Follow us

Ένα design διαμέρισμα με ρετρό πινελιές μας δίνει ιδέες ανανέωσης

Πώς να συνδυάσεις το αμερικάνικο ρετρό με το scandinavian design

Πως να συνδυάσεις το αμερικάνικο ρετρό με το scandinavian design

Το σπίτι ενός δημιουργικού ζευγαριού στη Στοκχόλμη ξεχωρίζει για τα ρετρό αμερικάνικα κομμάτια τα οποία χρονολογούνται από το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.


Όταν ο Edin Memic Kjellvertz πήγε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη ήταν μόλις 16 ετών και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το ταξίδι θα γινόταν η αρχή ενός μεγάλου έρωτα για το αμερικανικό design. Γοητεύτηκε από τις μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες και τα έπιπλα θεωρώντας ότι είναι το «καλύτερο πράγμα στον κόσμο» και ξεκίνησε να συλλέγει αντικείμενα και έπιπλα των δεκαετιών του '20, του '30, του '40 και του '50. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι η σουηδική αγορά έχει έλλειψη σε βιομηχανικά κομμάτια εκείνης της εποχής και αποφάσισε να αξιοποιήσει τη συλλογή του δημιουργώντας το Dusty Deco, ένα χώρο που συχνά αποτελεί σκηνικό για φωτογραφήσεις ή κινηματογραφικά γυρίσματα και παράλληλα διαθέτει προς πώληση τα πάντα, από παπιέ μασέ μέχρι καρέκλες Eames. Την ίδια αισθητική αντίληψη έχει και το διαμέρισμά του στο κέντρο της Στοκχόλμης, σε μια νεανική γειτονιά, επειδή, όπως διευκρινίζει, δεν θα μπορούσε να πουλήσει κάτι που δεν θα το ήθελε για το σπίτι του.

Ένα design διαμέρισμα με ρετρό πινελιές μας δίνει ιδέες ανανέωσης

Ένα design διαμέρισμα με ρετρό πινελιές μας δίνει ιδέες ανανέωσης - εικόνα 2

Ένα design διαμέρισμα με ρετρό πινελιές μας δίνει ιδέες ανανέωσης - εικόνα 3

Ένα design διαμέρισμα με ρετρό πινελιές μας δίνει ιδέες ανανέωσης - εικόνα 4

Ένα design διαμέρισμα με ρετρό πινελιές μας δίνει ιδέες ανανέωσης - εικόνα 5

Ένα design διαμέρισμα με ρετρό πινελιές μας δίνει ιδέες ανανέωσης - εικόνα 6

Διάβασε πεισσότερα στη σελίδα ii
Για την τραπεζαρία, ο Edin και η Lina βρήκαν vintage έπιπλα και δημιούργησαν ένα ενδιαφέρον mix & match θέμα με καρέκλες του Arne Jacobsen σε διάφορες αποχρώσεις. Ίδια αισθητική και στο καθιστικό, όπου συνυπάρχουν δερμάτινες vintage καρέκλες με τον Chesterfield καναπέ και την design κουνιστή πολυθρόνα των Eames. To ζευγάρι βρήκε τρόπο να αξιοποιήσει ακόμα και τα πολυάριθμα ζευγάρια μεξικάνικες μπότες που διαθέτει – ορισμένα τοποθετήθηκαν στο χολ δίνοντας άερα Άγριας Δύσης. Ο μόνος χώρος που δεν έχει έντονη μαξιμαλιστική διάθεση είναι η κρεβατοκάμαρα. Με εξαίρεση κάποια αξεσουάρ –όπως φωτογραφίες–, η διακόσμηση είναι απλή και παίζει με τη μονοχρωμία. «Περιστοιχίζομαι από πολλά πράγματα όλη μέρα και τα βράδια θέλω να έχω ελεύθερο ζωτικό χώρο για να παίρνω αέρα»,λέει ο Edin.


Ένα design διαμέρισμα με ρετρό πινελιές μας δίνει ιδέες ανανέωσης - εικόνα 7

Ένα design διαμέρισμα με ρετρό πινελιές μας δίνει ιδέες ανανέωσης - εικόνα 8

Ένα design διαμέρισμα με ρετρό πινελιές μας δίνει ιδέες ανανέωσης - εικόνα 9


Διάβασε πεισσότερα στη σελίδα iii


Δημιουργική, πολύχρωμη και ευχάριστη χαρακτηρίζει ο Edin Memic Kjellvertz τη διακόσμηση του σπιτιού του, την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος σε συνεργασία με τη σύντροφό του, Lina Thofeld, σύμβουλο μόδας για το σουηδικό H&M. To ζευγάρι γκρέμισε τοίχους για να διαρρυθμίσει έναν ενιαίο «κοινωνικό» χώρο που φιλοξενεί κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό. Εκεί δεξιώνονται τους φίλους τους και μαγειρεύουν όλοι μαζί. Οι λευκοί τοίχοι αναδεικνύουν τα έργα τέχνης, τα αυθεντικά βιομηχανικά κομμάτια και τα second-hand αξεσουάρ, όλα φερμένα από διάφορα ταξίδια τους στην Ευρώπη και στην Αμερική όπου ανακαλύπτουν ρετρό διαφημιστικά πόστερ, ένα φωτιστικό εργαστηρίου, ένα βιομηχανικό μπουφέ... «Αντικείμενα που έχουν ιστορία και μιλάνε από μόνα τους.»

Ένα design διαμέρισμα με ρετρό πινελιές μας δίνει ιδέες ανανέωσης - εικόνα 10

Ένα design διαμέρισμα με ρετρό πινελιές μας δίνει ιδέες ανανέωσης - εικόνα 11

Ένα design διαμέρισμα με ρετρό πινελιές μας δίνει ιδέες ανανέωσης - εικόνα 12

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ