Follow us

Electric Night Vol.3 : Ένα αφιέρωμα στις ‘’Ηλεκτρικές Τέχνες’’ ανάμεσα σε Αθήνα και Tokyo

Το Tokyo συναντά την Αθήνα σε μία έκθεση με video art και performances αφιερωμένα στη σημαντικότερη δύναμη του αιώνα μας, τον ηλεκτρισμό

 Έκθεση - Αφιέρωμα στις ‘’Ηλεκτρικές Τέχνες’’ | ΒΕΤΟΝ7 – Tokyo (Electric Night Vol.3)

Το Tokyo συναντά την Αθήνα σε μία έκθεση με video art και performances αφιερωμένα στη σημαντικότερη δύναμη του αιώνα μας, τον ηλεκτρισμό.

Το BETON7 και το Palais de paris του Tokyo, σε συνεργασία με το Contemporary Art Showcase Athens, στήνει μια γέφυρα ηλεκτρισμού ανάμεσα στις δύο πόλεις. Η εκδήλωση ‘‘Electric Night’’ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά παράλληλα στο Tokyo της Ιαπωνίας και στο ΒΕΤΟΝ7 στον Βοτανικό. Στo πλαίσιo του ‘‘Electric Night Vol.3’’ θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του βιβλίου “N,AI” του διεθνούς Έλληνα ποιητή και εικαστικού των διαμέσων Δημοσθένη Αγραφιώτη, σε δίγλωσση Ιαπωνική / Αγγλική έκδοση, από την Estepa Press Editions, με σχέδια του θρυλικού Ιάπωνα εικαστικού και μέλους του κινήματος Gutai της Osaka, Takesada Matsutani.

Electric Night Vol.3 : Ένα αφιέρωμα στις ‘’Ηλεκτρικές Τέχνες’’ ανάμεσα σε Αθήνα και Tokyo

Στο ‘‘Electric Night #3’’ συμμετέχουν νέοι Έλληνες καλλιτέχνες, εκθέτοντας έργα video- τέχνης σε Ιαπωνία και Αθήνα, σε μια εκδήλωση που παίρνει την μορφή δύο παράλληλων συμβάντων, που γεφυρώνονται χωροχρονικά, ηλεκτρικά. Την Κυριακή 29 Μαρτίου, ώρα 20.00 η έκθεση θα εγκαινιαστεί με μια βραδιά αφιερωμένη στην Performance και το Video-art.

Electric Night Vol.3 : Ένα αφιέρωμα στις ‘’Ηλεκτρικές Τέχνες’’ ανάμεσα σε Αθήνα και Tokyo - εικόνα 2

Το “Electric Night” αποτελεί μια σειρά εκδηλώσεων παρεμβατικού χαρακτήρα, που πραγματοποιούνται δίνοντας νέα ζωή σε διάφορους χώρους του Tokyo της Ιαπωνίας, με εστίαση στον πειραματισμό πάνω στις ‘‘Ηλεκτρικές Τέχνες’’. Αποφεύγοντας τις ταξινομήσεις οι εκδηλώσεις του ‘‘Electric Night’’, με επιμέλεια του οργανωτή τουPalais de paris, Frederic Weigel, εξερευνούν το ευρύ φάσμα της τέχνης που βασίζεται, είτε άμεσα, είτε συμβολικά, στην σημαντικότερη μορφοποιητική δύναμη του αιώνα μας, την ηλεκτρική ενέργεια.

Electric Night Vol.3 : Ένα αφιέρωμα στις ‘’Ηλεκτρικές Τέχνες’’ ανάμεσα σε Αθήνα και Tokyo - εικόνα 3

Info:
ΒΕΤΟΝ7 | Πύδνας 7, Βοτανικός (σταθμός μετρό Κεραμεικός)
Διάρκεια έκθεσης | 29 Μαρτίου – 5 Απριλίου

Συμμετέχουν | Video - Artists
Αντώνης Αντωνίου / Άννα Παπαθανασίου / Χρυσάνθη Μπαϊράμη / Ανσίς Ντομπίσιν /Ελίνα Νιάρχου / Μυρτώ Βρατσάνου / Φωτεινή Χαντζιμιχαήλ / Κατερίνα Γιαννοπούλου

Performances / Επιτελέσεις | Θοδωρής Τράμπας, Κώστας Βούλγαρης, Ελίνα Νιάρχου, Ansis Dobicins, ΄Άννα Παπαθανασίου, James Σύμπουρας, Ελένη Τσαμαδιά.

Παρουσίαση βιβλίου N,AI / επιτέλεση | Δημοσθένης Αγραφιώτης
Οργάνωση | Palais de paris / BETON7 / Contemporary Art Showcase Athens

Electric Night Vol.3 : Ένα αφιέρωμα στις ‘’Ηλεκτρικές Τέχνες’’ ανάμεσα σε Αθήνα και Tokyo - εικόνα 4

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ