Follow us

Πώς να φτιάξεις ένα home office σαν το γραφείο της Anna Wintour

Μελετάμε προσεχτικά τα κομμάτια που έχει επιλέξει για το γραφείο της

Πως φτιάξεις ένα home office σαν το γραφείο της Anna Wintour


Σήμερα όλος ο πλανήτης βλέπει το "73 question video" με την Anna Wintour να απαντά σε ισάριθμες ερωτήσεις. Το scoop όμως δεν βρίσκεται στις απαντήσεις της, αλλά στον "περιβάλλοντα χώρο".

Βλέποντας το video δεν στάθηκα τόσο στις ψυχρές απαντήσεις της Anna, τουλάχιστον όχι τόσο όσο στάθηκα στο ζεστό interior design του γραφείου της. Τα κομμάτια που έχει επιλέξει για το χώρο της δεν υπακούουν στους κανόνες μιας ορισμένης τάσης αλλά δημιουργούν ένα πολυσυλλεκτικό trend, ένα εύκολα αναγνωρίσιμο στιλ με την υπογραφή της σιδηράς κυρίας της Vogue.

Μια και είπαμε σιδηράς, ας ξεκινήσουμε από τις τρεις καρέκλες που φιλοξενούνται στο γραφείο της. Είναι οι καρέκλες που πρωτοσχεδίασε ο Γάλλος Xavier Pauchard για τον οίκο Tolix, το 1934 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να κατασκευάζονται στο χέρι στο ίδιο εργοστάσιο στη Βουργουνδία. Το στιλ τους δεν επιδέχεται σχολίων. Η ερώτηση μου βέβαια είναι το κατά πόσο μια τέτοια καρέκλα είναι άνετη για να φιλοξενεί την Anna όλες τις ώρες που βρίσκεται στο γραφείο της. Αλλά μάλλον η αισθητική προέχει της άνεσης σε αυτό το γραφείο.

Πώς να φτιάξεις ένα home office σαν το γραφείο της Anna Wintour
Καρέκλα tolix.fr

Το δεύτερο στοιχείο που αποδεικνύει την προσωπική σφραγίδα στο χώρο είναι η συλλογή από κεραμεικά της Βρετανής Clarice Cliff. Η Anna έχει πολλά κομμάτια σε διάφορα σημεία του χώρου δίνοντας μια πινελιά χρώματος ενώ παράλληλα αναμειγνύει την art deco αισθητική τους με τα ρομαντικά έπιπλα που έχει επιλέξει για το χώρο.

Πώς να φτιάξεις ένα home office σαν το γραφείο της Anna Wintour - εικόνα 2
Κεραμεικά claricecliff.com

Ακόμα τρία κομμάτια κλειδιά που δίνουν στιλ στο χώρο είναι η λευκή πολυθρόνα, το ψάθινο καλάθι και φυσικά οι μεγάλες κορνίζες. Η ρομαντική, υφασμάτινη πολυθρόνα σε λευκό που φιλοξενεί τους "επίσημους" επισκέπτες της Anna έχει κυρίαρχο ρόλο στο χώρο. Παράλληλα υπάρχουν πολλές κορνίζες σε λευκό και μαύρο που φιλοξενούν τις αγαπημένες της στιγμές. Τέλος το μεγάλο ψάθινο καλάθι λειτουργεί σαν καλάθι αχρήστων, στην πιο chic εκδοχή του φυσικά.

Πώς να φτιάξεις ένα home office σαν το γραφείο της Anna Wintour - εικόνα 3
Πολυθρόνα lauraashley.com
Ψάθινο καλάθι amazon.com
Κορνίζα ikea.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ