Follow us

Α Jewel made in Greece: Η επιτυχημένη έκθεση για 2η φορά στην Αθήνα

Ξεχωριστές δημιουργίες με Ελληνική σφραγίδα


1
(Το κόσμημα της φωτογραφίας είναι δημιουργία της Μέλανι Γεωργακοπούλου)

Ξεχωριστές δημιουργίες με Ελληνική σφραγίδα

Η έκθεση “ A jewel made in Greece” εγκαινιάστηκε πέρυσι το Φεβρουάριο στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων συγκεντρώνοντας περισσότερους από 7.000 επισκέπτες που εντυπωσιάστηκαν με τις φανταστικές δημιουργίες από τις πιο φημισμένες υπογραφές του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος.

Α Jewel made in Greece: Η επιτυχημένη έκθεση για 2η φορά στην Αθήνα
Δεξιά πλευρά από πάνω προς τα κάτω: Κοντογιωργάκη Μαρία, Γιάννης Σεργάκης και Μιχάλης Πελαμίδης. Αριστερή πλευρά από πάνω προς τα κάτω: Μπουκογιάννη Ντόλη και Μαίρη Σαμόλη

Φέτος θέτει νέους στόχους που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη παρουσίασή της συλλογής στο εξωτερικό (ηδη έχει κερδίσει εισιτήρια για τις Βρυξέλλεςκαι το Dubai), ένα ταξίδι στο κόσμο του κοσμήματος με κομμάτια από τις συλλογές μουσείων όπως το Κυκλαδικής Τέχνης, το μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη και το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αλλά και αφιερώματα σε κοσμήματα που χρησιμοποιήθηκαν σε αγαπημένες θεατρικέςπαραστάσεις.


Α Jewel made in Greece: Η επιτυχημένη έκθεση για 2η φορά στην Αθήνα - εικόνα 2
Σκοπός της έκθεσης είναι η δημιουργία μιας ευέλικτης και καλαίσθητης πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το Δημιουργικό Κόσμημα, σε μία χρονική στιγμή που ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί το μέγιστο εφόδιό για την εξωστρέφεια και τη σύγχρονη αισθητική παρουσία της χώρας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης σχεδιάζεται και η έκδοση του 2ου λεύκωματος με φωτογραφίες και κείμενα που περιλαμβάνουν αναλυτικά την ιστορική αναδρομή καθώς και τις 35 συμμετοχές των καλλιτεχνών ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τη στήριξη της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας.

Info: “A Jewel Made in Greece” Έκθεση Εικαστικού Κοσμήματος
«Τεχνόπολις»Δήμου Αθηναίων, Κτίριο «Νέοι Φούρνοι», Πειραιώς 100 Γκάζι

8 έως 15 Φεβρουαρίου 2015


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ