Follow us

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες

Mια κομψή, ξύλινη κατοικία χαμένη μέσα στο πράσινο είναι η ιδανική πρόταση για μια οικογένεια που αγαπάει τη ζωή κοντά στη φύση.

Ένα καταφύγιο πέντε αστέρων

Mια κομψή, ξύλινη κατοικία χαμένη μέσα στο πράσινο είναι η ιδανική πρόταση για μια οικογένεια που αγαπάει τη ζωή κοντά στη φύση.


Πηγή: www.deconow.gr


Σε ένα φυσικό περιβάλλον που παραπέμπει περισσότερο στην Αγγλία παρά στο Βέλγιο, βρίσκεται μια κομψή, σύγχρονη κατοικία που προστατεύει τις ιδιωτικές στιγμές των ενοίκων της παρά τα μεγάλα, γυάλινα ανοίγματα που διαθέτει. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Stefano Moreno και τον interior architect Lionel Jadot, ο ιδιοκτήτης προτίμησε να γκρεμίσει το παλιό οίκημα για να αποκτήσει μια φιλόξενη ξύλινη καμπίνα – ή μάλλον ένα σπίτι για πουλιά με υπερβολικά μεγάλες μαρκίζες, όπως του αρέσει να επισημαίνει. Με χαρακτηριστική ευρυχωρία και σε άμεση επαφή με τη φύση, έγινε το ιδανικό καταφύγιο για μια οικογένεια με τρία παιδιά 6, 10 και 14 ετών και δύο σκυλιά, που θέλει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο της στο σπίτι.

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες  - εικόνα 2

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες  - εικόνα 3

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες  - εικόνα 4

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες  - εικόνα 5

Κυρίαρχο αρχιτεκτονικό στοιχείο ο ανοιχτός χώρος που φιλοξενεί καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα και τα μεγάλα παράθυρα και οι τζαμαρίες που παρέχουν άμεση επαφή με τη φύση. Ειδικά όταν στέκονται οι αγελάδες στο παρακείμενο λιβάδι θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα κουφώματα λειτουργούν σαν ζωντανοί πίνακες φλαμανδικών τοπίων.

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες  - εικόνα 6

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες  - εικόνα 7

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες  - εικόνα 8

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες  - εικόνα 9



Ζητούμενο όλων ήταν να υπάρχει η ίδια αίσθηση μέσα και έξω, γι' αυτό και χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του σπιτιού. Για παράδειγμα, οι εξωτερικοί τοίχοι ντύθηκαν με τοπικό ξύλο, το ίδιο που έντυσε και την κουζίνα –τον αγαπημένο χώρο της οικογένειας–, η οποία σχεδιάσθηκε custom-made από τον Lionel Jadot για να καλύπτει διαφορετικές δραστηριότητες. Έτσι, την ώρα της μαγειρικής τα παιδιά συνηθίζουν να ζωγραφίζουν είτε στον πάγκο της κουζίνας είτε στο τραπέζι της τραπεζαρίας. Μπρούντζος, σχιστόλιθος και πλακάκια αντίκες του 18ου αιώνα από την Ιταλία συμπληρώνουν το σκηνικό.

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες  - εικόνα 10

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες  - εικόνα 11

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες  - εικόνα 12


Για τη διακόσμηση, το ζευγάρι αξιοποίησε τα τρία του πάθη: έργα τέχνης, έπιπλα design και αντικείμενα φερμένα από τα ταξίδια τους στον κόσμο. Ακολουθώντας τη συμβουλή του Lionel Jadot, που έχει τις ίδιες εμμονές με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, χρησιμοποίησαν τα αγαπημένα τους αντικείμενα με διαφορετικούς τρόπους για να δημουργήσουν ένα μοναδικό ντεκόρ. Έτσι, δύο αγάλματα από ξύλινο ζωφόρο που κοσμούσε κάποιο μπάνιο σε ασιατικό παλάτι του 18ου αιώνα έγιναν δύο ιδιαίτερες λάμπες για την κρεβατοκάμαρα.

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες  - εικόνα 13

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες  - εικόνα 14

Εκτός από αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, το σπίτι έχει και οικολογικό πνεύμα. Καθώς βρίσκεται στην εξοχή, η επιλογή συστήματος γεωθερμικής θέρμανσης έμοιαζε αναπόφευκτη και πολύ αποδοτική, αφού καλύπτει όλες τις ανάγκες. Τα μεγάλα παράθυρα σκιάζονται είτε από τα δέντρα είτε από τις μεγάλες μαρκίζες. Η ξύλινη οροφή συμβάλλει στο χαρακτήρα του σπιτιού, αλλά και στη μόνωση. Παράλληλα, η αρχιτέκτονας κήπου Julie Lippens δημιούργησε ένα άγριο φυσικό περιβάλλον και ταράτσες σε διαφορετικά σημεία για να απολαμβάνουν οι ένοικοι τη φύση.

Ένα σπίτι μέσα στο δάσος μας δίνει έμπνευση και ιδέες  - εικόνα 15

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ