Follow us

Στο Αποστακτήριον θα βρεις μία marketeer στην κουζίνα

Μία comme il faut μαγείρισσα στο πιο ωραίο μεζεδοπωλείο της Νέας Ερυθραίας

Στο Αποστακτήριον θα βρεις μία marketer στην κουζίνα
Μία comme il faut μαγείρισσα στο πιο ωραίο μεζεδοπωλείο της Νέας Ερυθραίας

Το Αποστακτήριον, το παραδοσιακό μεζεδοτσιπουράδικο στη Νέα Ερυθραία, είναι μία ακόμα απόδειξη ότι το success story ενός ανθρώπου μπορεί να μην περιλαμβάνει οβάλ γραφεία, ψηλοτάκουνες γόβες, pencil φούστες και filofax και ότι η ζωή θέλει plan b.

Η Ζωή Μελέτη άφησε μία θέση στο marketing ενός luxury brand για να φορέσει ποδιά και να μπει στην κουζίνα του μεζεδοπωλείου που έστησε μαζί με τον αδερφό της. Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κωνσταντίνος άφησε μία καριέρα στα Οικονομικά. Τέσσερα χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έχουν μετανιώσει για αυτή τους την επιλογή, αλλά ξέρουν πολύ καλά τι μπορούν να καταφέρουν μόνοι τους. Η μετάβαση δεν ήταν εύκολη, αν σκεφτείς ότι η Ζωή βρέθηκε ξαφνικά να ψωνίζει στην ψαραγορά με τον γιο της στον μάρσιπο και να κάνει μόνες της όλες τις δουλειές σαν super mom. «Κρύβουμε αρκετή δύναμη μέσα μας αρκεί να το πιστέψουμε» μου λέει χαμογελώντας και προσθέτει «Φυσικά και είναι τρομακτικό να βρίσκεσαι ξαφνικά σε μία κουζίνα εστιατορίου. Δεν ταΐζεις τους φίλους σου στο σπίτι, αλλά ανθρώπους που έρχονται να αφήσουν χρήματα και να περάσουν καλά. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη».

Στο Αποστακτήριον θα βρεις μία marketeer στην κουζίνα

Κυριακή μεσημέρι και το μαγαζί είναι γεμάτο. Η Ζωή, τόσο comme il faut που αδυνατείς να τη φανταστείς να κάνει παζάρια στην ψαραγορά, επιβλέπει τα πάντα. «Δίνω στο παιδί μου να φάει από το φαγητό, δεν παίζω με την ποιότητα. Τον βλέπεις αυτόν τον κύριο; Είναι ο χασάπης μας και έρχεται και τρώει εδώ». Τα πιάτα που έρχονται είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Το σταμναγκάθι βρασμένο όσο πρέπει για να μην χάσει τις θρεπτικές ουσίες του, η ρεβυδοφάβα νοστιμότατη, ο ντάκος με την ξινομυζήθρα πλούσιος, τα παστουρμαδοπιτάκια και το απάκι σκέτη απόλαυση, τα κεφτεδάκια τραγανά να θυμίζουν αυτά της γιαγιάς και το κοτόπουλο να λιώνει στο στόμα. Μπορεί στο τραπέζι μας να μην χωρούσαν αλλά, στον κατάλογο όμως βρίσκεις μία μεγάλη ποικιλία σε μεζέδες – κρέας και θαλασσινά, καθώς και σε αποστάγματα. «Αν δεν έχεις μπει μέσα στην κουζίνα δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο. Γίνονται λάθη και δεν είσαι σε θέση να τα αναγνωρίσεις» τονίζει με σοβαρότητα για να αλλάξει ύφος μόλις δει τον γιο της να μπαίνει με τον μπαμπά του στο μαγαζί. «Μία τυπική οικογενειακή Κυριακή» σκέφτομαι όταν τους βλέπω λίγο πιο μετά να τρώνε όλοι μαζί, απλά σε διαφορετικό σκηνικό. «Άλλη μία super woman στη λίστα μου» είπα από μέσα μου και χαιρέτησα τη Ζωή, αφού πρώτα τίμησα το χειροποίητο παρφέ της.

Στο Αποστακτήριον θα βρεις μία marketeer στην κουζίνα - εικόνα 2

I
nfo
Αγίων Αναργύρων 2 & πλ. 28ης Οκτωβρίου (Τσακπίνη), 210 6207126

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ