Follow us

Το νέο B-Max της Ford είναι έξυπνο και οικολογικό!

Δοκιμάσαμε το νέο αυτοκίνητο με τις εντυπωσιακές καινοτομίες!

B MAX της Ford

Δοκιμάσαμε το νέο αυτοκίνητο με τις εντυπωσιακές καινοτομίες!
To να μου πουν μόλις έχω προσγειωθεί σε μια ξένη πρωτεύουσα, να πάρω ένα καινούργιο αυτοκίνητο και να πάω οδηγώντας το στο ξενοδοχείο μου δεν μου είχε τύχει ποτέ, ούτε και θα πίστευα ότι θα μου τύχει. Στο πρόσφατο δημοσιογραφικό ταξίδι στο Μόναχο για την παρουσίαση του B-MAX της Ford όμως να που μου συνέβη αυτό ακριβώς! Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να σοκαριστώ. Η δεύτερη, να προβληματιστώ για το ποιο χρώμα αυτοκίνητο τελικά να να οδηγήσω, γιατί είχα μπροστά μου όλη τη γκάμα.

Είχα ήδη αρχίσει να συμπαθώ αυτό το όχημα... Τελικά θα το λάτρευα. Να γιατί:

  • Έχει καινοτομίες που με βολεύουν, στα μέρη όπου κινούμαι. Μεγαλύτερη από αυτές το λεγόμενο Ford Easy Access Door System, που συνδυάζει εμπρός πόρτες με μεντεσέ και συρόμενες πίσω πόρτες.

Το νέο B-Max της Ford είναι έξυπνο και οικολογικό!

Το Ford Easy Access Door System προήλθε από ένα project υψηλής καινοτομίας, στο οποίο οι ομάδες της Ford αφιέρωσαν αρκετό χρόνο παρατηρώντας οδηγούς στην καθημερινότητά τους – ψώνια ή διαδρομές στο σχολείο – για να καταλάβουν ακριβώς τις απαιτήσεις των πελατών από ένα μικρό αυτοκίνητο. Με άλλα λόγια, με ένα τέτοιο αυτοκίνητο δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να γίνω χαλκομανία για να βγω από την πόρτα, απλά επειδή πάρκαρα στη μόνη διαθέσιμη αλλά κάπως "στριμωγμένη" θέση.

  • Εξασφαλίζει ασφάλεια στην οδήγηση μέσα στην πόλη, κάτι που μόνο αίσθημα ανακούφισης μπορεί να προκαλέσει. Συγκεκριμένα διαθέτει το Active City Stop, ένα σύστημα σχεδιασμένο για να βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν μικροσυγκρούσεις με σταματημένα ή αργά κινούμενα προπορευόμενα αυτοκίνητα. Όταν έχεις ταχύτητα κάτω από 30 χιλιόμετρα, σταματά αυτομάτως πριν "σκουντήξεις" τον αφηρημένο μπροστινό...

Το νέο B-Max της Ford είναι έξυπνο και οικολογικό! - εικόνα 2

  • Είναι interactive. Με λατρεμένο τρόπο, interactive. Έξυπνα, interactive. Ελάχιστα από όσα μπορεί να προσφέρει η διαδραστικότητά του είναι ότι το συνδέεις με το κινητό σου και παίζει τη μουσική που έχεις αποθηκεύσει ή καλεί τις επαφές που έχεις μέσα σε αυτό. Έτσι όπως το έζησα, πείστηκα ότι μετά από λίγο καιρό, μπορείς να πιάσεις κανονική κουβέντα μαζί του... (όχι;)

Το νέο B-Max της Ford είναι έξυπνο και οικολογικό! - εικόνα 3

Αυτό γιατί, το B-MAX, ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά μικρά αυτοκίνητα της Ευρωπαϊκής αγοράς, διαθέτει το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC με φωνητική ενεργοποίηση. Επίσης περιλαμβάνει Emergency Assistance που ενεργοποιεί μία κλήση βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος.

Το νέο B-Max της Ford είναι έξυπνο και οικολογικό! - εικόνα 4

  • Είναι οικολογικό. Ένα τόσο μελετημένο και εξελιγμένο αυτοκίνητο δε θα μπορούσε να υστερεί σε αυτό. Έτσι λοιπόν, η ECOnetic Technology της Ford εξασφαλίζει ότι μπορούμε να βιώσουμε μία απολαυστική οδηγική εμπειρία σε συνδυασμό με αξιοσημείωτη οικονομία καυσίμου
  • Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα αυτοκίνητο; Στυλ, θα πουν κάποιοι και κυρίως κάποιες και θα έχουν και δίκιο. To B-Max επιφυλάσσει εκπλήξεις και σε αυτό τον τομέα. Τα χρώματα του νέου πολυμορφικού αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένα από τον κόσμο της μόδας, των επίπλων και των προηγμένων γκάτζετ. «Οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν και να δείχνουν θαυμάσιοι, είτε φοράνε το αγαπημένο τους σύνολο είτε όταν κάθονται στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου» λέει σχετικά η Serife Celebi, υπεύθυνη σχεδίασης χρωμάτων και υλικών, Ford Ευρώπης, η οποία μαζί με την ομάδα της παρακολουθεί στενά τις τελευταίες τάσεις στα χρώματα, τα υφάσματα και τα σχέδια. «Αντίθετα με τους σχεδιαστές μόδας δεν μπορούμε να παρουσιάζουμε μία νέα κολεξιόν κάθε έξι μήνες» πρόσθεσε. «Αλλά μπορούμε να διασφαλίζουμε ότι τα αυτοκίνητά μας είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις σύγχρονες τάσεις και στυλ, και θα παραμένουν έτσι τα επόμενα χρόνια συνεχίζει η Celebi, η οποία - σημειωτέον - σπούδασε Textile Design πριν προσχωρήσει στην ομάδα χρωμάτων και υλικών της Ford το 2000.

Το νέο B-Max της Ford είναι έξυπνο και οικολογικό! - εικόνα 5

Γενικά, βασισμένο στην παγκόσμια πλατφόρμα αυτοκινήτων Β της Ford – την οποία μοιράζεται με το επιτυχημένο νέο Fiesta – το B-MAX αντιπροσωπεύει το όραμα της εταιρίας για ένα premium μικρό πολυχρηστικό (MAV), συνδυάζοντας εξαιρετικούς χώρους και ευελιξία με ένα μοντέρνο, κομψό εξωτερικό.


Δες το team των designers του B-MAX στη σελίδα II


.
Το νέο B-Max της Ford είναι έξυπνο και οικολογικό! - εικόνα 6

Η Ulrike Dahm είναι colour and material design supervisor για την Ασία στα Design Studios της Ford Ευρώπης στη Γερμανία. Έχει κάνει εξιδεικευμένες σπουδές στο σχεδιασμό υφασμάτων και εμπνέεται από τους πολιτισμούς που γνωρίζει στα ταξίδια που κάνει.


Το νέο B-Max της Ford είναι έξυπνο και οικολογικό! - εικόνα 7

Ο Murat Seven είναι interior designer στα Design Studios της Ford στη Γερμανία. Σχεδιάζει αυτοκίνητα από μικρό παιδί. Εμπνέεται από πολλά, όπως οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας και η σύγχρονη αρχιτεκτονική.


Το νέο B-Max της Ford είναι έξυπνο και οικολογικό! - εικόνα 8

Η Erika Tsubaki είναι studio manager, στο τμήμα Design Strategy and Futuring, της Ford που έχει σα βάση την Κολωνία. Ξεκίνησε την καριέρα της στη Mazda στην Ιαπωνία.



Το νέο B-Max της Ford είναι έξυπνο και οικολογικό! - εικόνα 9

O Ernesto Rupar είναι exterior design supervisor στα στα Design Studios της Ford στη Γερμανία. Έχει πάθος με τα αυτοκίνητα και ήξερε ότι θα δουλέψει σε αυτό τον τομέα από την στιγμή που αντίκρυσε μια Ferrari του 69, σε ηλικία 13 χρονών. Τώρα έχει δύο Dukatti στο γκαράζ του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ