Follow us

Πάβλοβα: 5 μέρη για να την απολαύσεις στα καλύτερά της

Οι διευθύνσεις για να βρεις το πιο ντελικάτο γλυκό

Πάβλοβα: 5 μέρη για να την απολαύσεις στα καλύτερά της

Το ντελικάτο, σχεδόν εύθραυστο, γλυκό που πήρε το όνομά του από τη Ρωσίδα μπαλαρίνα Anna Pavlova, αποτελεί απόλαυση για τον ουρανίσκο (και για τα μάτια μας). Τραγανή μαρέγκα, ελαφριά κρέμα και φρέσκα φρούτα, φτιαγμένα με υπέρμετρη δεξιοτεχνία, συνθέτουν ένα μικρό έργο τέχνης.

Η εποχή όμως ευνοεί τους πειραματισμούς, με αποτέλεσμα κάποιοι τολμηροί να αποδομήσουν την κλασική πάβλοβα και να παρουσιάσουν εναλλακτικές εκδοχές που ιντριγκάρουν τις αισθήσεις. Η πάβλοβα γίνεται παγωτό, παντρεύεται ιδανικά με τη σοκολάτα και μπαίνει σε βαζάκια, αλλάζοντας έτσι την κλασική της εμφάνιση. Στις παρακάτω διευθύνσεις θα βρεις την κλασική πάβλοβα αλλά και τις πιο νόστιμες παραλλαγές της.

Criollo

Πάβλοβα: 5 μέρη για να την απολαύσεις στα καλύτερά της

Η αυθεντική patisserie του chef patisserier Διονύση Αλερτά και του Δειπνοσοφιστήριον Catering δημιουργεί πάβλοβα – έργο τέχνης, κατόπιν παραγγελίας. (Ελαιών 34, Νέα Κηφισιά τηλ. 210 8073967)

Δες επίσης: Αυτά είναι τα 4 στέκια που αγαπούν οι foodists τώρα

Pavlova

Πάβλοβα: 5 μέρη για να την απολαύσεις στα καλύτερά της - εικόνα 2

Ένα μαγαζί – ωδή στην πάβλοβα, όπως προδίδει άλλωστε και το όνομά του. Η Έφη Γιαλούση έχει κάνει διατριβή στο συγκεκριμένο γλυκό και οι δημιουργίες της θεωρούνται οι καλύτερες του είδους. Στο κατάστημα “Pavlova” βρίσκεις τη μεγαλύτερη ποικιλία τόσο σε τούρτες πάβλοβα όσο και γεύσεις. (Σκουφά 56, τηλ. 210 3388 827)


Δες και άλλα μέρη στο Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ