Follow us

Twin Palms: Το σπίτι του Frank Sinatra

Εδώ, συναντήθηκαν όλα: η έρημος της Καλιφόρνια, οι μελωδίες του Φρανκ, τα glam parties των ‘50’s και οι λιτές γραμμές του μοντερνισμού

Twin Palms: Το σπίτι του Frank Sinatra

Στο Twin Palms, ο Φρανκ εύρισκε την έμπνευσή του. Κι άφηνε την ψυχή του. Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 1947.

Ο αρχιτέκτονας του Twin Palms, Ε. Stewart Williams θυμάται τον Φράνκο να ορμάει μέσα στο γραφείο του, στο Παλμ Σπρινγκς – άσπρο, ναυτικό καπέλο στο κεφάλι, παγωτό χωνάκι στο χέρι. «Θέλω αυτό το σπίτι μέχρι τα Χριστούγεννα» του είπε. «Αυτό», σήμαινε μια επιβλητική γεωργιανή έπαυλη με κολόνες. Ο σταρ είχε μόλις υπογράψει ένα «χρυσό» συμβόλαιο με τη MGM και ήθελε να το γιορτάσει, με ένα εξωφρενικό χριστουγεννιάτικο πάρτι, the Sinatra way.

Twin Palms: Το σπίτι του Frank Sinatra

O «Οl’Blue Eyes» είχε μόλις ανακαλύψει την έρημο. O άνθρωπος που τον πήγε εκεί ήταν ο συνθέτης Jimmy Van Heusen. Ο Van Heusen, ο οποίος ήταν και πιλότος, είχε σταματήσει μια νύχτα στο Palm Springs για να «φουλάρει» το ρεζερβουάρ του μικρού του μονοκινητήριου. Αργότερα, στη διάρκεια ενός δείπνου με τον Σινάτρα, του μίλησε για το άγριο τοπίο, τo ξάστερο νυχτερινό φως, τους πανύψηλους φοίνικες που έμοιαζε να τρυπάνε τον ουρανό. Το ίδιο κιόλας βράδυ, ο Φράνκι προσγειώθηκε στο Παλμ Σπρινγκς. Eρωτεύτηκε τον τόπο, με την πρώτη ματιά. Ήταν ιδανικός για το εξοχικό σπίτι που ονειρευόταν, ένα μέρος ζεστό, ήσυχο, δύο ώρες μόλις με το αυτοκίνητο από τα studios, προφυλαγμένο από τους paparazzi. Μια «φωλιά» που θα ικανοποιούσε την αγωνία του να φεύγει διαρκώς, να φεύγει μακριά, απ’όλους και απ’όλα. Αλλά όχι και τόσο μακριά.

Twin Palms: Το σπίτι του Frank Sinatra - εικόνα 2

Αμερικάνικος Μοντερνισμός
Ενεργώντας σοφά, ο Γουίλιαμς (σ.σ. ο οποίος σήμερα θεωρείται ένας από τους εμβληματικούς αρχιτέκτονες του αμερικάνικου κινήματος του μοντερνισμού) παρέδωσε στον Σινάτρα δύο σχέδια: ένα της έπαυλης που είχε ζητήσει, κι ένα ακόμα για ένα κομψό, χαμηλό, «ελαφρύ» σπίτι της ερήμου, στο λιτό ύφος των μεγάλων μετρ του Bauhaus. Ο Φράνκο επέλεξε το δεύτερο. Οι εργάτες δούλεψαν μέρα νύχτα –με εξωφρενικό κόστος– για να παραδώσουν το έργο στην ώρα του και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του ’48, το Twin Palms ήταν έτοιμο. Μια έπαυλη 4.500 τετραγωνικών, με μια τεράστια πισίνα σε σχήμα πιάνου και τα δύο πανύψηλα trademark δέντρα της, μια αρχιτεκτονική αβανγκαρντία «καθισμένη» στο 1148 της Εast Alejo Road, δίπλα στην περίφημη Μοvie Colony, όπου είχαν –ή θα αποκτούσαν σύντομα– σπίτια κι άλλοι σταρ όπως ο Μπομπ Χόουπ, o Μπιγκ Γκόσμπι, o Aλ Τζόλσον, o Τζακ Μπένι, ο Γκάρι Γκραντ κ.ά. Αλλά ο θρύλος λέει πως οι «Δίδυμοι Φοίνικες» του Φράνκι ήταν οι ψηλότεροι στην κοιλάδα. Και εκείνος συνήθιζε τα βράδια να κρεμάει ανάμεσά τους μια σημαία με το σήμα του Jack Daniels – σημάδι για τους διάσημους γείτονές του πως στο Twin Palms τα cocktails είχαν κιόλας σερβιριστεί. Και πως όλοι ήταν καλοδεχούμενοι.

Twin Palms: Το σπίτι του Frank Sinatra - εικόνα 3

Το σπίτι διέθετε τέσσερα υπνοδωμάτια– ένα master bedroom, και μία για κάθε ένα από τα παιδιά του Φράνκο και της Νάνσι Μπαρμπάτο: την Νάνσι, τον Φρανκ Τζ και την Τίνα. Είχε, επίσης, εφτά μπάνια, ένα μεγάλο σαλόνι, μια ολόλευκη κουζίνα, μπουντουάρ, βοηθητικούς χώρους, χωριστό pool house. Μια διακριτική, χωνεμένη στο τοπίο είσοδος, οδηγούσε στην αλέα που έτρεχε κατά μήκος της πισίνας σκεπασμένη από ένα στέγαστρο με γυάλινα διάκενα – ένα εύρημα που, στη διάρκεια της ημέρας, ανάλογα με τη θέση του ήλιου ή τα παιχνίδια του φυσικού φωτός, δημιουργούσε την ασπρόμαυρη ψευδαίσθηση των πλήκτρων του πιάνου. Το δρομάκι κατέληγε, στο κυρίως οίκημα, με τις τεράστιες από τοίχο-σε-τοίχο τζαμαρίες και τα «διάφανα» δωμάτια που έβλεπαν στο καταπράσινο αίθριο.

Twin Palms: Το σπίτι του Frank Sinatra - εικόνα 4

Διάβασε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ