Follow us

Cocktails & Food: Αυτά είναι τα 4 μαγαζιά που αγαπάμε τώρα

Για την επόμενη έξοδο που θα θέλεις να συνδυάσεις ποτό και φαγητό

Cocktails & Food: Αυτά είναι τα 4 μαγαζιά που αγαπάμε τώρα

Για την επόμενη έξοδο που θα θέλεις να συνδυάσεις ποτό και φαγητό

Δεν αρκεί μόνο ένα cocktail με περίεργο όνομα ούτε ένα πιάτο με κινόα για να μας συγκινήσει και να ξεχωρίσουμε ένα μαγαζί. Όσο οι τάσεις στη γαστρονομία εξελίσσονται και οι πληροφορίες ρέουν ανεξέλεγκτες, ο πήχης ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά. Ευτυχώς όμως υπάρχουν άνθρωποι με όραμα και διάθεση να προσφέρουν αυτό το “κάτι” παραπάνω στο αθηναϊκό κοινό. Κονσεπτικοί χώροι, δυνατά ονόματα στις κουζίνες και πίσω από τις μπάρες και συνεχή αναζήτηση για το “διαφορετικό” διαμορφώνουν το τελευταίο διάστημα την εικόνα της food & drink σκηνής στην πόλη.

Με το ένα μαγαζί να ανοίγει μετά το άλλο και τα παλιά και αγαπημένα να επαναπροσδιορίζονται μέσα από νέα μενού ή μεταγραφές chef και barmen, ο αγώνας της πρωτιάς είναι σκληρός. Χώρος βέβαια υπάρχει για όλους, αρκεί να αποζητούν την εξέλιξη. Λαμβάνοντας υπόψη μας τον χώρο, το μενού και αυτό το “κάτι” που μας έκανε κλικ, αυτά είναι τα πέντε αγαπημένα μας μαγαζιά που συνδυάζουν φαγητό και ποτό.

Roots Artspace
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις είναι το Roots Artspace, ένας καλλιτεχνικός χώρος με eco διάθεση και μία πιο υγιεινή προσέγγιση σε φαγητό και ποτό. Η διακόσμηση βασίζεται σε φυσικά υλικά, σεβόμενη την αρχιτεκτονική του νεοκλασικού, και η κουζίνα πρωτοπορεί με πιάτα που συνδυάζουν το αστικό φαγητό με την paleo διατροφή. Η chef Αυγερία Σταπάκη και η ομάδα του Roots παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό ένα μενού Paleo friendly, με φρέσκες και ακατέργαστες πρώτες ύλες βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα. Τη λογική του healthy eating ακολουθεί και το wellness bar όπως και το cocktail list που εμπνεύστηκε ο bartender Γιάννης Σαμαράς,παρουσιάζοντας τη νέα τάση σε cocktail και ροφήματα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη. Στο υπόγειο κελάρι του χώρου σε περιμένουν περίπου 50 επιλογές κρασιών.


Cocktails & Food: Αυτά είναι τα 4 μαγαζιά που αγαπάμε τώρα

Ηρακλειδών 10, Θησείο, 210 345 0003

The Clumsies
Το πιο πολυσυζητημένο – και όχι άδικα – all day bar θέλει να σε κάνει να νιώσεις άνετα αλλά όχι σαν στο σπίτι σου. Γιατί εκεί δεν έχεις δύο βραβευμένους bartenders να σου φτιάχνουν μοναδικά cocktail, τον Καραθάνο να υπογράφει τα πιάτα που σερβίρονται, ούτε μία μοναδική ποικιλία σε gin. Ο Βασίλης Κυρίτσης και ο Νίκος Μπακούλης διέπρεψαν για αρκετό διάστημα πίσω από την μπάρα του (αγαπημένου) Gin Joint, πριν αποφασίσουν να στραφούν σε κάτι δικό τους μαζί με τρεις ακόμα ειδήμονες στον χώρο της φιλοξενίας. Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος που δεν θυμίζει μαγαζί αλλά πολλά κομμάτια ενός σπιτιού που θα ήθελες να έχεις – βλέπε ένα πριβέ χώρο με τζάκι, βιβλιοθήκη, μπιλιάρδο και customized γευστικές προτάσεις.

Cocktails & Food: Αυτά είναι τα 4 μαγαζιά που αγαπάμε τώρα - εικόνα 2

Cocktails & Food: Αυτά είναι τα 4 μαγαζιά που αγαπάμε τώρα - εικόνα 3

Πραξιτέλους 30, Αθήνα, 210 3232682

Συνέχεια στη σελίδα 2


Buba
Βαφτίστηκε το “νέο Bar Guru Bar” αφού έχει στηθεί από την ομάδα του πιο αγαπημένου bar της πόλης. Αρκετά χρόνια μετά από το κλείσιμο του μαγαζιού, ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης επέστρεψε με το Buba, ένα μαγαζί με κουζίνα και μπαρ που δεν ακολουθούν πρωτόκολλα. Το μαγαζί μοιάζει να έχει βγει από την belle epoque και υπόσχεται να ικανοποιήσει τους foodies αυτής της πόλης με ιδιαίτερες γεύσεις που προκύπτουν από πολυετή εμπειρία και αγάπη για την ποιότητα και την καινοτομία.

Cocktails & Food: Αυτά είναι τα 4 μαγαζιά που αγαπάμε τώρα - εικόνα 4

Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά, 210 623 1151

Gaspar Food & Mood
Το Gaspar δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ανανεωμένη πλέον πιάτσα του Ψυχικού. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το ανανεωμένο μενού του, το οποίο κατάφερε για ακόμη μία φορά να μας εντυπωσιάσει. Από το finger food και τα κυρίως πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή κουζίνα και φέρουν την υπογραφή των chef Καλλιπολίτη Άρη και Κωνσταντινίδης Σάββα μέχρι τις μοναδικές ασιατικές γεύσεις του ελληνοιάπωνα chef Osakazu Yoshida (Μαρτζούκος Χρήστος) και τα γλυκά του patissier Αλέρτα Διονύση, ό,τι και να επιλέξεις να συνδυάσεις με τα μοναδικά cokctail του Στέργιου Αβραμπάκη θα είναι σίγουρη επιτυχία.

Cocktails & Food: Αυτά είναι τα 4 μαγαζιά που αγαπάμε τώρα - εικόνα 5

Cocktails & Food: Αυτά είναι τα 4 μαγαζιά που αγαπάμε τώρα - εικόνα 6

Λεωφ. Δημ. Βασιλείου & Λυκούργου, Ν. Ψυχικό, 210 67 75 011

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ