Follow us

Ένα εξοχικό στη Σέριφο

Δωρική πολυτέλεια με φόντο το Αιγαίο

Δωρική πολυτέλεια με φόντο το Αιγαίο

Δωρική πολυτέλεια με φόντο το Αιγαίο


Η αρχιτεκτονική του πέτρινου σπιτιού στη Σέριφο στηρίχτηκε σε δύο βασικές αρχές: να εμπνέει χαλαρούς ρυθμούς στην καθημερινότητα και να αναδεικνύει την αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριού. Η Σέριφος με το ξερό, άγριο τοπίο, τα ασβεστωμένα σπίτια, τα καλντερίμια στη Χώρα και τις παρθένες παραλίες της διατηρεί με ένα μαγικό τρόπο το αυθεντικό ύφος των Κυκλάδων.


Ένα εξοχικό στη Σέριφο

Γι' αυτό, εδώ και χρόνια αποτελεί αγαπημένο προορισμό πολλών Ιταλών, όπως είναι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου σπιτιού –γνωστός γιατρός στην πόλη του–, ο οποίος ερωτεύτηκε το νησί και αποφάσισε να περνάει εκεί τα καλοκαίρια, παρέα με τα πέντε παιδιά και τη νεαρή σύζυγό του.


Ένα εξοχικό στη Σέριφο - εικόνα 2

Μαζί με τον ντόπιο μηχανικό Χρήστο Σαντριβανόπουλο εμπνεύστηκαν αυτό το μικρό πέτρινο συγκρότημα –κυρίως σπίτι και ανεξάρτητος ξενώνας– συνδυάζοντας δύο διαφορετικά είδη πέτρας: την ντόπια στο χρώμα της σκουριάς των μεταλλείων, την οποία παρήγαγε κάποτε το νησί, και την πιο ανοιχτόχρωμη της Πάρου. Έτσι προέκυψε ένα σπίτι χτισμένο πάνω στην πλαγιά του λόφου που ακολουθεί την τοπογραφία του εδάφους, είναι απόλυτα ενταγμένο στο περιβάλλον και έχει θέα στην παραλία Κολυμπήθρα.


Ένα εξοχικό στη Σέριφο - εικόνα 3


Διάβασε περισσότερα στη σελίδα ii





Φτάνεις μέσω ενός χωματόδρομου, κατεβαίνεις μερικά σκαλοπάτια καιβρίσκεσαι στην αυλή με την ανοιχτή τραπεζαρία, τον ξυλόφουρνο και τομπάρμπεκιου.



Ένα εξοχικό στη Σέριφο - εικόνα 4

Εκεί, ανάμεσα στον ξενώνα και το σπίτι, με το αεράκι πουφυσάει μονίμως, νιώθεις την απόλυτη αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριούκαι τη γοητεία ενός χαλαρού τρόπου ζωής. Μπαίνοντας μέσα στο σπίτιβρίσκεσαι στον ανοιχτό χώρο καθιστικού - τραπεζαρίας – κουζίνας με τηθέα στη θάλασσα και τα εντυπωσιακά παιχνίδια των φωτοσκιάσεων πουδημιουργεί το άπλετο φως που εισβάλλει από τα πολλά ανοίγματα.



Ένα εξοχικό στη Σέριφο - εικόνα 5

Τοδιαμπερές τζάκι, σχεδιασμένο από τον Χρήστο Συντριβανόπουλο, είναι τοστολίδι του χώρου. Αποτελείται απο δύο μεγάλα πέτρινα πρέκια–επιλέχτηκαν από δεκάδες που χρησιμοποιήθηκαν πάνω από τα παράθυρα– καιτέσσερα μικρότερα. Τον ενιαίο χώρο διαδέχονται τα δύο υπνοδωμάτια με ταμπάνια τους, όλα σε άμεση επαφή με το γυμνό τοπίο. Ακριβώς δίπλα σε ένααυτόνομο κτίσμα, ο ξενώνας αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια με κοινόμπάνιο. Τα δάπεδά τους καλύπτονται από πλάκες αμμόπετρας και τα ταβάνιααπό ξύλινα δοκάρια καστανιάς που ήρθαν από το Άγιο Όρος – η αρχική ιδέαήταν να παραμείνουν στη φυσική τους κατάσταση αλλά οι ιδιοκτήτες τελικάαποφάσισαν να τα βάψουν λευκά.


Ένα εξοχικό στη Σέριφο - εικόνα 6

Στα μπάνια, οι νιπτήρες και οιντουσιέρες από τσιμεντοκονία κατασκευάστηκαν από τον εξαιρετικό μάστοραΝικόλα Λιβάνιο. Τα έπιπλα –σχεδόν όλα λευκά– ήρθαν από την Ιταλία, ενώκάποια τραπέζια αντίκες όπως εκείνο της τραπεζαρίας είναι αγορασμενα απόιταλικό παλαιοπωλείο. Ευφάνταστες εσοχές σχηματίζουν ράφια καιεταζέρες, ένας κορμός δέντρου και ένα ελληνικό πιθάρι έγιναν τραπέζιαβεράντας.



Ένα εξοχικό στη Σέριφο - εικόνα 7


Διάβασε περισσότερα στη σελίδα iii


Οι μεγάλες ταράτσες διαθέτουν ξύλινες σεζλόνγκ με φόντο την άγριαομορφιά της παραλίας που απλώνεται λίγα μέτρα πιο πέρα.
Γύρω από τοσπίτι η φύση παρέμεινε ανέγγιχτη, μόνο πικροδάφνες, άγριοι θάμνοι κι έναπλήθος από αυτοφυή φυτά –ρίγανη, φασκόμηλο, λεβάντα– δημιουργούν μιαδροσερή και ευωδιαστή όαση.



Ένα εξοχικό στη Σέριφο - εικόνα 8

Σε αυτόν τον τόπο απολαμβάνεις τημαγεία της φύσης κάθε ώρα της ημέρας: το πρωινό μπάνιο στην έρημηπαραλία, την ετοιμασία ενός γεύματος με θέα το νησάκι Βους, τομεσημεριανό χουζούρι με το αεράκι να σε χαϊδεύει απαλά, ένα δροσερόντους στη βεράντα με θέα το πέλαγος, τη χαρά της απομόνωσης συντροφιά μεένα βιβλίο, το δείπνο τις φεγγαρόφωτες νύχτες στη βεράντα υπό το φωςτων κεριών και πάνω απ’ όλα την απεραντοσύνη της θάλασσας.


Ένα εξοχικό στη Σέριφο - εικόνα 9


Ένα εξοχικό στη Σέριφο - εικόνα 10

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ