελευταία μετακόμιση έχασε το μέτρημα κάπου στις 80. Αυτές είναι μόνο μερικές από τη συλλογή της. Οι υπόλοιπες βρίσκονται σε κούτες στο πατάρι.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 15
Η πορσελάνινη εκδοχή του Bambi του Walt Disney δεν μπορούσε να λείπει από τα ράφια αυτού του διαμερίσματος.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 16
Τα χειροποίητα γλυκά της Ιωάννας είναι ένας πολύ καλός λόγος να επιστρέφεις στο διαμέρισμα της... Η ίδια άλλωστε με είχε προειδοποιήσει να μην έχω φάει γλυκό πριν φτάσω εκεί.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 17
Ο μαυροπίνακας στην κουζίνα ήταν έτοιμος να υποδεχτεί το MissBloom.gr το πρωί του Σαββάτου.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 18
Ο χαρτόνινος τσολιάς κάνει συντροφιά στα στρογγυλά ρετρό ρολόγια

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 19
Οι «Εικόνες» στο ίδιο ράφι με το «αφρικάνικο μπιμπελό» που δεν έλειπε από κανένα ελληνικό σπίτι τις περασμένες δεκαετίες.

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 20
Μέρος από τη συλλογή με ξυλόγλυπτα

Πήγαμε επίσκεψη στο 60s διαμέρισμα της Pasta Flora - εικόνα 21
Το κεφαλάρι στην κρεβατοκάμαρα είναι από το κατάστημα Varangis, την εποχή όμως που ακόμη λεγόταν Αθηναίος Βαράγκης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ