Follow us

Αυτά είναι τα 4 στέκια που αγαπούν οι foodists τώρα

Paleo πιάτα, acai bowls και χυμοί με θρεπτική αξία στο τραπέζι σου

Αυτά είναι τα 4 στέκια που αγαπούν οι foodists τώρα
Paleo πιάτα, acai bowls και χυμοί με θρεπτική αξία στο τραπέζι σου

Juices bar, concept stores με εναλλακτικά πιάτα και new age μανάβικα αρχίζουν να γίνονται τα στέκια όσων ασπάζονται έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Στο Λονδίνο, τα juices bars ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και στη Νέα Υόρκη τα acai bowls γίνονται το νούμερο ένα πρωινό. Φαίνεται όμως ότι και η Αθήνα ακολουθεί τα healthy βήματα των μητροπόλεων, κάνοντας χώρο για πιο εναλλακτικές προτάσεις στο dining.

Root artspace

Αυτά είναι τα 4 στέκια που αγαπούν οι foodists τώρα

Η φιλοσοφία που ακολουθεί στην κουζίνα του ο νέος πολυχώρος στο Θησείο ακούει στο όνομα δημιουργική, συνδυάζοντας το σύγχρονο αστικό φαγητό με την αρχέγονη Paleo διατροφή. Η chef Αυγερία Σταπάκη και η ομάδα του Root παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό ένα μενού Paleo friendly, με φρέσκιες και ακατέργαστες πρώτες ύλες βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα. Η διάσημη πλέον paleo diet μας μεταφέρει στην Παλαιολιθική εποχή, προωθώντας τις αγνές, ακατέργαστες τροφές και τα γεύματα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, λαχανικά και βιταμίνες.

Ηρακλειδών 10, Θησείο, 210 345 0003

Από Κήπο

Αυτά είναι τα 4 στέκια που αγαπούν οι foodists τώρα - εικόνα 2

Σε αυτό το new age μανάβικο δεν θα θέλεις να στείλεις τη μαμά σου. Εδώ δεν θα βρεις συμβατικά φρούτα και λαχανικά, αλλά μόνο εκλεκτά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας από Έλληνες παραγωγούς, καθώς επίσης και εξωτικά φρούτα αργής ωρίμανσης που μεταφέρονται αεροπορικώς αυθημερόν για άμεση κατανάλωση. Horseradish, παστινάκι (για να κάνεις τα δημοφιλή parnship chips), κουρκουμάς, πιστοποιημένες βιολογικές φράουλες, ελληνικά αχλάδια όλο τον χρόνο, κάθε λογής μανιτάρια είναι μόνο μερικά από τα δυσεύρετα προϊόντα που μπορείς να προμηθευτείς. Αυτό που κάνει όμως ξεχωριστό το “Από Κήπο” είναι ότι όσο ψωνίζεις, μπορείς να παραγγείλεις φρέσκους χυμούς και smoothies σε λαχταριστούς συνδυασμούς που φέρουν την υπογραφή του Ανδρέα Λαγού, αλλά και να επιλέξεις κάποια από τις φρέσκες σαλάτες που έχει δημιουργήσει ο chef.

Λ. Πεντέλης 46, Βριλήσσια, 210 803 1574

Συνέχεια στη σελίδα 2
Γη

Αυτά είναι τα 4 στέκια που αγαπούν οι foodists τώρα - εικόνα 3

Ένα μαγαζί με raw vegan φιλοσοφία έχει κάνει εδώ και μερικούς μήνες την εμφάνισή του στη Γλυφάδα, προσφέροντας στιγμές ηρεμίας και πιάτα χωρίς “ενοχές”. Εδώ τρως ιταλική vegan πίτσα με σάλτσα τομάτας, κρέμα "τυριού",πέστο βασιλικού με φιστίκια Αιγίνης και μαριναρισμένα λαχανικά σε μπαλσάμικο και σιρόπι σφένδαμου, brownie με παγωτό χωρίς ίχνος ζωικών προϊόντων, ξεδιψάς με γάλα ξηρών καρπών και παίρνεις ενέργεια με δυναμωτικά πρωινά, όπως πουτίγκα chia με μπανάνα.

Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, 2109648512, 2109648514


Το Βαζάκι

Αυτά είναι τα 4 στέκια που αγαπούν οι foodists τώρα - εικόνα 4

Μπορεί να γνωρίζεις ήδη την ύπαρξη αυτού του juice bar, αλλά αυτό που πιθανότατα να σου διαφεύγει είναι ότι εδώ θα βρεις acai bowls. Το τελευταίο food trend είναι ένα superfood από τη Βραζιλία που έχει να προσφέρει πάρα πολλά οφέλη στον οργανισμό. Πρόκειται για ένα τροπικό φυτό που μοιάζει τόσο στην εμφάνιση όσο και τη γεύση με παγωτό, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ πηχτό και super υγιεινό smoothie που τρώγεται με κουτάλι. Ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου!

Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, 210 680 0067

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ