Follow us

Στο σπίτι της Μαίρης Συνατσάκη

Η blogger - interior designer Εύα Τοπαλίδου μας μιλάει για τη διακόσμηση και τις τάσεις που ακολούθησε

Στο σπίτι της Μαίρης Συνατσάκη

"Εγώ έχω ένα τατουάζ στο μπράτσο που γράφει "Give me some magic" και εκείνη το είδε και μου ζήτησε τη μαγεία στο χώρο της." μας λέει η Εύα Τοπαλίδου, η blogger - interior designer που ανέλαβε να δημιουργήσει τη μαγική ατμόσφαιρα στο νέο σπίτι της Μαίρης!


Την Εύα την αγαπάμε για όσα γράφει και ανεβάζει στο άκρως inspirational blog της www.rdeco.gr! Έχει όμως και ένα υπέροχο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας με πολλούς θησαυρούς που μπορούν να αλλάξουν εντελώς την εικόνα του σπιτιού σου. Θα το βρεις στον αριθμό 4 της οδού Αγία Θέκλας στου Ψυρρή.


Πως γνωριστήκατε με τη Μαίρη;

Τη Μαίρη τη γνώρισα μέσω του Θοδωρή Γεωργακόπουλου και είμαστε fellow bloggers. Εγώ το Rdeco.gr εκείνη το Mairiboo.com.

Ποια τάση ζήτησε να ακολουθήσετε στη διαμόρφωση του χώρου;

H τάση ήταν See Magic. Εγώ έχω ένα τατουάζ στο μπράτσο που γράφει "Give me some magic" και εκείνη το είδε και μου ζήτησε τη μαγεία στο χώρο της. Η τάση αυτή επιβάλλει να ρίξεις όλη σου την προσωπικότητα σε ένα χώρο δηλαδή. Αυτή αν αναγνώσεις τη Μαίρη είναι στοιχεία αρσενικά και θηλυκά μαζί. Βιομηχανικά και ρομαντικά.

Ποια κομμάτια ήταν προσωπική επιλογή της ίδιας για το χώρο;

Όλα τα κομμάτια της Μαίρης είναι σχεδιασμένα από εμένα για εκείνη, ως custom pieces. Ήθελε πάρα πολύ μια κρεμαστή καρέκλα που φάγαμε τον τόπο για να τη βρούμε και ήθελε πολύ και τα στοιχεία patchwork γενικά.

Πόσο χρόνο χρειάστηκε για την ολοκλήρωση του χώρου;

Χρειαστήκαμε περίπου 2,5 μήνες. Πήραμε το χρόνο μας αλλά συνέχεια φορτώνουμε κι άλλα λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων της Μαίρης.

Τις παρακάτω πληροφορίες μας της έδωσε η Εύα μεσα από το post της στο www.rdeco.gr

Στο σπίτι της Μαίρης Συνατσάκη
Όπως βλέπεις στη Μαίρη αρέσουν τα μικρά φωτάκια και έτσι κρατήσαμε πολλά. Κρατήσαμε επίσης κορνίζες που της αρέσουν πολύ και φτιάξαμε το έπιπλο της τηλεόρασης να μοιάζει με κάτι patchwork από κρεμαστά αντικείμενα. Ο ένας καναπές είναι κανονικός και το άλλο ένα day bed μεταλλικό. Το τραπέζι ντύθηκε μια πλακάκια και έχει ρόδες και αυτό. Όλα τα έπιπλα της Μαίρης είναι σχεδιασμένα από μένα για τη Μαίρη και κατασκευασμένα στις ειδικές διαστάσεις που χρειαζόταν.


Στο σπίτι της Μαίρης Συνατσάκη - εικόνα 2

Στο σπίτι της Μαίρης Συνατσάκη - εικόνα 3
Το ενδιαφέρον στοιχείο στο διάδρομο είναι το bunting που μπήκε στο ταβάνι και έκανε τα πάντα χαρούμενα χωρίς να κουραστεί κανείς.

Στο σπίτι της Μαίρης Συνατσάκη - εικόνα 4

Στο σπίτι της Μαίρης Συνατσάκη - εικόνα 5
Το σπίτι της Μαίρης έχει μια περίεργη κάτοψη που αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει ακριβής θέση για τραπεζαρία. Έχει μια χαρά θέση για το τζάκι το οποίο όμως επειδή μπήκε εμβόλημα στο χώρο δεν συνδέεται με το καθιστικό και έτσι δεν είναι ακριβώς το ζευγάρι τζάκι-τηλεόραση. Αποφασίσαμε λοιπόν να τα κρατήσουμε χώρια και να της μείνει η θαλπωρή του τζακιού όταν θα γράφει στο φοβερό blog της, μέσα στην κουνιστή πολυθρόνα της, ενώ η ξάπλα του καναπέ και του day bed να της σχηματίσει το κανονικό καθιστικό με θέση για τηλεθέαση και παρεάκι.

Στο σπίτι της Μαίρης Συνατσάκη - εικόνα 6
Το καθιστικό της περιβάλλει μια βιβλιοθήκη που είναι skyline τύπου και "τρέχει" σε όλο το σαλόνι σαν κορδέλα. Αυτός είναι ο τρόπος που διάλεξα για να της φτιάξω τη μεγάλη βιβλιοθήκη που ζήτησε για τα υπέροχα βιβλία της που όμως να μην είναι βιλιοθήκη-τέρας.

Στο σπίτι της Μαίρης Συνατσάκη - εικόνα 7

Στο σπίτι της Μαίρης Συνατσάκη - εικόνα 8


Διάβασε περισσότερα στο www.rdeco.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ