Follow us

Φαγητό στο χέρι! Πού θα φας το καλύτερο street food στην Αθήνα

Το φαγητό στο δρόμο δεν ήταν ποτέ τόσο απολαυστικό

Φαγητό στο χέρι! Πού θα φας το καλύτερο street food

Το φαγητό στο δρόμο δεν ήταν ποτέ τόσο απολαυστικό


Όταν μιλάμε για μία ολόκληρη πόλη που το ένα street foodάδικο ξεφυτρώνει μετά το άλλο, ο χαρακτηρισμός “καλύτερο” σηκώνει αντιρρήσεις. Για να συμφωνήσουμε, λοιπόν, κάπως, τα κριτήριά μας είναι η ποιότητα, το ιδιαίτερο concept, οι άνθρωποι που σου φτιάχνουν την ημέρα και φυσικά η γεύση. Και όλα αυτά μαζί σε κάνουν να γυρνάς ξανά και ξανά σε μέρη που από τυχαίες επιλογές γίνονται προορισμοί.

Tortuga

Φαγητό στο χέρι! Πού θα φας το καλύτερο street food στην Αθήνα

Δίπλα στο Chelsea Hotel, το Tortuga αποτελεί μία από τις πιο “φρέσκες” αφίξεις στον χώρο του street food. Ο Κώστας Γριμάνης έστησε ένα μικρό μαγαζί με ανοιχτή κουζίνα που προωθεί την έννοια του slow food και του χειροποίητου φαγητού. Ο ενθουσιασμός του να μην βλέπεις άλλον έναν κλασικό κατάλογο με wraps δεν περιγράφεται, και αυτό οφείλεται στους ιδιαίτερους συνδυασμούς του chef Marko Rossi (Nixon, maintanos.com). International γεύσεις κλεισμένες σε χειροποίητες τραγανές τορτίγιες σε μερίδες σούπερ χορταστικές.

Αρχιμήδους 1, Παγκράτι, 213 0307520.

Food Str.

Φαγητό στο χέρι! Πού θα φας το καλύτερο street food στην Αθήνα - εικόνα 2

Την πρώτη φορά που δοκίμασα το burger κοτόπουλο του Food Str. στην Καλαμιώτου δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτή η γωνιά έκρυβε κάτι τόσο απολαυστικό. Οι τιμές είναι μία ευχάριστη έκπληξη, όπως επίσης και ότι το μαγαζί ξενυχτάει μαζί σου. Δεν βρίσκεις εύκολα ζεστό φαγητό που σε κάνει να μουγκρίζεις ηδονικά μετά από hangover.

Καλαμιώτου 14, Αθήνα, 210 3211003.

Ace Burger Company

Φαγητό στο χέρι! Πού θα φας το καλύτερο street food στην Αθήνα - εικόνα 3

Αν αγαπάς το Burger Joint, τότε δεν μπορείς παρά να αγκαλιάσεις και το μικρότερο αδερφάκι του. Ο Γιώργος Παπακώστας κράτησε την ίδια ποιότητα αλλά μίκρυνε την ποσότητα, κάτι που σημαίνει ότι θα βρεις την ίδια καλή πρώτη ύλη σε πολύ χαμηλή τιμή. Αυτό που μου αρέσει όμως περισσότερο είναι το mac n cheese, το οποίο έρχεται σε βολικό packaging με σούπερ τραγανή κρούστα.

Καρύστου 6, Πανόρμου, 210 6920009, aceburger.gr.

Lukumades

Φαγητό στο χέρι! Πού θα φας το καλύτερο street food στην Αθήνα - εικόνα 4

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ανταλλάξει μία πρόσκληση για ποτό με ένα μπολάκι λαχταριστούς λουκουμάδες από τους...Lukumades. Καμία τηγανίλα να σε ενοχλεί, παρά μόνο τραγανοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα, σοκολάτα, παγωτό και ό,τι άλλο σου ταιριάξει από πάνω.

Αιόλου 21, Αγίας Ειρήνης, 210 3210880, www.lukumades.com.

Συνέχεια στη σελίδα 2
Το Σαν Φρανσίσκο

If you're going to San Francisco...φρόντισε να δοκιμάσεις το υπερτέλειο vegetarian σάντουιτς με αβοκάντο, ψητή φέτα και sauce μουστάρδα – μέλι. Αλλά για να μην ακούω γκρίνιες που από το καλύτερο σαντουιτσάδικο της πόλης, εγώ επέλεξα πρώτα την χορτοφαγική επιλογή, θα σου πω να φας και το Σίβικ Σέντερ με κεφτεδάκια.

Κεραμεικού 99, 215 5512845, www.sanfrancisco.gr.

Lοukumami

Φαγητό στο χέρι! Πού θα φας το καλύτερο street food στην Αθήνα - εικόνα 5

Εντάξει, μάθαμε τα churros και τα beignets και τώρα δύσκολα μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια και να προσπεράσουμε το Loukumami. Οι ισπανικοί λουκουμάδες συνδυάζονται και με σως σοκολάτας, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι δεν χρειάζονται τίποτα παραπάνω από ζάχαρη και κανέλα. Όσο για τα beignets, εκεί κάθε συνδυασμός είναι και μία νέα απόλαυση.

Πανεπιστημίου 44, 210 3389733, www.loukumami.gr.

Στην Amandine

Φαγητό στο χέρι! Πού θα φας το καλύτερο street food στην Αθήνα - εικόνα 6

Το μόνο πράγμα που είναι καλύτερο από τα χειροποίητα bagel / cookies και γλυκά της Amandine, είναι οι συζητήσεις με τον κύριο Μιχάλη. Κι αυτές γιατί πάντα καταλήγουν στο φαγητό. Ό,τι κι αν πάρεις είναι εγγυημένα νόστιμο, οπότε αποφάσισε ανάλογα με την όρεξη της στιγμής.

Νίκης 13, Σύνταγμα, 210 3239829.

Nonna Edda

Φαγητό στο χέρι! Πού θα φας το καλύτερο street food στην Αθήνα - εικόνα 7

Ακόμη κι αν υπάρχει πάντα το ρίσκο να μην βρεις ελεύθερο τραπεζάκι – από τα δύο που έχει μέσα – και να καθίσεις στο παγκάκι, αξίζει να πας μέχρι την Καισαριανή. Στο Nonna Edda θα φας την πιο νόστιμη πίτσα της πόλης, φτιαγμένη όπως ακριβώς πρέπει, μπροστά στα μάτια σου από τον pizzaiolo Αντρέα Σεράνι. Α ναι, παρέλειψα να πω ότι εκτός από καλύτερη είναι και η φθηνότερη πίτσα της πόλης.

Εθνικής Αντιστάσεως 62-64, Καισαριανή, 210 7240024.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ