Follow us

Αυτά είναι τα 10 γλυκά που παραγγέλνουν οι Αθηναίοι τώρα!

Είναι ανάμεσα στα καλύτερα επιδόρπια της πόλης. Τα φωτογραφίσαμε και τα ανεβάσαμε. Τώρα ξεκινάμε δίαιτα. Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Δοκιμάσαμε τα καλύτερα γλυκά της πόλης

Είναι ανάμεσα στα καλύτερα επιδόρπια της πόλης. Τα φωτογραφίσαμε και τα ανεβάσαμε. Τώρα ξεκινάμε δίαιτα.


Τα καινούρια στέκια στο κέντρο, τα κλασικά μαγαζιά που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε, το καφέ στο Μαρούσι που πάμε κάθε μέρα μετά το γραφείο είναι οι λόγοι που δεν μπαίνουμε στα τζιν μας. Επίσης χαιρόμαστε που έχει φύγει από το μυαλό κάθε επιχειρηματία η "μίνιμαλ lounge αισθητική" και ο τοίχος μαυροπίνακας ως μονόδρομοι στη διακόσμηση.


The Clumsies: Το πλέον επιδέξιο brownies




Νέα άφιξη στην πόλη και αν δεν έχεις δει ό,τι κάτι καινούριο συμβαίνει στην Πραξιτέλους μάλλον δεν έχεις κατέβει στο κέντρο τον τελευταίο μήνα. Αν πας Σαββατόβραδο θα δεις όλη την Αθήνα. Αν πας για καφέ οφείλεις να σπάσεις κάθε δίαιτα και να δοκιμάσεις το brownies με φυστίκια. Ζουμερό, σοκολατένιο, βελούδινο και σε γενναία μερίδα. Αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία είναι "θεωρητικά" για ένα άτομο.

Info: Πραξιτέλους 30, Τηλ.: 210 3232682


Le Greche: Παγωτό αλα ελληνικά



Το Le Greche από τον περασμένο Ιούλιο είναι η αφορμή που περνάμε από τη Μητροπόλεως. Τρώμε παγωτό και το Γενάρη. Στην πρώτη γνωριμία οφείλεις να δκιμάσεις τις πρωτότυπες δημιουργίες του με βάση τα σύκα της Καλαμάτας, τα λεμόνια του Άργους, τα πορτοκάλια της Λακωνίας ή τις σταφίδες της Κορίνθου. Το προσωπικό αγαπημένο μου όμως είναι το τρίτυχο της ευτυχίας: Brownies/Sandwich/IceCream.

Info: Μητροπόλεως 16A, Σύνταγμα, τηλ.: 216 7006458

Στο Rakkan μάθαμε πως είναι η σοκολάτα στα ιαπωνικά

Αυτά είναι τα 10 γλυκά που παραγγέλνουν οι Αθηναίοι τώρα!


Το Rakkan είναι στην κορυφή των sushi restaurants αυτή της πόλης. Τα γλυκά του μενού του δίνουν τους έξτρα πόντους υπεροχής. Δεν υπάρχει πιο μελετημένος κατάλογος, ειδικά στα επιδόρπια όπου συνδυάζοντας asian τεχνικές με fusion πρώτες ύλες όπως εξωτικά φρούτα και Valhrona σοκολάτες. Το πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις είναι το Namelaka. Namelaka στην ιαπωνική κουζίνα είναι η τεχνική που κάνει μια κρέμα πιο βελούδινη και αέρινη. Στο Rakkan θα το δοκιμάσεις με σοκολάτα γάλακτος Valhrona, γκοφρέτα πραλίνας και ζελέ μάγκο. Εάν όμως προτιμάς τις πιο ευρωπαικές γεύσεις μπορείς να δοκιμάσεις το millefeuille από μασκαρπόνε και λευκή σοκολάτα, αρωματισμένο με βανίλια Ταϊτής και κομποτέ από κόκκινα φρούτα. Πρόσφατα ξεκίνησαν και τα κυριακάτικα brunch με συνοδεία live jazz μουσικής. Αν ψάξεις το hashtag #ohayoubrunch στο instagram θα δεις από πρώτο χέρι τα νέα πιάτα όπως eggs benedict και burger με σολομό και κοτόπουλο.

Info: Λεωφόρος Κηφισίας 238-240 τηλ.: 210 8087941




Artisanal: Στη σφαίρα της φαντασίας


Αυτό το video στοιχειώνει τα όνειρα μας από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο timeline μας! Το νέο εστιατόριο του Φώτη Σεργουλόπουλο προσθέτει τη γαλλική πινελιά που έλειπε από την Κηφισιά ενώ η σοκο-σφαίρα που λιώνει όταν περιχύνεται από ζεστή σοκολάτα θα εξελιχθεί στην ινστγραμική μανία των Αθηναίων foodies. Οι όμορφες σφαίρες όμορφα λιώνουν.Στα plus συγκαταλέγεται και ο υπέροχος χώρος διαμορφωμένος από το αρχιτεκτονικό δίδυμο Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης.

Info: Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ.: 693 6144744







Bottega: Για after office treats



Είναι ένα από τα πιο πλούσια wine bar της πόλης αλλά για εμάς είναι συνυφασμένο με τα after office ραντεβού τις καθημερινές. Απαραίτητη στάση μετά το πέρας του οχταώρου στο γραφείο ή και ενδιάμεσα για lunch break. Έχει καλό καφέ αλλά η αγαπημένη μας συνήθεια είναι το cheesecake που είναι χειροποίητο, όχι από τα κατεψυγμένα του εμπορίου. Αν πάτε το πρωί, ζητήστε από την Τζωρτζίνα και κρουασάν! wink wink!

Info: Φραγκοκκλησιάς 3A, τηλ.: 210 6100288

Pavlova- Ό,τι καλύτερο από την Έφη Γιαλούση


Αυτά είναι τα 10 γλυκά που παραγγέλνουν οι Αθηναίοι τώρα! - εικόνα 2

Απαραίτητη στάση στο Κολωνάκι για του λάτρεις της πάβλοβας. H Έφη Γιαλούση γεννημένη στη Μυτιλήνη με μικρασιάτικες ρίζες, έζησε αρκετά χρόνια στην Αυστραλία και αγάπησε πολύ την περίφημη μαρεγκένια τούρτα Pavlova. Σήμερα έχει φτιάξει ένα ζαχαροπλαστείο αφιερωμένο στη «φούστα» της Άννα Πάβλοβα. Η ιστορία του γλυκού είναι γνωστή. Η μπαλαρίνα Πάβλοβα, στο απόγειο της καριέρας της, έδωσε μια κορυφαία παράσταση στο Πέρθ, που δεν ήταν άλλη από την «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι. Ο σεφ Herbert Sachse του ξενοδοχείου Esplanade, γοητευμένος της αφιέρωσε μια ντελικάτη δημιουργία. Και έτσι στις ακτές της Δυτικής Αυστραλίας γεννήθηκε η τούρτα, με το όνομα παβλόβα. Οι Αυστραλοί, ψάχνοντας να εμπλουτίσουν την ιστορία της νεοσύστατης χώρας τους, οικειοποιούνται του γεγονότος και η τούρτα παβλόβα έκτοτε, γίνεται το εθνικό τους γλυκό.

Info: Σκουφά 56 Τηλ.: 210 3388827

Σαν στο spiti σου


Αυτά είναι τα 10 γλυκά που παραγγέλνουν οι Αθηναίοι τώρα! - εικόνα 3


Τόσο απλό στη σύλληψη αλλά τόσο γεμάτο στη γεύση! Τα ζυμαράκια με πραλίνα φουντουκιού και ζάχαρη άχνη είναι ο πιο όμορφος τρόπος για να κλείσεις το δείπνο σου στο σπίτι neat eat + cafe + bar.

Info: Λεωφόρος Καποδιστρίου 42, τηλ.: 210 6850950



Cookoovaya: Η σοφία της τάρτας



Αδιαμφισβήτητο talk of the town για τους foodies (και μη) της μικρής μας πόλης. Η Cookoovaya μονοπώλησε το timeline μας τις τελευταίες εβδομάδες παρά το ότι δεν έτυχε πολύ θερμών κριτικών από όσους αγαπούν τα φίνα πιάτα και το καλό service. H τάρτα αχλαδιού όμως είναι χωρίς αμφιβολία από τις πιο "γλυκές" στιγμές στο insta-gallery της @elenista και πολύ καλός λόγος να δοκιμάσεις το επιχειρηματικό εγχείρημα των πέντε chef: Νίκο Καραθάνο (ex chef του «Hytra»), Περικλή Κοσκινά (ex chef στο «Αλάτσι»), Σπύρoy και Βαγγέλη Λιάκου («Base Grill» και «Τραβόλτα» ) και Μάνοoy Ζουρνατζή.

Info: Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, περιοχή Χίλτον, 210-7235005



ΝΤΕΜΟΝΤΕ: στο concept και τη διακόσμηση

Αυτά είναι τα 10 γλυκά που παραγγέλνουν οι Αθηναίοι τώρα! - εικόνα 4


Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια τάρτα σπιτική, μια σουπίτσα αχνιστή, ένα μπισκοτάκι ή ένα γλυκάκι όπως μας το έφτιαχνε η μαμά; Ειδικά όταν μπαίνεις σε ένα χώρο πλημμυρισμένο από το άρωμα του φρέσκου κέικ που μας περίμενε σπίτι όταν γυρνούσαμε από το σχολείο! Και αν όλο αυτό σου ακούγεται ντεμοντέ, είναι γιατί έτσι είναι: Ντεμοντέ. Στον πεζόδρομο της Χάρητος στο Κολωνάκι στον αριθμό 44 θα σε περιποιηθούν η Φανή και ο Παναγιώτης με αγάπη και μεράκι. Η τάρτα με λεμόνι και μαρέγκα συγκρίνεται ακόμα και με το μαγαλύτερο ζαχαροπλαστικό σουξέ της μαμάς σου.

Info: Χάρητος 44 Κολωνάκι, τηλ.: 210 7232525

Fresh Patisserie: Γνωστά και μη εξαιρετέα



Διαχρονική επιλογή για καλέσματα, κεράσματα και απογευματινές λιγούρες. Τα μακαρόν τους γράφουν τέλεια στο instagram. Η τούρτα τρούφα είναι η δόση σοκολατένιας απόλευσης που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Και μην ξεχνάς τις light εκδοχές αγαπημένων γλυκών που θα βρεις στις προθήκες τους, όπως

Info: www.freshpatisserie.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ