Follow us

Ένα μποέμ loft στο Παρίσι

Μια ατμοσφαιρική κατοικία στην πανέμορφη αγαπημένη πόλη του Φωτός

Ένα μποέμ loft στο Παρίσι

Εμφανές μπετόν, μεγάλα παράθυρα και αντικείμενα από υπαίθριες αγορές διαμορφώνουν μποέμ περιβάλλον σε ένα loft στο Παρίσι όπου το vintage συναντάει το βιομηχανικό ύφος.


Ένα μποέμ loft στο Παρίσι

Η μετάβαση από ένα παριζιάνικο διαμέρισμα του 19ου αιώνα στον πέμπτο όροφο ενός κτιρίου της δεκαετίας του 1940 που άλλοτε στέγαζε τα γραφεία μιας ασφαλιστικής εταιρείας, δεν ήταν εύκολη απόφαση για τον Luis και τη Sara. Όμως, η εξαιρετική θέα στις στέγες των σπιτιών και τον Πύργο του Άιφελ, καθώς και η δυνατότητα που τους πρόσφερε να ζήσουν σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με μποέμ ατμόσφαιρα και έντονη βιομηχανική αισθητική, τους έκανε να το τολμήσουν.

Ένα μποέμ loft στο Παρίσι - εικόνα 2

Ένα μποέμ loft στο Παρίσι - εικόνα 3

Ένα μποέμ loft στο Παρίσι - εικόνα 4

Καθοριστική στην απόφασή τους ήταν η συμβολή του Ιταλού αρχιτέκτονα Antonio Virga, ο οποίος ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε όλες τις προκλήσεις που ανέκυπταν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, κατορθώνοντας να μετατρέψει έναν πρώην επαγγελματικό χώρο σε ένα ευρύχωρο και φιλόξενο loft για το ζευγάρι και τα δύο παιδιά τους.

Ένα μποέμ loft στο Παρίσι - εικόνα 5

Ένα μποέμ loft στο Παρίσι - εικόνα 6


Τα μικρά παράθυρα του διαμερίσματος, εμπόδιο στη θέα και το φως, μετατράπηκαν σε μεγάλα ανοίγματα από το δάπεδο έως την οροφή, ενώ τα λευκά ξύλινα πλαίσιά τους αντικαταστάθηκαν από μεταλλικά σε μαύρο χρώμα, για ένα σύγχρονο graphic αποτέλεσμα.
Όμως το διαμέρισμα άρχισε να μεταμορφώνεται πραγματικά όταν πολλοί από τους μεσότοιχους καταργήθηκαν και οι βασικοί χώροι του έγιναν ενιαίοι.

Ένα μποέμ loft στο Παρίσι - εικόνα 7

Ένα μποέμ loft στο Παρίσι - εικόνα 8

Ένας διάδρομος λειτουργεί ως όριο μεταξύ των καθιστικών και των υπνοδωματίων, διασφαλίζοντας ελευθερία κινήσεων και αίσθηση απομόνωσης αντίστοιχα. Η πρόσβαση στη βεράντα από τα παιδικά υπνοδωμάτια και ένα μεγάλο παράθυρο στην κρεβατοκάμαρα προσφέρουν την αναγκαία επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον και σε αυτούς τους χώρους.

Ένα μποέμ loft στο Παρίσι - εικόνα 9

Λάτρεις της βιομηχανικής αισθητικής, οι ιδιοκτήτες επέλεξαν να διατηρήσουν το εμφανές μπετόν στα δοκάρια του σπιτιού και το κόκκινο τούβλο σε δύο από τους τοίχους του. Το δάπεδο επενδύθηκε με φαρδιές σανίδες από δρυ, όχι ιδιαίτερα επεξεργασμένες, «ώστε να μοιάζουν παλιές αλλά όχι φθαρμένες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η οικοδέσποινα. Στο ιδιαίτερο ύφος του διαμερίσματος, πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος των χρωμάτων, με το λευκό και το μαύρο να επικρατούν, αλλά και το σκούρο γκρι να κάνει την εμφάνισή του στο χώρο της εισόδου. Το κόκκινο, αγαπημένο χρώμα του ζευγαριού, δίνει τον τόνο ιδιαίτερα στο καθιστικό, σε χαρακτηριστικά αντικείμενα του σπιτιού. Άλλωστε, η ιδιαιτερότητα των επίπλων και των διακοσμητικών στη συγκεκριμένη κατοικία είναι εμφανής, με τα περισσότερα από αυτά να προέρχονται από αντικερί και υπαίθριες αγορές όχι μόνο του Παρισιού, αλλά και άλλων γαλλικών πόλεων. «Όταν κάνουμε εκδρομές, ρίχνουμε πάντα μια ματιά στην τοπική υπαίθρια αγορά», λέει η Sara περιγράφοντας με χαρακτηριστικό τρόπο τη συνήθεια που εκείνη και ο σύζυγός της διατηρούν χρόνια τώρα.

Ένα μποέμ loft στο Παρίσι - εικόνα 10

Τη vintage αίσθηση που αποπνέουν αυτά τα κομμάτια έρχονται να εξισορροπήσουν, αλλά και να συμπληρώσουν, κομμάτια διάσημων σχεδιαστών, όπως οι καρέκλες του ζεύγους Eames και του Harry Bertoia, οι οποίες πλαισιώνουν το τραπέζι της κουζίνας, που κάποτε φιλοξενούσε τα δείπνα κάποιων ευγενών σε ένα γαλλικό κάστρο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ