Follow us

Γιατί μιλάνε όλοι για το Κουκάκι;

Τα νέα entries που μας φέρνουν νοτιοανατολικά του Φιλοπάππου

Γιατί μιλάνε όλοι για το Κουκάκι;

Έζω ζήσει 5 χρόνια στο Κουκάκι, από το 2006 μέχρι και το 2011. Πάντα πίστευα, περίμενα και ευχόμουν ότι το Κουκάκι θα γίνει η επόμενη αγαπημένη γειτονιά της πόλης μετά το Γκάζι, τα Πετράλωνα και την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Σήμερα έφτασε επιτέλους η μέρα που θα γράψω ότι το Κουκάκι είναι ο νέος προορισμός που (ξανά)ανακάλυψαν οι Αθηναίοι και σε αυτό βέβαια βοηθούν και οι νέες γαστρονομικές αφίξεις.


Το Κουκάκι είναι 2 δρόμοι, η Βεΐκου και η Δημητρακοπούλου και όλες οι κάθετοι. Εγώ έμενα στη Βεΐκου. Είναι μια γειτονιά με δικούς της ρυθμούς από τις παλιές της ΑΘήνας. Όσοι ζουν εκεί αγαπούν να περνούν από τον πεζόδρομο της Δράκου για τον πρωινό τους καφέ και τις Κυριακές ανηφορίζουν προς το λόφου του Φιλοπάππου με τα σκυλιά τους. Οι πιο ψαγμένοι κάνουν μάθημα yoga λίγα μέτρα πιο κάτω από το μνημείο του Φιλοπάππου που βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο. Πολλοί πηγαίνουν και για τρέξιμο τα πρωινά. Μια φορά είχα δει και τον Αλιάγα.



Από τις νέες αφίξεις ξεχωρίζει το: Μπέλ Ρέϋ


Γιατί μιλάνε όλοι για το Κουκάκι;

Γιατί μιλάνε όλοι για το Κουκάκι; - εικόνα 2

Το μαγαζί ήταν πλυντήριο – λιπαντήριο αυτοκινήτων. Έτσι λοιπόν έχει διατηρηθεί απ’ έξω, η ταμπέλα που γράφει “Bel Ray”, με το οικείο σήμα των ομώνυμων λιπαντικών. Αυτό απαντά και σε όσους νομίζουν ότι ο ιδιοκτήτης είναι φαν της Lana Del Ray. Μια αφορμή για να επισκεφτείς το μαγαζί είναι τα σχέδια της Νόνης Νέζη, της designer που επιμελήθηκε το βιβλίο Άθενς Σπεσιάλ του Βασίλη Καλλίδη. Για ακόμη μια φορά η Νόνη εμπνεύστηκε από μια vintage επιγραφή για να φτιάξει το λογότυπο του Μπέλ Ρέϋ. Πάνω από την μπάρα θα δεις και τα illustrations της Νόνης που αποτυπώνουν την ταυτότητα του μαγαζιού, aka brunch και cocktails.

Φαλήρου 88, Κουκάκι. Τηλ.: 213 0326450

To Brunch που θα φάμε όλοι φέτος το χειμώνα είναι στο Monsieur Barbu


Γιατί μιλάνε όλοι για το Κουκάκι; - εικόνα 3

Αν λαχταράς αλμυρή τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ανθότυρο θα πρέπει να περάσεις από το Κυριακάτικο Δεκατιανό του Monsieur Barbu. Tο πιο νόστιμο Carrot Cake της Αθήνας λαχταριστα pancakes, πεντανοστιμα Quiche Loraine και πολλές άλλες λιχουδιές φτιαγμένες απο τα χεράκια της Πάστα Φλώρα (της Ιωάννας Χαλμούκη δηλαδή) σε περιμένουν στο αγαπημένο Στέκι της οδού Φαλήρου. Ο συγκεκριμένος δρόμος με το μικρό παρκάκι στο τέλος ήταν μέχρι πτριν από λίγα χρόνια ένας από τους παραμελημένους, αστικούς "βάλτους" της Αθήνας. Σήμερα όμως έχει αλλάξει εντελώς και αντανακλά πλήρως το νέο πρόσωπο της πόλης και την αγάπη των κατοίκωνν της για αυτή.

Monsieur Barbu: Φαλήρου 59 τηλ.: 210 9247555

Κλασική Αξία (το αγαπούν πολύ και οι New York Times):
ΜΑΝΗΜΑΝΗ


Γιατί μιλάνε όλοι για το Κουκάκι; - εικόνα 4

Γιατί μιλάνε όλοι για το Κουκάκι; - εικόνα 5

Εγώ δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός! Είναι το ΠΛΕΟΝ αγαπημένο μου εστιατόριο σε αυτή την πόλη, για τα πιάτα του, τη σάλα του, τους ανθρώπους που το τρέχουν. Ήταν ένα από τα πρώτα εστιατόρια που κατάφερε μέσα από τα μενού του να στρέψει το βλέμμα και το ενδιαφέρον των "γευσιγνωστών" στις πρώτες ύλες με ελληνική υπογραφή. Σκέψου ότι ναυλώνουν ταξί για να φέρουν φρέσκα προιόντα από την Μάνη. Φέτος μάλιστα συμπλήρωσε 10 χρόνια στην καρδιά της Αθήνας, 10 χρόνια που αναδεικνύει τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής των γεύσεων , επιστρέφοντας παράλληλα ένα κομμάτι της Μάνης πίσω στην παγκόσμια κοινωνία.

ΜΑΝΗΜΑΝΗ: Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, Τηλ.: 210 9218180

Κουκάκι χωρίς Κουκί δεν γίνεται


Οι αυθεντικοί hipsters αυτής της πόλης (αυτοί χωρίς μουστάκι) έπιναν εδώ και χρόνια το ποτό τους και τον κυριακάτικο καφέ τους στο Κουκί. Είναι τόσο μικρό, σαν κουκί. Και ταιριάζει από κάθε άποψη σε αυτή την μικροσκοπική συνοικία. Δεν είναι παρά μια μικρή, cozy γωνιά στον πεζόδρομο της Ολυμπίου, ένα καφενείο με υπέροχα τραπεζάκια έξω που σερβίρει ελληνικό και κερνάει το γλυκό του κουταλιού.
Αναστασίου Ζίννη 26, Κουκάκι

Κουκί: Γ. Ολυμπίου 5, Τηλ.: 210 9246161


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ