Follow us

Tα πιο γνωστά design αντικείμενα, εμπνευσμένα από το ελληνικό στοιχείο

Παραδοσιακά αντικείμενα καθημερινής χρήσης συναντούν τα πιο δημιουργικά μυαλά του industrial design

Οι ελληνικές φόρμες εμπνέουν το ελληνικό design


Οι γνώριμες ελληνικές εικόνες από το παρελθόν είναι χωρίς αμφιβολία μία αυθεντική πηγή έμπνευσης για τους ντόπιους αλλά διεθνώς καταξιωμένους designers. Παρμένες από το αστικό τοπίο αλλά και την ελληνική ύπαιθρο, από την εποχή που οι σχεδιαστές ήταν ακόμα παιδιά, σήμερα αποτελούν το ερέθισμα για δημιουργία.


Atlas Shopper από τους Studiolav

Tα πιο γνωστά design αντικείμενα, εμπνευσμένα από το ελληνικό στοιχείο

Η νέα δημιουργία των Studiolav φέρει το όνομα Atlas Shopper και μετατρέπει ένα ελληνικό χρηστικό αντικείμενο σε διεθνές fashion must have. Το αποτέλεσμα είναι η τσάντα χειρός Atlas Shopper, από μέταλλο και δέρμα, η οποία επιδεικνύει την χαρακτηριστική αφηγηματικότητα του στούντιο. Όπως εξηγούν οι σχεδιαστές Λουκάς Αγγέλου και Βάσω Ασφή, η Atlas Shopper μετατρέπει ένα καλτ αντικείμενο σε αξεσουάρ μόδας για μια βόλτα στην πόλη ή ακόμα και τη διακόσμηση του σπιτιού: μέχρι τώρα, ο μπλε-λευκός μεταλλικός τενεκές είχε κύρια χρήση την αποθήκευση και τη μεταφορά ελαιόλαδου και φέτας, δύο από τα πιο βασικά συστατικά της εγχώριας κουζίνας, υπηρετώντας το ελληνικό νοικοκυριό. Με την Atlas Shopper η συναισθηματική σύνδεση μεταξύ ανθρώπου και αντικειμένου αντιμετωπίζεται υπό το πρίσμα μίας εντελώς διαφορετικής εφαρμογής.

Δες περισσότερα στο www.studiolav.com

Got Milk? και Donkeyboy από τους Greece is For Lovers


Tα πιο γνωστά design αντικείμενα, εμπνευσμένα από το ελληνικό στοιχείο - εικόνα 2

Tα πιο γνωστά design αντικείμενα, εμπνευσμένα από το ελληνικό στοιχείο - εικόνα 3

Οι Greece is for Lovers εμπνέονται πάντα από τις ελληνικές φόρμες και αγαπάνε να μπολιάζουν το σύγχρονο design με παραδοσιακά αντικείμενα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην ελληνική επαρχία. Έτσι κάπως προέκυψαν και τα δύο καθίσματα Got Milk? και Donkeyboy. Ο Θάνος Καραμπάτσος και η Χριστίνα Κοτσιλέλου μετά από τις σπουδές τους στο Λονδίνο ξεκίνησαν το δικό τους studio, έχοντας εξαρχής τη διεθνή σταδιοδρομία ως στόχο. Αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πρότυπα με ειρωνία, πολύ χιούμορ και μια δόση αλήθειας.

Δες περισσότερα στο greeceisforlovers.com

Γουδοχέρι από τον Σπύρο Σούλη

Tα πιο γνωστά design αντικείμενα, εμπνευσμένα από το ελληνικό στοιχείο - εικόνα 4

H Ελληνική Βιομηχανία Μαρμάρου Ικτίνος σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Σπύρο Σούλη δημιούργησαν την Iktinos Marmaron, μια συλλογή από έπιπλα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο πολύτιμο αυτό υλικό, συνώνυμο της ελληνικής ταυτότητας. Το μάρμαρο Νέστου είναι η πρώτη ύλη για ένα γουδί και το γουδοχέρι του. Το λευκό μάρμαρο Θάσου είναι ιδανικό για να φτιαχτούν πιάτα, ενώ το γκρί μάρμαρο Κρήτης σχηματίζει μία σπονδυλωτή βάση παρουσίασης σαν έργο τέχνης. Όπως φαίνεται από την ολοκαίνουργια συλλογή της Iktinos Marmaron το αιώνιο ελληνικό υλικό έρχεται να καταλάβει ξανά μία σημαντική θέση στην καθημερινότητα.

Apeiro από το Shibui

Tα πιο γνωστά design αντικείμενα, εμπνευσμένα από το ελληνικό στοιχείο - εικόνα 5

To σύμβολο του "Άπειρου" γίνεται αφορμή για μια κρεμάστρα τοίχου. Οι βραβευμένοι Έλληνες designers Κωνσταντίνος Xoύρσογλου και Αθανάσιος Μπάμπαλης έχουν παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία τις συλλογές τους στην έκθεση Imm στην Κολωνία και αλλά και στη Maison & Objet στο Παρίσι. Οι σχεδιαστές μεταφέρουν στο design καθαρές, απλές κι όμορφες φόρμες. Πρόκειται για λειτουργικά χειροποίητα αντικείμενα από φυσικά υλικά όπως τραπεζάκια, καλόγερους, αντικείμενα art de la table που κατασκευάζονται από τεχνίτες και διακρίνονται από την value for money λογική τους.

Δες περισσότερα στο www.shibui.ch


Isos και Mipos από τον TomyK

Tα πιο γνωστά design αντικείμενα, εμπνευσμένα από το ελληνικό στοιχείο - εικόνα 6

Τον γνωρίσαμε μέσα από τον εντυπωσιακό του λογαριασμό στο instagram ως @tomyk. Στη συνέχεια ήρθαν τα πρώτα διακοσμητικά αντικείμενα και πλέον σήμερα παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη συλλογή με κομμάτια που διακρίνονται για το χιούμορ και την υψηλή αισθητική τους. Τα μαξιλάρια Isos και Mipos αντλούν έμπνευση από τα χρώματα της Ελλάδας και τα φολκλορ patterns.

Δες περισσότερα στο iamtomyk.com



yiayia shelf από την Νικολέττα Βερβερίδου

Tα πιο γνωστά design αντικείμενα, εμπνευσμένα από το ελληνικό στοιχείο - εικόνα 7

H Νικολέττα Βερβερίδου δημιούργησε ένα μονόχρωμο σιδερένιο ράφι κομμένο με λέιζερ και περασμένο με ηλεκτροστατική βαφή σε διαφορετικά χρώματα.
Το παραδοσιακό ράφι της γιαγιάς με το σεμεδάκι του απέκτησε τη σύγχρονη εκδοχή του που ενσωματώνει σε ένα αντικείμενο ντιζάιν τη δαντέλα και το ίδιο το ράφι. Χρηστικό όσο και διακοσμητικό, προσθέτει μία χιουμοριστική νότα στον χώρο.

Δες περισσότερα στο xobli.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ