Follow us

Το Κολωνάκι κάνει comeback

10 + 1 στέκια που το αποδεικνύουν

Το Κολωνάκι κάνει comeback

Σε πείσμα όλων αυτών που αποφάνθηκαν το θάνατο του Κολωνακίου, η πιο σικ συνοικία του κέντρου ξαναγεννήθηκε σαν φοίνικας μέσα από τις στάχτες της, υπενθυμίζοντάς μας ότι παραμένει σταθερή αξία στο αθηναϊκό lifestyle.

Οι μέρες που οι άδειοι δρόμοι και τα “Ενοικιάζεται” στα καταστήματα σε έκαναν να νιώθεις σαν κομπάρσος στο The Day After Tomorrow έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Καινούρια μαγαζιά ξεπετάγονται από το πουθενά – και μάλιστα στους πιο απίθανους χώρους, νέα concept κάνουν την εμφάνισή τους και παλιά αγαπημένα μέρη ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους με άλλη ταυτότητα. Κι αν συνεχίζεις να ανασηκώνεις το φρύδι με δυσπιστία, προσπάθησε να βρεις να παρκάρεις Σάββατο μεσημέρι.

Η ανανεωμένη Χάρητος

Ένας δρόμος, πολλές επιλογές. Αυθεντική ιταλική pizza, γαλλική κουζίνα, cocktails και ιδιαίτερες λιχουδιές βρίσκεις στον μέχρι πρότινος ήσυχο δρόμο του Κολωνακίου.

Ντεμοντέ

Το Κολωνάκι κάνει comeback

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι αυτό το κατάστημα επίπλων που έβλεπα πάντοτε κλειστό (λογικό αν σκεφτείς ότι ήταν βράδυ) θα στέγαζε ένα από τα πιο κουκλίστικα μαγαζιά της περιοχής. Το Ντεμοντέ, που παρά το όνομά του δεν βγάζει τίποτα παλιακό με την αρνητική έννοια, θυμίζει τις επισκέψεις στη γιαγιά σου. Σε αυτό συμβάλλει και το non smoking policy. Στην ανοιχτή κουζίνα ετοιμάζονται βελουτέ σούπες, φρέσκες σαλάτες, τάρτες ημέρας, κέικ και scones, ενώ στο vintage ψυγείο βρίσκεις αναψυκτικό pink grapefruit και ginger beer.

Χάρητος 44, Κολωνάκι τηλ 21 0723 2525, 21 0723 2525

Bistrot Le Mignon


Το Κολωνάκι κάνει comeback - εικόνα 2

Ένα τόσο δα μαγαζάκι μπορεί να χωρέσει όλη τη γαλλική φινέτσα και να σε κάνει να ζήσεις έστω και για λίγο το δικό σου παριζιάνικο όνειρο. Ο chef Δημήτρης Καζιάνης, πάντα υπό την επίβλεψη του Α. Τραστέλη, δημιουργεί αυθεντικά γαλλικά πιάτα με μία πιο σύγχρονη προσέγγιση, δημιουργώντας έτσι ένα ενδιαφέρον μενού. Μοσχαρίσιο ταρτάρ με τηγανητές πατάτες, ζεστή σαλάτα “Nicoise”, φιλέτο κοτόπουλο με άρωμα τρούφας και μους σοκολάτας γάλακτος με κάστανο και crumble φουντούκι είναι μερικά από τα πιάτα που σε κάνουν να επιστρέφεις στον τόπο του εγκλήματος.

Χάρητος 39Β, Κολωνάκι τηλ 2107242717, 2107242717


Δες επίσης: Φαγητό στο χέρι! Πού θα φας το καλύτερο street food στην Αθήνα


La Esquina

Το Κολωνάκι κάνει comeback - εικόνα 3

Στη θέση του City, του μπαρ που αποθεώσαμε στα φοιτητικά μας χρόνια, βρίσκεται πλέον το La Esquina. Για αυτά τα βράδια που δεν ξέρεις ακριβώς τι έχεις όρεξη, η ισπανική γωνιά ενδείκνυται για cocktails και burger, burritos και chili con carne σε προσιτές τιμές.

Χάρητος 43, Κολωνάκι τηλ 21 0723 2575, 21 0723 2575


Cappana

Το Κολωνάκι κάνει comeback - εικόνα 4

Το Capanna αποτελεί πλέον σταθερή αξία αν θέλεις να φας νόστιμη pizza και να απολαμβάνεις την περατζάδα στην αρχή της Χάρητος. Μπορεί τις πρώτες εντυπώσεις να τις κερδίζει η διακόσμηση - τα credits ανήκουν στο K-Studio, αλλά μόλις φτάσει το φαγητό στο τραπέζι σου, ασχολείσαι μόνο με αυτό. Η φιλοσοφία του μαγαζιού έγκειται στην απλότητα, και αυτό φαίνεται σε όλα τα πιάτα. Χωρίς υπερβολές και εντυπωσιασμούς, το Capanna μας υπενθυμίζει ότι είναι τα εκλεκτά υλικά και οι σωστοί συνδυασμοί τα στοιχεία που δίνουν έξτρα πόντους στη γεύση.

Πλουτάρχου 38 & Χάρητος 42, Κολωνάκι τηλ 2107241777, 2107241777


Διάβασε τη συνέχεια στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ