Follow us

Τάσεις διακόσμησης | Κατασκευές με παλέτες

Ένα ταπεινό χρηστικό υλικό εξελίσσεται σε hot τάση για το interior design. Πάρε ιδέες για όλα τα δωμάτια του σπιτιού! Από το Γαβριήλ Νικολαΐδη

Πάρε ιδέες για όλα τα δωμάτια του σπιτιού

διακόσμηση

Εκτός από τις τάσεις της μόδας, σου αρέσει να παρακολουθείς και τις τάσεις διακόσμησης. Θέλεις να είσαι ενημερωμένη για όλα εκείνα που συμβαίνουν στον κόσμο του art deco και του interior design. Εδώ λοιπόν θα δεις την τάση στη διακόσμηση που αφορά τις κατασκευές με παλέτες.

Σίγουρα έχεις δει σε περιοδικά αλλά και στο Instagram κατασκευές με ξύλινες παλέτες που θα ήθελες να έχεις και εσύ στο σπίτι σου, αφού προσδίδουν γήινα vibes στο χώρο σου. Οι παλέτες παίρνουν θέση πάνω στον τοίχο και μετατρέπονται σε ράφι, βιβλιοθήκη, παπουτσοθήκη· αποκτάνε ρόδες και γίνονται τροχήλατα coffee tables, ντύνονται με ύφασμα και δίνουν μια pop νότα στο καθιστικό σου.

Τάσεις διακόσμησης: Κατασκευές με παλέτες

Σαλόνι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις upcycling σε μια ξύλινη vintage παλέτα και να τη μετατρέψεις σε σημείο αναφοράς του καθιστικού σου.

  • Γύρισε την όρθια, τοποθέτησε ρόδες και ντύσε το εσωτερικό της με σελίδες από βιβλία, περιοδικά ή ύφαμα. Με αυτό τον τρόπο δημιούργεις ένα ιδιαίτερα αυθεντικό κομμάτι για side table.
  • Χρησιμοποίησε δύο, τρεις ή και περισσότερες παλέτες για να φτιάξεις μια σύνθεση βιβλιοθήκης στον τοίχο σου.
  • Μπορείς ακόμα να τις βάψεις εσωτερικά ή εξωτερικά για να εναρμονιστούν με τους τόνους του υπόλοιπου χώρου.

Χολ

Οι παλέτες είναι μια πολύ καλή λύση για να ταξινομήσεις τα παπούτσια σου χωρίς να ξοδέψεις καθόλου χρήματα.

  • Δημιούργησε μια αρμονική σύνθεση, δωσ' της το χρώμα που σου αρέσει ή επίλεξε τη φυσική απόχρωση του ξύλου για να αποθηκεύσεις και να τακτοποιήσεις τα παπούτσια, ανάλογα με την εποχή.
  • Σε ένα δεύτερο επίπεδο, μπορείς (με τη βοήθεια ενός μαραγκού) να φτιάξεις μια σύνθεση και να χρησιμοποιήσεις πλαστικά καφάσια ως συρτάρια δίνοντας έτσι ένα pop τόνο στο χώρο.

Κουζίνα

Φτιάξε μια vintage ρουστίκ γωνιά στην κουζίνα παίζοντας με κατασκευές με παλέτες στις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου.

  • Μπορείς να τους δώσεις τόσο χρηστικό ρόλο για να αποθηκεύεις κούπες, βιβλία μαγειρικής και τρόφιμα όσο και διακοσμητικό μετατρέποντας το σε «βιτρίνα» για αγαπημένες συλλογές.
  • Ένα πολύ έξυπνο τρικ που μπορείς να ακολουθήσεις είναι να ντύσεις την κατασκευή με ταπετσαρία, στο εσωτερικό, συνδυάζοντας το με το χρώμα του τοίχου.

Γραφείο

Μια κατασκευή με παλέτες στον τοίχο θα πολλαπλασιάσει τις αποθηκευτικές δυνατότητες του γραφείου σου. Εάν σκοπεύεις να τοποθετήσεις μεγάλο βάρος, όπως για παράδειγμα βιβλία θα πρέπει να προβλέψεις για καλή στήριξη στον τοίχο και ίσως να χρειαστείς έξτρα υποστηλώματα.

Δες ακόμα: Αυτές οι ανοιχτές ντουλάπες θα σου δώσουν ιδέες για το σπίτι σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ