Follow us

Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη

Μία αγροικία μετατρέπεται σε μια σύγχρονη οικογενειακή κατοικία.

Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη

Το γραφείο zege architects διαμορφώνει νέα αισθητικά δεδομένα σε ένα rural σκηνικό, μετατρέποντας μια αγροικία σε μια σύγχρονη οικογενειακή κατοικία.

Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη

Το σπίτι βρίσκεται μέσα σε μια έκταση 2,5 στρεμμάτων στη Βαρυμπόμπη και φιλοξενεί μια τετραμελή οικογένεια που αγαπάει τη ζωή κοντά στη φύση. Οι αρχιτέκτονες Τάσος Ζέππος και Ελένη Γεργιάδη του γραφείου zege architects αντιμετώπισαν το αγροτικό σκηνικό με σημερινή ματιά και διαμόρφωσαν από την αρχή τα δύο κτίσματα που αποτελούσαν την αγροικία με σεβασμό στην υπάρχουσα δομή.

Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη - εικόνα 2

Το αποτέλεσμα είναι αισθητικά φρέσκο και σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Οι καθαροί γεωμετρικοί όγκοι των δύο κτισμάτων συνδέονται μεταξύ τους με μια μεταλλική σέρα που αποτελεί την κύρια είσοδο – και τη μοναδική αντίθεση στο όλο εγχείρημα.

Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη - εικόνα 3

Το εσωτερικό σχεδιάστηκε με γνώμονα τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και τη διάθεσή της να καλεί συχνά φίλους, γι' αυτό και οι βασικοί χώροι συμπληρώνονται με ξενώνα, γυμναστήριο, χαμάμ και play room.

Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη - εικόνα 4

Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη - εικόνα 5

Δες περισσότερα στη σελίδα ii

Η τεχνολογία είναι πανταχού παρούσα, αλλά αόρατη, καθώς αξιοποιείται με τον πιο διακριτικό τρόπο. Στην κύρια κατοικία, το περιβάλλον χαρακτηρίζεται από εκλεπτυσμένη απλότητα και την αίσθηση του ανθρώπινου μέτρου.

Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη - εικόνα 6

Εκτός από την τραπεζαρία που είναι custom made σε σχέδιο των zege architects, όλα τα έπιπλα προέρχονται από ιταλικούς οίκους design και συνδυάζονται με φυσικά υλικά πρώτης ποιότητας, όπως τα δάπεδα και τα δοκάρια της οροφής που είναι από ξύλο δρυός. Η επιλογή μονοχρωματικής παλέτας προδίδει την πρόθεση για ατμόσφαιρα cocooning.

Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη - εικόνα 7

Ωστόσο, η καθημερινότητα της οικογένειας εκτυλίσσεται στον open-space χώρο του μικρότερου πέτρινου κτίσματος, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη ζωντάνια των υλικών του: πέτρα, ξύλο, μέταλλο και τσιμεντοκονία.

Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη - εικόνα 8

Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη - εικόνα 9

Υλικά που δένουν όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με τη φύση που τα περιβάλλει, καθώς ένα από τα πάγια ζητούμενα του γραφείου zege architects είναι η αρμονική ένταξη κάθε κατοικίας στο φυσικό τοπίo όπου βρίσκεται. Κάτι που επιτυγχάνει με το σχεδιασμό αλλά και την έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, όπως –στη συγκεκριμένη περίπτωση– με την επιλογή γήινων τόνων ή την τοποθέτηση σκούρων κεραμιδιών στις στέγες.

Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη - εικόνα 10

Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη - εικόνα 11

Δες περισσότερα στη σελίδα iii

Ο κήπος έχει ελληνικό χαρακτήρα, με αιωνόβιες ελιές, κυπαρίσσια, φυτά που ευδοκιμούν στην περιοχή και πανύψηλα πεύκα που μοιάζουν να ξεπηδούν ανάμεσα στα δύο κτίσματα. Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι επίσης από ιταλικούς οίκους και προδιαθέτουν για χαλάρωση το καλοκαίρι δίπλα στην πισίνα.


Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη - εικόνα 12

Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη - εικόνα 13

Μια πολυτελής αγροικία στη Βαρυπόμπη - εικόνα 14


Η σύγχρονη κατοικία στη Βαρυμπόμπη δίνει την αίσθηση ότι ήταν πάντα εκεί, καθώς σχεδιάστηκε έτσι ώστε ο χρόνος να είναι ο καλύτερός της φίλος...

www.zege.gr

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης /studiopaterakis.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ