Follow us

10 tips για wall effects

Χρώμα, πέτρα, ξύλο, ταπετσαρίες και εφέ από γυψοσανίδα: όλες οι λύσεις για να πρωτοτυπήσεις σε κάθε χώρο του σπιτιού!

decolibrary


Χρώμα, πέτρα, ξύλο, ταπετσαρίες και εφέ από γυψοσανίδα: όλες οι λύσεις για να κάνεις κάθε χώρο του σπιτιού πρωτότυπο!

Η εποχή των λευκών λιτών τοίχων έχει περάσει και ακόμα και στα πιο λιτά σπίτια οι διακοσμητές και οι αρχιτέκτονες προτείνουν λύσεις για τον τοίχο που διαφοροποιούν το interior και δημιουργούν στυλ. Έντονο χρώμα, πέτρα, ξύλο,ταπετσαρίες και εφέ από γυψοσανίδα είναι λύσεις που κάνουν το δωμάτιο πιο ενδιαφέρον και ομορφαίνουν το χώρο.


1. Φυσική πέτρα

Η πέτρα στον τοίχο βάζει τη φύση μέσα στο σπίτι και ταιριάζει σε εξοχικά σπίτια αλλά και σε μονοκατοικίες σε προάστια. Συνδυάζεται ιδανικά με ξύλινο πάτωμα που στη λευκή εκδοχή δημιουργεί ένα πολύ μοντέρνο και φρέσκο αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση επίλεξε έπιπλα σε φυσικές αποχρώσεις του ξύλου και άσπρα υφάσματα.

10 tips για wall effects

2. Inwall
Αν ο τοίχος της κρεβατοκάμαρας είναι πέτρινος εντοίχισε το κεφαλάρι του κρεβατιού και κάποια ντουλάπια και βάψε τα σε έντονο χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό και κερδίζεις και χώρο.

10 tips για wall effects - εικόνα 2

3. Colourmix
Δοκίμασε στην είσοδο του σπιτιού μια εντυπωσιακή σύνθεση με έντονο χρώμα στον ένα τοίχο και φωτορεαλιστική ταπετσαρία στον άλλο. Είναι μια λύση που ταιριάζει πολύ στα παλιά διαμερίσματα που έχουν διαφορετικά πάτώματα, όπως το μάρμαρο και το ξύλο ψαροκόκαλο της φωτογραφίας.

10 tips για wall effects - εικόνα 3

4. Πλακάκι
Επένδυσε τον τοίχο της τραπεζαρίας με πλακάκια που μιμούνται τα εμφανή τούβλα, αλλά στη glossy εκδοχή του. Ταιριάζει πολύ με το μοντέρνο ανατολίτικο στυλ που είναι πολύ hot τάση. Ιδανικά συνδυάζεται με ταβάνι με ρετρό γύψινες διακοσμήσεις.

10 tips για wall effects - εικόνα 4

5. Εμφανές τούβλο
Το χαρακτηριστικό κόκκινο τούβλο που συναντάμε στο εσωτερικό των βρετανικών σπιτιών στην μοντέρνα εκδοχή του βάφεται λευκό και γίνεται το ιδανικό φόντο για μια modern english κουζίνα. Το τούβλο και η πέτρα μόλις βάφονται λευκά αυτόματα δίνουν πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.

10 tips για wall effects - εικόνα 5

6. Ξύλινο εφέ

Ανανέωσε το μπάνιο σου αλλάζοντας τον ένα τοίχο με μια μόνο κίνηση. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις στον τοίχο ταπετσαρία που μιμείται το ξύλο αυτόματα το μπάνιο θα αποκτήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα.

10 tips για wall effects - εικόνα 6

7. Οφθαλμαπάτη
Δώσε στο καθιστικό σου σοφιστικέ άποψη και απόκτησε εύκολα μια busy βιβλιοθήκη μεγάλων διαστάσεων. Μπορεί όποιος πηγαίνει κοντά να καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ταπετσαρία, η εντύπωση όμως είναι ίδια μιας αληθινής βιβλιοθήκης.

10 tips για wall effects - εικόνα 7

8. Stickers
Κάλυψε τις άχαρες εσοχές που περισσεύουν στον τοίχο μεταξύ των ραφιών με έξυπνα αυτοκόλλητα μεγάλης επιφάνειας, όπως αυτό που απεικονίζει στοιβαγμένα πιάτα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις σε όλα τα δωμάτια, με ανάλογη θεματολογία.

10 tips για wall effects - εικόνα 8

9. Ρολόι τοίχου
Δημιούργησε ένα εντυπωσιακό ρολόι. Τοποθέτησε τα τέσσερα βασικά νούμερα σε σταυρό και βάψε τα με τον τοίχο σε ένα ενιαίο χρώμα ώστε να φαίνονται ανάγλυφα. Τοποθέτησε ένα μεταλλικό μηχανισμό στη μέση και θα έχεις το πιο πρωτότυπο ρολόι.

10 tips για wall effects - εικόνα 9

10. Παγκόσμιος χάρτης
Αν το παιδί σου είναι αγόρι επένδυσε τον τοίχο του δωματίου του με ταπετσαρία άτλαντα. Είναι στυλάτη λύση, εξάπτει τη φαντασία και ο μικρός δεν θα ξανακάνει ποτέ λάθος στη γεωγραφία.

10 tips για wall effects - εικόνα 10

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ