Follow us

Μια παραθαλάσσια κατοικία στην Καραϊβική

«Ερωτεύτηκα το μέρος με την πρώτη ματιά όπως όλοι όσοι έρχονται εδώ», λέει η fashion editor Alisa Thiry, που βρέθηκε πριν από 23 χρόνια στο νησάκι Saint Barth

Μια παραθαλάσσια κατοικία στην Καραϊβική συνδέει τη συμμετρία με το χαλαρό lifestyle


«Ερωτεύτηκα το μέρος με την πρώτη ματιά όπως όλοι όσοι έρχονται εδώ
», λέει χαμογελώντας η Alisa Thiry, που βρέθηκε πριν από 23 χρόνια στο νησάκι Saint Barth, στις γαλλικές Δυτικές Ινδίες για φωτογράφηση του περιοδικού στο οποίο εργάζεται ως fashion editor.


Μια παραθαλάσσια κατοικία στην Καραϊβική

Από τότε έχει ταξιδέψει πολλές φορές στο νησί, γοητευμένη από τη θάλασσα και τα χρώματά της, και έχει ετοιμάσει διάφορα πρότζεκτ, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η συγκεκριμένη κατοικία για την ιδανική του τοποθεσία και την οικονομική και design διαμόρφωσή του σε συνεργασία με τη Lesley Batchelor από το studio DB και την Kathy Adam από την ομάδα Adam Design.

Μια παραθαλάσσια κατοικία στην Καραϊβική  - εικόνα 2

Όπως λένε οι δύο Λονδρέζες interior designers, η συνεργασία τους ήταν ευχάριστη καθώς είχαν να κάνουν με έναν άνθρωπο των περιοδικών, που έχει όραμα, δημιουργικές ιδέες και ξέρει τι θέλει. Αυτό που ήθελε λοιπόν η Alisa ήταν ατμόσφαιρα απλής πολυτέλειας: «Έχω εμμονή με τη συμμετρία, αλλά όχι με το στημένο, επίσημο ύφος, και η προτεραιότητά μου ήταν η θέα. Γι' αυτό, με το που περνάς την είσοδο του σπιτιού, βλέπεις τη θάλασσα...»

Μια παραθαλάσσια κατοικία στην Καραϊβική  - εικόνα 3

Το concept ήταν σαφές: όλοι οι χώροι πρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους διευκολύνοντας την επικοινωνία των κατοίκων και όλοι να έχουν οπτική πρόσβαση στη θάλασσα για να μη χαλάει το κλίμα των διακοπών ούτε μια στιγμή. Έτσι, η αποικιοκρατική αρχιτεκτονική και η αυστηρή συμμετρία αντιπαρατίθενται σε ένα χαλαρό interior design που σου δίνει την ελευθερία να κυκλοφορείς ξυπόλητος μέσα και έξω από το σπίτι.

Μια παραθαλάσσια κατοικία στην Καραϊβική  - εικόνα 4

Μια παραθαλάσσια κατοικία στην Καραϊβική  - εικόνα 5

Οι εσωτερικοί χώροι διακοσμήθηκαν με λιτές δημιουργίες του Christian Liaigre σε λευκό χρώμα κάνοντας δυνατό το κοντράστ με τις σκουρόχρωμες, ξύλινες πόρτες. Οι περσίδες και η μονόρριχτη στέγη αναφέρονται στην τοπική παράδοση.


Και αν το interior ήταν μια εύκολη υπόθεση, οι εγκαταστάσεις της κατοικίας, που περιλαμβάνει ένα διώροφο κτίριο και μια σειρά από ξεχωριστά κτίσματα τα οποία λειτουργούν σαν ξενώνες, ήταν μια δύσκολη άσκηση για όλους.

Μια παραθαλάσσια κατοικία στην Καραϊβική  - εικόνα 6

Μια παραθαλάσσια κατοικία στην Καραϊβική  - εικόνα 7

Μια παραθαλάσσια κατοικία στην Καραϊβική  - εικόνα 8

Το πρότζεκτ έχει λονδρέζικη κλίμακα και χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να υλοποιηθεί ώστε να προσαρμόσει τις ιδέες της Alisa στις περιορισμένες τεχνικές δυνατότητες του νησιού: έλλειψη νερού, ελεγχόμενη παροχή ηλεκτρισμού. Ωστόσο, στο τελικό αποτέλεσμα όλα είναι άψογα και τίποτα δεν μαρτυρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.


H ασφάλεια ήταν άλλο ένα θέμα στο οποίο επικεντρώθηκαν, καθώς το νησί βρίσκεται σε περιοχή που πλήττεται από τυφώνες: «Συνυπολογίσαμε τις κλιματολογικές συνθήκες και γι' αυτό οι εσωτερικοί χώροι κλείνουν και απομονώνονται από τον εξωτερικό χώρο όποτε χρειαστεί.»

Μια παραθαλάσσια κατοικία στην Καραϊβική  - εικόνα 9

Μια παραθαλάσσια κατοικία στην Καραϊβική  - εικόνα 10

Μια παραθαλάσσια κατοικία στην Καραϊβική  - εικόνα 11

Για την Αlisa, αυτός είναι ο ορισμός της τέλειας παραθαλάσσιας κατοικίας: «Eδώ όλα είναι εύκολα και οι άνθρωποι έχουν απόλυτη ελευθερία. Η ζωή είναι μια εμπειρία αισθήσεων.»

Πηγή: deconow.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ